Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τα μόνιμα φετινά προβλήματα…!!

Το ντεμπούτο του Μανουέλ Μασάδο, ως γεγονός, δεν αφήνει πολλά περιθώρια να εμβαθύνει κανείς σε αγωνιστική κριτική. Γράφει ο Αλέξης Τσαρούχας.

Τα μόνιμα φετινά προβλήματα…
Ο Άρης είχε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, «παράσταση νίκης», αλλά το τελικό αποτέλεσμα στη Λιβαδειά ήταν ισόπαλο γιατί δεν έλειψαν τα μόνιμα φετινά του προβλήματα.

Δεν τέλειωσε το ματς στο πρώτο μέρος, όταν είχε φάσεις για να το κάνει. Είχε ξανά ένα μεγάλο κενό διάστημα, στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους στο οποίο δέχτηκε το γκολ, μετά μάλιστα από τρεις κλασικές ευκαιρίες του Λεβαδειακού, που έκανε ότι ήθελε δεκαπέντε λεπτά στην περιοχή του. Δεν σκόραρε το 1-2 σε άλλες δυο - τρεις καλές φάσεις ως το τέλος. Η αναλογία τελικών προσπαθειών «στην εστία» προς γκολ σαφώς δικαιολογούσε ενεργητικό δύο τερμάτων.

Είδε για πολλοστή φορά φέτος, αποφάσεις διαιτητή να αλλοιώνουν τις ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο, με την μη αποβολή του Τομάς και την αποβολή του Λαζαρίδη στη συνέχεια.. Οι αλλαγές Παράσχου με Τομάς και Ναπολεόνι που επίσης είχε επικίνδυνο παίξιμο στο ρεπερτόριο του υπό την ανοχή του ρέφερι, μίλησαν από μόνες τους νομίζουμε. Ακόμη κι αν δεχτεί κανείς ότι ο στόπερ του Άρη κάνει μαρκάρισμα για κάρτα στον Παπαδόπουλο, δεν πρέπει να ξεχάσει ότι η πρώτη του κίτρινη έρχεται γιατί διαμαρτύρεται στον Κομίνη για την άρνηση της αποβολής του αμυντικού του Λεβαδειακού, μετά το φάουλ στον Γιαννιώτα. Ο Κομίνης πρέπει να τιμωρηθεί. Κάθε τι άλλο, μπορεί και να εκληφθεί ως επίδειξη δύναμης του «διαιτητικού σιναφιού» απέναντι στην αντίδραση του Άρη για τη διαιτησία Κουκουλάκη την περασμένη Κυριακή.

Η έβδομη αποβολή στη σεζόν, είναι αφορμή για ένα ακόμη σχόλιο. Αιτία είναι τα κρούσματα απειθαρχίας: Η αντίδραση Καστίγιο στο ματς με τον Παναιτωλικό και η αντίδραση Κατίδη στο ματς της Τετάρτης στη Λιβαδειά, «φωνάζουν» ότι κάποιος πρέπει να μπει στα αποδυτήρια του Άρη και να υπενθυμίσει σε όλους, με κάθε τρόπο, πως στις ομάδες, από μια ερασιτεχνική τρίτης κατηγορίας μέχρι και τη μεγαλύτερη του κόσμου, υπάρχουν κανόνες.

Όπως λοιπόν ένας ποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα να λύσει το συμβόλαιο του, κερδίζοντας όλη την αναγραφόμενη αμοιβή του, την 32η μέρα αθέτησης των οικονομικών του όρων, έχει και την υποχρέωση να πειθαρχεί στα κελεύσματα του προπονητή του, όποια και αν είναι αυτά, υπάρχει ιεραρχία. Αντιδράσεις του στιλ «παίρνω τη μπάλα μου και φεύγω», προκύπτουν γιατί απλώς ξαναέγινε και δεν υπήρξε πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Μόνο ένα πασάλειμμα του προβλήματος με «συγνώμες» και «αυτοκριτική». Και μία τέτοια αντίδραση είναι ήδη «too much»...

Θα περιμένουμε πριν εκφραστούμε για το Μασάδο. Για το πρώτο του ματς, θα πούμε μόνο τα εξής: Έστησε καλά την ομάδα του, με την έννοια ότι οι έντεκα που επέλεξε, έφεραν το ματς εκεί που ήθελε και με καλή εμφάνιση (κατοχή, δημιουργία και παρουσία στην αντίπαλη περιοχή) στο πρώτο μέρος. Στις αλλαγές και καθώς από τηλεοράσεως δεν μπορείς ποτέ να έχεις την εικόνα που σου δίνει το γήπεδο, θα είχε ενδιαφέρον μια απάντηση του για το σκεπτικό αντικατάστασης του Ακόστα και το δισταγμό στην παρέμβαση του με μια αλλαγή στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αμέσως μετά από τις δυο πρώτες φάσεις του αντιπάλου στην επανάληψη.

Αν το να προλάβει πια τα πλέι οφ ο Άρης είναι κάτι δύσκολο αφού η ομάδα δεν πείθει ότι μπορεί και τελικά δεν θα εξαρτάται μόνο από τα δικά του αποτελέσματα, το να τελειώσει η σεζόν με διαχείριση που θα αποτελεί θεμέλιο για την επόμενη, είναι το δεύτερο ζητούμενο από το νέο προπονητή.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: