Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Παράσταση για ένα ρόλο!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την επαγγελματική νίκη – πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, στην Τούμπα (2-0), και σχολιάζει τις αντιδράσεις των "κιτρινόμαυρων" για τα παράπονα από τη διαιτησία.


Παράσταση για ένα ρόλο!
Πιο επαγγελματική πρόκριση γίνεται; Όχι, δεν γίνεται. Ο πειθαρχημένος, καλά διαβασμένος και απαλλαγμένος -παραδόξως- από κάθε είδους άγχος ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση επί της ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπα και σφράγισε το εισιτήριο του για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Συγγνώμη, αλλά παρακολουθώντας το παιχνίδι θυμήθηκα εκείνη την αμίμητη ατάκα της διαφήμισης στην δεκαετία του 1990 (αν θυμάμαι καλά)… "ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε".
Ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης κατάφερε από το ξεκίνημα του αγώνα να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Χωρίς να φθάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης –όπως σωστά επεσήμανε ο Μπόλονι- πέταξε έξω από το κύπελλο την ΑΕΚ που με εξαίρεση το τελευταία δεκάλεπτο του αγώνα δεν έκανε αισθητή την παρουσία της στην Τούμπα.

Ο Μπόλονι κατέστρωσε με φοβερή προσοχή το πλάνο του και οι παίκτες του το ακολούθησαν κατά γράμμα. Ούτε λεπτό οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν παρασύρθηκαν από το πάθος και τον ενθουσιασμό της κερκίδας. Είχαν συγκεκριμένες εντολές και τις εφάρμοσαν χωρίς να παρεκκλίνουν ούτε λεπτό.

Πολλοί θα περίμεναν ο ΠΑΟΚ ποντάροντας στη δύναμη που προσφέρει η έδρα να ξεκινήσει το παιχνίδι με ενθουσιασμό και να κυνηγήσει το γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού. Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι ο Μπόλονι είχε δώσει σαφείς οδηγίες. Στόχος της ομάδας του ήταν να διασφαλίσει το «μηδέν» στην άμυνα της και στη συνέχεια να επιδιώξει το γκολ.

Αυτό ακριβώς έγινε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λίνο μετά την ανατροπή του Λαζάρ. Το γκολ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία των δυο ομάδων. Στους παίκτες του ΠΑΟΚ προσέφερε την ικανοποίηση ότι το πλάνο που ακολουθούσαν λειτουργούσε ενώ παράλληλα ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να αισθανθούν με την πλάτη στον τοίχο.

Αυτή την εικόνα τουλάχιστον έδιναν οι δυο ομάδες στο τέλος του α΄ ημιχρόνου ενώ με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησαν την προσπάθεια τους στην επανάληψη. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κακή ψυχολογία της ΑΕΚ σκόραρε –πολύ νωρίς στο β΄ ημίχρονο- για δεύτερη φορά με τον Αθανασιάδη και το παιχνίδι κάπου εκεί τελείωσε.

Η ΑΕΚ συνήλθε λίγο πριν το τέλος του αγώνα δημιουργώντας μια δυο ευκαιρίες αλλά ήταν ήδη πολύ αργά για να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Οι γηπεδούχοι με τον αέρα του 2-0 και τους 25.000 οπαδούς τους να πανηγυρίζουν στις κερκίδες για την προδιαγραφόμενη πρόκριση αντιμετώπισαν ψύχραιμα την πίεση που άσκησαν οι αντίπαλοι τους και απλά από ένα σημείο και μετά περίμεναν το σφύριγμα της λήξης.

Αξίζουν τα εύσημα στον Μπόλονι για τη διαχείριση ενός τόσο κρίσιμου αγώνα και στους παίκτες για την άψογη εφαρμογή του σχεδίου. Θα επαναλάβω ότι ο ΠΑΟΚ χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο πέτυχε το στόχο του και σύντομα θα του δοθεί η ευκαιρία κόντρα να υποδεχθεί τον Ατρόμητο Αθηνών στην Τούμπα για να προκριθεί στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Υ. Γ. 1 Λαμβάνοντας υπόψιν μας την κλήρωση για τις δυο επόμενες φάσεις της διοργάνωσης του Κυπέλλου για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει άλλος στόχος από την συμμετοχή του στον τελικό του θεσμού. Εννέα χρόνια απουσιάζει ο Δικέφαλος από έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Πολλά δεν είναι;

Υ. Γ. 2 Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας. Ότι πιο κωμικό μπορούσε να γίνει, έγινε. Η ομάδα που δυο χρόνια τώρα ποντάρει στα διαιτητικά λάθη που γίνονται υπέρ της και εις βάρος των αντιπάλων της εξέδωσε ανακοίνωση επιτιθέμενη στους διαιτητές. Γιατί αγαπητέ κ. Αδαμίδη δεν εκδώσατε ανακοίνωση πέρσι όταν και πάλι σε αγώνα κυπέλλου, στο ΟΑΚΑ, ο Σιδηρόπουλος απέβαλε δυο παίκτες του ΠΑΟΚ με κόκκινη κάρτα για να διευκολύνει το έργο της ομάδας σας; Πως είπατε; Μετά τον αποκλεισμό έπρεπε να πείτε κάτι για να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο της ΑΕΚ που επί μήνες ακούει επενδυτές και επενδυτές δε βλέπει; Καταλαβαίνω κ. Αδαμίδη σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεστε αλλά δεν συμφωνώ μαζί σας.  
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: