Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Το Pep(e) with love…!!

Το Pep(e) with love…
Ένα γκολ για κάθε αφιέρωση!

Ανήμερα των γενεθλίων του Πεπ Γκουαρντιόλα, η Μπαρτσελόνα του χάρισε τη μισή απ' τη (μια ακόμα) παράσταση επί της Ρεάλ στο «Μπερναμπέου».

Την άλλη μισή την κράτησε για τον «μακελάρη» Πέπε, που προσπάθησε με… ωμή βία να σταματήσει τους «μπλαουγκράνα» πριν ο Αμπιντάλ τους δώσει μεγάλο διπλό με 2-1 για τα προημιτελικά του Copa Del Rey.

Νωρίτερα, ο Πουγιόλ στο 49' είχε ισοφαρίσει το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο από το 11ο λεπτό.



Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν αναμενόμενο. Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή με το πολύ καλό της passing game και η Ρεάλ απλά προσπαθούσε να πιέσει. Το γκολ, όμως, του Ρονάλντο, σε μία ξαφνική αντεπίθεση και με ευθύνη του Πίντο, στο 11’ ήρθε για να αλλάξει τις ισορροπίες… Όχι για τους γηπεδούχους, αλλά για τους Καταλανούς. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα αφυπνίστηκαν για τα καλά, με αποτέλεσμα η συνέχεια του ματς να τους ανήκει ολοκληρωτικά.

Τέσσερις χαμένες -μεγάλες- ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους με τη μία να καταλήγει στο δοκάρι του Κασίγιας και όλα αυτά σε διάστημα 15 λεπτών (14’, 16, 26’ και 29’). Η αντίδραση της Ρεάλ ήταν μαζική άμυνα και να ψάχνουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην αντεπίθεση. Χωρίς αποτέλεσμα -όπως ήταν φυσικό- αλλά και η Μπαρτσελόνα από την άλλη σταμάτησε να δημιουργεί ευκαιρίες. Έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με τους «μερένχες» να διατηρούν το προβάδισμα τους.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε για την Μπαρτσελόνα το δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Πουγιόλ μόλις στο τέταρτο λεπτό έκανε το 1-1. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι άνοιξε πιο πολύ, με τους Καταλανούς να διατηρούν την κατοχή. Στη συνέχεια υπήρξαν δύο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα, αλλά και πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, κυρίως από πλευράς γηπεδούχων.

Για περίπου ένα 20λεπτο ο αγωνιστικός χώρος του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είχε γίνει… αρένα. Σκληρά μαρκαρίσματα, με τα περισσότερα να είναι εκτός φάσης. Πρωταγωνιστής ο Πέπε, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Η Ρεάλ πέρα από την ευκαιρία της δεν είχε να επιδείξει κάτι αξιόλογο, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να πάρει για πρώτη φορά το προβάδισμα στην αναμέτρηση με τον Αμπιντάλ στο 77’. Το… έργο του Πέπε συνέχισαν οι Κοεντράο και Καρβάλιο, αλλά οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν πτοούνταν. Συνέχισαν το γνωστό «τίκι-τάκα» και απλά ροκάνιζαν το χρόνο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.






ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Άλτιντοπ, Καρβάλιο, Ράμος, Κοεντράο, Πέπε (80' Γκρανέρο), Αλόνσο, Ντιαρά (66' Οζίλ), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (66' Καγιεχόν), Μπενζεμά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Πίντο, Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι (86' Τιάγκο), Ινιέστα, Φάμπρεγκας (88' Κουένκα), Σάντσες (82' Αντριάνο), Μέσι.





Real Madrid 1-2 Barcelona (Copa Del Rey) από goalsarena2012

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: