Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τον δάγκωσε σαν... ΟΦΗ!!

Στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΟΦΗ αποκλείοντας τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο! Οι Κρητικοί αν και έμεινα πίσω στο σκορ στο 35' με το γκολ του Ρότσα, ισοφάρισαν στο 42' με τον Σίσιτς και παρότι έμειναν με δέκα παίκτες στις αρχές του δευτέρου μέρους, πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Μπούρμπος (1-2) και στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάντζιος έγραψε το τελικό 1-3.

Τον δάγκωσε σαν... ΟΦΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με πολλές φάσεις, καλό ρυθμό και δύο γκολ. Ο Παναιτωλικός είχε τον πρώτο λόγο και άρχισε από πολύ νωρίς να σφυροκοπεί την εστία του Βεζυρίδη. Μάλιστα ο τερματοφύλακας των Κρητικών έκανε δύο φοβερές αποκρούσεις στο 11' και στο 15', διατηρώντας ανέπαφη την εστία του, ενώ συνολικά οι Αγρινιώτες πραγματοποίησαν τέσσερις ευκαιρίες μέχρι το πρώτο τέταρτο. Ο ΟΦΗ παρουσίασε πολλά προβλήματα στο κέντρο, έκανε εύκολα λάθη και δεν ήταν καθόλου απειλητικός. Μάλιστα η πρώτη του ευκαιρία ήταν στο 17' από τον Ζορμπά. Από εκείνο το σημείο άρχισε να οργανώνεται περισσότερο και να βγαίνει δειλά-δειλά στα καρέ του Τζενάμο, με κορυφαία φάση αυτή του 27' όπου ο Μποντόρ δεν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που του δόθηκε!
Δύο... γκολάρες
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι δίχτυα με τον Ρότσα να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ με κεφαλιά στο 35'. Βέβαια τα πανηγύρια των Αγρινιωτών δεν κράτησαν για πολύ αφού ο ΟΦΗ ισοφάρισε σε τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Και αν το γκολ του Ρότσα ήταν καλό του Σίσιτς ήταν γκολάρα, αφού ο Σλοβένος έπιασε ένα δυνατό σουτ στη γραμμή της περιοχής και η μπάλα καρφώθηκε στο αριστερό “γάμα” του Τζενάμο (1-1).
Όλοι με 10 και το δάγκωμα του Μπούρμπου
Στο δεύτερο μέρος, το ματς πήρε φωτιά καθώς υπήρξαν δύο αποβολές! Στο 54' ο ΟΦΗ έμεινε με 10 λόγω της δεύτερης κίτρινης του Βάντο! Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι Κρητικοί κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με το γκολ του Μπούρμπου, ο οποίος βρήκε δίχτυα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (58'). Ένα λεπτό αργότερα οι Αγρινιώτες έμειναν και αυτοί με έναν παίκτη λιγότερο! Ο Φερνάντες πήρε απευθείας κόκκινη για το αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Σίσιτς, ο οποίος αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Παπουλή. Η φάση δημιούργησε αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών και για κάποια λεπτά δεν υπήρξε παιχνίδι.
Κέρβερος ο Βεζυρίδης, το... κόλλησε ο Μάντζιος
Στη συνέχεια όπως ήταν φυσικό, ο ΟΦΗ κλείστηκε στα μετόπισθεν και ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βρει διαδρόμους για να ισοφαρίσει. Είχε μάλιστα αρκετές καλές στιγμές (63', 73', 85'), αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με τίποτα μέχρι τη συμπλήρωση των 90'. Μάλιστα στα 8 λεπτά των καθυστερήσεων που έδωσε ο 4ος διαιτητής έγινε μάχη και πολιορκία στα καρέ του Βεζυρίδη, ο οποίος ήταν... κέρβερκος, αφού έκανε δύο σωτήριες αποκρούσεις στις κεφαλιές του Πασά (93') και του Ντολεζάι (94'), κρατώντας την πρόκριση της ομάδας του.
Ο Μάντζιος στο 97' απλά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το τελικό 1-3 με ωραίο σουτ.
ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ
97' Γκολ για τον ΟΦΗ: Ο Μάντζιος με σουτ γράφει το 1-3.
96' Σουτ του Μπούρμπου άουτ.
91' Οι αμυντικοί του ΟΦΗ θα διώξουν μακριά το φάουλ του Ρότσα.
90' Οχτώ λεπτά καθυστερήσεις έδωσε ο 4ος λόγω των διαπληκτισμών που συνέβησαν στην αποβολή του Φερνάντες.
88' Η κεφαλιά του Καραμαλίκη θα απομακρυνθεί ενώ υπήρξε σύγκρουση δύο παικτών.
85' Φοβερή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό να ισοφαρίσει με τον Καραμαλίκη να αστοχεί. Το ριπλέι πάντως έδειξε ότι ο παίκτης της ομάδας του Αγρινίου ήταν οφσάιντ.
83' -Τρίτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό: Ο Μπελεβώνης αντί του Παλαιολόγου.
73' Διαγώνιο σουτ του Καμαρά, δεν μπόρεσε ο Πασάς να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα
73' -Τρίτη αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Πίτσος στη θέση του Λόπες και ο Μποντόρ πάει στο κέντρο
64' - Δεύετρη αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Παπουλής στη θέση του Σίσιτς
63' Σέντρα του Άντι, κεφαλιά του Καμαρά η μπάλα άουτ
59' Κόκκινη κάρτα στον Φερνάντες! Με 10 και ο Παναιτωλικό! Ο Πορτογάλος έκανε αντιαθλητικό χτύπημα στο γόνατο του Σίσιτς. Αψιμαχίες μεταξύ των παικτών.
58' Γκολ για τον ΟΦΗ: Ο Μπούρμπος στην πρώτη του επαφη με την μπάλα γράφει το 1-2.

57' -Πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ: Ο Μπούρμπος αντί του Ζορμπά.
54' Δεύτερη κίτρινη στον Βάντο, ο οποίος τράβηξε τον Καμαρά από τη φανέλα. Κόκκινη και με 10 ο ΟΦΗ.
51' Κίτρινη κάρτα στον Καμαρά για το χέρι.
50' Ο Παναιτωλικός πέτυχε γκολ με τον Παλαιολόγο, το οποίο δεν μέτρησε αφού προηγουμένως ο Καμαρά άγγιξε την μπάλα με το χέρι.
49' Ωραία μπαλιά του Μητρόπουλου στον Άντι, έκανε με τη μια το σουτ, μπλόκαρε ο Βεζυρίδης και ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία
45'+1' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.
44' Δυνατό σουτ του Μάντζιου άουτ.
42' Γκολ για τον ΟΦΗ: Ο Σίσιτς απαντάει το γκολ του Ρότσα με... γκολάρα! Ο Σλοβένος βρήκε δίχτυα τρομερό σουτ που κατέληξε στο αριστερό "γάμα" του Τζενάμο.

Ύστερα από σέντρα του Μητρόπουλου, η άμυνα των Κρητικών αδράνησε και ο Ρότσα με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).
35' Γκολ για τον Παναιτωλικό: Ο Ρότσα ανοίγει το σκορ

33' Πρώτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό: Ο Καραμαλίκης στη θέση του Χαριστέα, ο οποίος αποχωρεί αναγκαστικά λόγω τραυματισμού.
31' Σουτ του Ρότσα άουτ.
28' Σουτ του Φερνάντες δεν ανησύχησε ο Βεζυρίδης
27' Αντεπίθεση του ΟΦΗ, ο Μάντζιος έκανε το γύρισμα αλλά ο Μποντόρ δεν έκανε καλό πλασέ και ο Άντι έδιωξε.
25' Κίτρινη στον Βάντο.
23' Δυνατό σουτ του Μητρόπουλου εκτός περιοχής αποκρούει εντυπωσιακά ο Βεζυρίδης.
17' Πρώτο σουτ του ΟΦΗ στην αναμέτρηση με τον Τζενάμο να μπλοκάρει την προσπάθεια του Ζορμπά.
15' Ύστερα από κακό γύρισμα του Βάντο ο Ρότσα βγήκε απέναντι από τον Βεζυρίδη, ο οποίος βγήκε και μάζεψε την μπάλα και στη συνέχεια τραυματίστηκε αφού συγκρούστηκε με τον παίκτη του Παναιτωλικού.
11' Ευκαιρία για τον Παναιτωλικό ύστερα από σέντρα ο Παλαιολόγος βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής μόνος απέναντι από τον Βεζυρίδη, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έκανε σωτήρια απόκρουση. Το ριπλέι εδειξε ότι ο βοηθός Σαραϊδάρης δικαίως δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Παλαιολόγο, ο οποίος καλύπτεται.
8' Εκπληκτική συνεργασία των παικτών του Παναιτωλικού από δεξιά, ύστερα από τακουνάκι του Καμαρά, ο Ρότσα έσπασε κατευθείαν την μπάλα στον πρωοθημένο Χαριστέα, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να απειλήσει τον Βεζυρίδη.
7' Σέντρα του Καμαρά, ο Ρότσα πήρε την κεφαλιά πάσα με αποδέκτη τον Χαριστέα, ο οποίος επιχείρησε γυριστό σουτ που κατέληξε άουτ.
1' Έναρξη αγώνα.
Παναιτωλικός (Τεννές): Τζενάμο, Αναστασιάδη, Μουμίν, Ρότσα, Παλαιολόγο, Φερνάντες, Χαριστέα, Ντολεζάι, Μητρόπουλο, Άντι, Καμαρά.
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Βεζυρίδη, Γαλανόπουλο, Βάντο, Ταυλαρίδη, Σόουζα, Κάλαϊτζιτς, Μποντόρ, Τζόρντι Λόπες, Σίσιτς, Ζορμπά, Μάντζιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: