Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Νίκησε η εμπειρία την ... ατυχία!!

Το άγχος, η απειρία και η... ατυχία του Παναιτωλικού στην πρεμιέρα του στη Super League τον λύγισαν κόντρα στον πιο έμπειρο Πανιώνιο που με γκολ του Κούτσι πήρε τη νίκη με 1-0 στο Αγρίνιο. Από ένα δοκάρι οι δυο ομάδες, φωνάζουν για πέναλτι οι γηπεδούχοι.

Νίκησε η εμπειρία την ... ατυχία
Χωρίς να είναι κάτι ιδαιίτερο οι "κυανέρυθροι" εκμεταλλεύτηκαν το κακό πρώτο μέρος των γηπεδόυχων προηγήθηκαν στο 11` και με... νύχια και με δόντια, παίζοντας "ταμπούρι" στο δεύτερο μέρος. Ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι στο 43` με φάουλ του Θεοδωρίδη, όπως και ο Κουμορτζί στο 68`. Όπως και να `χει, οι γηπεδούχοι βάσει των ευκαιριών στο δεύτερο μέρος (όπως αυτή του Καραμαλίκη στο 71`) άξιζαν κάτι καλύτερο, αλλά δεν το πήραν. Τέλος, οι Αγρινιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσότσαλιτς στον Καραμαλίκη στο 77`, αν και το ριπλέι έδειξε να δικαιώνει τον διαιτητή Κύρκο.
"Έμπαζαν" οι Αγρινιώτες
Η καυτή ατμόσφαιρα λόγω κόσμου και... ζέστης στο γήπεδο του Αγρινίου δεν βοήθησαν τον γηπεδούχο Παναιτωλικό να μπει δυνατά στο ματς. Ο Κουμορτζί μόλις στο 3` είχε μια προειδοποιητική "βολίδα", αλλά τελικά ο Πανιώνιος έφτασε στο γκολ στο 11` με το πλασέ του Κούτσι από την πολύ ωραία κάθετη του Γουνδουλάκη.
Ο Παναιτωλικός είχε μεγάλο πρόβλημα στον άξονα και με τον Μουμίν στα χαφ και με τους Εντζεγκουέλε και Αναστασιάδη στο κέντρο της άμυνας, καθώς αμφότεροι έφεραν μεγάλη ευθύνη στο γκολ. Oι παίκτες του Τεννέ είχαν την κατοχή, όμως εξαντλούνταν στο να βγάζουν σέντρες για να βρουν τον Χαριστέα.
Άγγιξε το 1-1
Από την πλευρά του ο Πανιώνιος περίμενε τους γηπεδούχους και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα πολλά λάθη τους έχοντας ως κινητήριους μοχλούς τους Κουμορτζί και Γουνδουλάκη. Κόντρα πάντως στη ροή του ματς, ο κορυφαίος του Παναιτωλικού, ο Γιώργος Θεοδωρίδης με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία των "καναρινιών" στο 43`.
Στο μισό γήπεδο, αλλά...
Καραμαλίκης και Σιόντης που πέρασαν στο δεύτερο μέρος αντί των Καμαρά και Μουμίν έδωσαν πνοή στους Αγρινιώτες, με τον πρώτο στο 47`να φτάνει κοντά στο 1-1 με κεφαλιά.
Ο Πανιώνιος έπαιζε πλέον πίσω από τη σέντρα με τον Παναιτωλικό να ψάχνει διαδρόμους προς την εστία του "Ελέ", όμως το... "τούβλο" του Κουμορτζί στο 68` λίγο έλειψε να καθαρίσει το ματς.
Άγχος κι απειρία
Οι Αγρινιώτες είχαν τον πλήρη έλεγχο και στο 71` έκρυψαν την μπάλα, το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι, αλλά ο Καραμαλίκης δεν κατάφερε να σκοράρει μόνος με τον Ελευθερόπουλο! Στο 78` ο κόσμος ξεσηκώθηκε πάλι ζητώντας πέναλτι στο μαρκάρισμα του Τσότσαλιτς στον Καραμαλίκη, αλλά το ριπλέι έδειξε πως ο Καραμαλίκης πιο πολύ πήγε να το κερδίσει.
Με τον Παναιτωλικό όλον μπροστά, ο Πανιώνιος με τον Κούτσι στο 84` πήγε να κάνει τη ζημιά, όμως πάλι οι Αγρινιώτες στο 89` έφτασαν κοντά στο 1-1 με τον Ελευθερόπουλο να κρατάει το 0-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Το φιλμ του αγώνα:
90+5` Λήξη του αγώνα
90+2` Ο Κολοβός αντί του Γουνδουλάκη
89` Ο Ελευθερόπουλος σώζει πάνω στη γραμμή σίγουρο γκολ από την κεφαλιά του Καραμαλίκη!
86` Ο Γκιόλιας αντί του Άντι
84` Γύρισμα του Πετκάκη από δεξιά, ο Κούτσι δεν πρόλαβε με προβολή να τη στείλει στα δίχτυα
78` Oι του Παναιτωλικού ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσότσαλιτς στον Καραμαλίκη. Πιο πολύ φαίνεται να πέφτει μόνος του ο φορ των Αγρινιωτών, αν κι υπάρχει επαφή
77` Κίτρινη στον Πετκάκη
71` Oι παίκτες του Παναιτωλικού έκρυψαν την μπάλα, ο Ρότσα έβγαλε μόνο του τον Καραμαλίκη που σούταρε πάνω στον Ελευθερόπουλο!
70` Κίτρινη κάρτα στον Κβιρκβέλια
68` Ξαφνικό δυνατό σουτ του Κουμορτζί λίγο μπροστά από το ημικύκλιο της περιοχής στο δοκάρι!
65` Aναστασόπουλος αντί Μιλοβάνοβιτς και Πετκάκης αντί Σάμαρη
51` Κίτρινη στον Σιόντη
47` Κεφαλιά του Καραμαλίκη, λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι
46` Ο Καραμαλίκης αντί του Καμαρά και ο Σιόντης αντί του Μουμίν
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
45+3` Λήξη του πρώτου μέρους
43` Eκτέλεση φάουλ του Θεοδωρίδη από αριστερά έξω από την περιοχή στο κάθετο δοκάρι (!) του Ελευθερόπουλου, ενώ στην επαναφορά οι Μουμίν και Αναστασιάδης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν!
38` Κίτρινη στον Ρότσα
36` Φάουλ του Ρότσα από αριστερά, δεν ανησύχησε ο Ελευθερόπουλος
26` Kαμαρά και Χαριστέας... μπερδεύονται, και η μπάλα βγήκε άουτ από την κεφαλιά του δεύτερου
11` O Kούτσι βγήκε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά και από πλάγια θέση πλάσαρε εύστοχα τον Τζενάμο για το 0-1
3` "Βολίδα" του Κουμορτζί από τα 25 μέτρα, δύσκολα στη γωνιά του σε κόρνερ ο Τζενάμο
1` Έναρξη του αγώνα
Oι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Κουτρουμάνος, Αντί, Αναστασιάδης, Ετζεκουέλε, Μουμίν, Ρότσα, Μπουμάλ, Καμαρά, Θεοδωρίδης, Χαριστέας.
Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβρκβέλια, Γιόνσον, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Όμο, Μιλοβάνοβιτς, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Κούτσι
Διαιτητής: Δ.Κύρκος (Ήπειρος).
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: