Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όπως έπρεπε, αλλά…!!

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο TOP-16 της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όπως έπρεπε, αλλά…
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το αριστερό στο TOP-16, όπως ακριβώς περίμενε η συντριπτική πλειοψηφία. Άλλωστε και ο ίδιος ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πριν από το ματς παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι η ομάδα του κυνηγούσε ένα θαύμα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Αλήθεια είναι ότι πάλεψε για να τα καταφέρει, αλλά λύγισε από την ανωτερότητα του αντιπάλου. Ή αν θέλετε από τις δικές της αδυναμίες.
Είναι αυτά, που λέγαμε τόσα χρόνια: ότι τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό των 40εκ. ευρώ δεν είναι εύκολο να τον κερδίσει μία ομάδα με το μισό μπάτζετ ή εν πάσει περιπτώσει με αρκετά μικρότερο.
Έτσι και τώρα, που οι ρόλοι αντιστράφηκαν: ο Ολυμπιακός με το πολύ μειωμένο μπάτζετ δεν είναι εύκολο να κερδίσει μία ομάδα, που έχει το τριπλό μπάτζετ από αυτόν. Ο λόγος γίνεται για το ΣΕΦ και όχι για την Μόσχα. Εκεί η παρτίδα είναι εκ των προτέρων χαμένη, πρέπει να γίνει ένα μεγάλο θαύμα για να κερδίσουν οι Πειραιώτες, που και χθες έδειξαν τον πολύ καλό εαυτό, που δείχνουν στο ΣΕΦ, αλλά που δεν ήταν αρκετός για να λυγίσει την «αρκούδα».
Με έναν ψηλό, που θα μπορούσε να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι, η ομάδα του Ίβκοβιτς θα είχε μεγαλύτερη τύχη για νίκη. Δεν τον έχει, όμως, αυτόν τον ψηλό. Ο Ντόρσεϊ είναι καλός στο μισό γήπεδο, στο άλλο θα γίνει καλός μόνο από κατάλληλη αξιοποίηση των συμπαικτών του. Δεν είναι ο παίκτης, που θα δημιουργήσει και αυτό απέναντι στις μεγάλες ομάδες είναι πρόβλημα.

Εννοείται όπως λέγαμε και πριν από το ματς ότι με την ήττα δεν έρχεται η καταστροφή, αφού τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα για την δεύτερη θέση, που οδηγεί στους «8», θα κριθούν στα παιχνίδια ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Εφές, Γαλατά. Οι Πειραιώτες θέλουν όσο το δυνατόν καλύτερη προσαρμογή του Λο και τουλάχιστον μία νίκη στην Τουρκία, που έχουν τις δυνατότητες να την πετύχουν. Και η πρόκριση θα έρθει.
Δεν μιλάμε για το ΣΕΦ, γιατί και την Γαλατά και την Εφές πιστεύουμε ότι θα την νικήσουν. Ειδικά αν έχουν τόσο ζεστή συμπαράσταση από τον κόσμο τους, όπως χθες. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θύμισε καλές εποχές και οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν ανάλογη συνέχεια για να πετύχουν τους στόχους τους.
Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει κι άλλη μεταγραφή…
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: