Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Βγήκε πάλι, ήλιος στην Τούμπα!!

Nαι, έχει δίκιο ο Νίκος Κωστένογλου! Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον ΠΑΟΚ. Έτσι είναι αλλά... Το ποδόσφαιρο δεν είναι ενόργανη γυμναστική για να μετρούν οι εντυπώσεις. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Βγήκε πάλι, ήλιος στην Τούμπα
Στο ποδόσφαιρο μετρούν τα γκολ. Και σε αυτό το ... μέτρημα η ΑΕΚ έχασε κι ο ΠΑΟΚ κέρδισε με τα δύο «νοκ ντάουν» του: Στο 32ο λεπτό και στο 54ο λεπτά ! Κι έτσι βγήκε πάλι, ήλιος στην Τούμπα.
Και δύο ακόμη ημίχρονα να έπαιζε – έτσι όπως έπαιζε – η ΑΕΚ, γκολ δεν θα έβλεπε στο ενεργητικό της. Για των λόγων μας το αληθές δε, αναφέρουμε, ότι ο «πορτιέρο» των γηπεδούχων ανησύχησε σοβαρά από τους φιλοξενούμενους μόλις, στο 78ο λεπτό στο σουτ(άρα) του Λυμπερόπουλου.
Ο ΠΑΟΚ με την επιλογή του ανταρτοπολέμου από τον Λάζλο Μπόλονι με κάθε απόπειρα επίθεσης του διαμόρφωνε συνθήκες καίριου κτυπήματος. Απέφυγε την σύγκρουση με τακτικό στρατό ο Ρουμάνος προπονητής. Έδινε λοιπόν, χώρο ο ΠΑΟΚ έχοντας όμως, οργανωθεί σωστά και σθεναρά απέναντι στην ΑΕΚ.
Με λίγα λόγια; Ο Λάζλο Μπόλονι ευτύχησε με την τακτική του. Κι ο Νίκος Κωστένογλου δυστύχησε. Είναι όμως, και κάτι άλλο. Η ψυχολογία. Αν κι ο «δικέφαλος» του βορρά κλυδωνίζεται από εσωτερικές έριδες εν τούτοις η κινητοποίηση των οργανωμένων φίλων του απέδωσε. Και στο ντέρμπι χωρίς αύριο – για αμφότερους τους «δικέφαλους» - ο βόρειος είχε ψυχολογία από χάλυβα !
Ο νότιος από πεπιεσμένο χαρτί. Περί τούτου πάντως, η ευθύνη δεν βαραίνει παίκτες, προπονητές και φίλους της ΑΕΚ. Βαραίνει την διορισμένη των μεγαλομετόχων (τυχαίο; Νομίζετε;) διοίκηση της ΠΑΕ η οποία με την πολιτική της βύθισε ψυχολογικά τη μεγάλη ομάδα της Αθήνας.
Για να λέμε όμως, την πάσα αλήθεια, ο Λάζλο Μπόλονι στάθηκε τυχερός. Η επιλογή του Λίνο ως «αντι – Βιεϊρίνια» (αυτή η μανία ... αντιγραφής του Πορτογάλου σούπερ σταρ είναι μπούμερανγκ για τον ΠΑΟΚ) μάλλον ήταν ατυχής. Δεν κόστισε επειδή πολύ απλά, η ΑΕΚ από την πλευρά του Σταφυλίδη και του Λίνο έριξε όλο το βάρος της (μέχρι κι ο Μπέλεκ εκεί δρούσε) κι επέμενε δεξιόστροφα. Κι ο Βραζιλιάνος φάνηκε περισσότερο ως ανασταλτικός.
Η πρόκριση του ΠΑΟΚ έχει πολλαπλή ευεργετική δράση. Κατ αρχήν μένοντας σε τροχιά ενός τίτλου (Κύπελλο Ελλάδας) και μιας ευρωπαϊκής διάκρισης (Γιουρόπα Λιγκ) ο ΠΑΟΚ είναι εντός στόχων. Στα «συν» της διοίκησης Ζαγοράκη – Βρύζα. Στη συνέχεια;
Με τρεις εντός έδρας νίκες και μία εκτός έδρας ισοπαλία μετά τις ... υπερήφανες πωλήσεις κι αποχωρήσεις ο ΠΑΟΚ κρατά σε υψηλά στάνταρντ την πορεία του παρά τα χαμηλά πλέον, στάνταρντ ισχύος του. Στα «συν» κι αυτό της περι η ο λόγος διοίκησης. Επίσης, με την πρόκριση στο Κύπελλο στερεί τα περιθώρια ακόμη κι από τυφλωμένους αντιπολιτευόμενους για αποδοκιμασίες κι αναθέματα.
Κατά πως λοιπόν, τα λέγαμε και παραμονές της ...αετομαχίας το ντέρμπι ήταν ένας αγώνας χωρίς αύριο. Οι νικητές βέβαια, ξημέρωσαν. Οι ηττημένοι; Ζουν πια, τη νύκτα τους! Όσο για το ...αετρομαχία; Πολύ χαμηλή πτήση για αμφότερους τους «δικέφαλους». Με τον ΠΑΟΚ όμως, να διαπρέπει στην πράξη και την ΑΕΚ στη θεωρία.
Οι γηπεδούχοι προκρίθηκαν παίζοντας με ορθή τακτική. Επέλεξαν το ρόλο των παρτιζάνων. Με πολύ καλή αμυντική δάταξη. Και δικαιώθηκαν στις αντεπιθέσεις τους. Οι φιλοξενούμενοι αποκλείστηκαν με λανθασμένη τακτική. Με πολύ κακή αμυντική διάταξη. Επέλεξαν το ρόλο του τακτικού στρατού. Δεν δικαιώθηκαν στις επιθέσεις τους.
Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, ατενίζει το μέλλον του με περισσότερη αισιοδοξία. Κερδίζει χρόνο για να σκέφτεται καλύτερα και ψυχραιμότερα. Για όλα αυτά έχει σημαντική συμβολή η διοίκηση της ΠΑΕ. Κι ας επιμένουν κάποιοι να τη αποδοκιμάζουν γενικά. Έτσι ή αλλιώς βγήκε πάλι, ήλιος στην Τούμπα
Η ΑΕΚ ακόμη και το παρόν της το ατενίζει – που λέει ο λόγος – με απαισιοδοξία. Είναι τέλος χρόνου για τις καλές και ψύχραιμες σκέψεις. Δεν έχει αφήσει τίποτε όρθιο η διοίκηση της ΠΑΕ. Κι ας επιμένουν κάποιοι, να περιμένουν διέξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο η συγκεκριμένη διοίκηση την οδήγησε. Έτσι κι αλλιώς ο ήλιος δεν βγαίνει πάλι, στη Νέα Φιλαδέλφεια!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: