Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τελική ευθεία για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο!!

Τελική ευθεία για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο
Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές του Φλεβάρη αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές (ποδόσφαιρο και πολιτεία) παραμένουν, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως τις επόμενες ημέρες και μέσα από τις συναντήσεις Μπιτσαξή-Πιλάβιου, τα τελευταία «αγκάθια» θα ξεπεραστούν με μέσες λύσεις και αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Παρουσία των θεσμικών φορέων του ποδοσφαίρου, συνεδρίασε την Τρίτη για δεύτερη φορά η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να συζητηθούν οι διατάξεις του νέου αθλητικού νομοσχεδίου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος και ο ομόλογος του της Σούπερ Λίγκας, Απόστολος Παπουτσάκης, δεν έδωσαν το παρών στη συζήτηση για... λόγους που δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτοί και έστειλαν εκπροσώπους (για την ομοσπονδία ο γ’ αντιπρόεδρος Νίκος Ανασόπουλος και ο νομικός σύμβουλος κ. Σιόντος και για τον συνεταιρισμό ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μποροβήλος και ο γενικός διευθυντής Μιχάλης Αναγνώστου). Από την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Σπύρος Καλογιάννης και ο αντιπρόεδρος Στέλιος Σφακιανάκης.

Η συζήτηση ήταν σε γενικές γραμμές υποτονική χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις, ενώ η ουσία δεν αγγίχθηκε. Η κάθε πλευρά (ποδοσφαιρικοί φορείς και εισηγητές των κομμάτων) είπε την –έτσι κι αλλιώς γνωστή- άποψη της. Ο κ. Ανασόπουλος παρέπεμπε συνεχώς στο υπόμνημα που έχει στείλει η ΕΠΟ, ενώ ο κ. Αναγνώστου ανέγνωσε τις θέσεις της λίγκας όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο τελευταίο της Δ.Σ. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ανέφεραν πάνω-κάτω όσα είχαν πει και στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την περασμένη εβδομάδα.

Είναι, ωστόσο, σαφές πως όλα κρίνονται στις συναντήσεις που έχουν ήδη κάνει και που θα κάνουν εκ νέου τις επόμενες μέρες ο γ.γ.Α. Πάνος Μπιτσαξής και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος. Όλο το «παιχνίδι» παίζεται εκεί και αυτό έγινε αντιληπτό.

Προκύπτει άλλωστε ξεκάθαρα, ότι αρκετά από τα αιτήματα του ποδοσφαίρου θα «περάσουν», είτε με προσαρμογή κάποιων διατάξεων είτε με απάλειψη τους, ώστε να μην υπάρχουν «πατήματα» ότι θίγεται το αυτοδιοίκητο (π.χ. ΔΕΑΒ, αριθμός μελών Δ.Σ. κτλ.). Είτε με αμοιβαίες υποχωρήσεις, είτε αναζητώντας τη χρυσή τομή που ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, ποδόσφαιρο και πολιτεία θα «τα βρουν» (ακόμα και στο θέμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού) και θα είναι όλα μέλι-γάλα. Είναι σαφές ότι καμία πλευρά δεν θέλει να φτάσει την κατάσταση στα άκρα και να χαλάσει η καλή συνεργασία που υπάρχει εδώ και καιρό.

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία, καθώς δεν θα υπάρξει άλλη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Ο Πάνος Μπιτσαξής και ο Σοφοκλής Πιλάβιος θα διαμορφώσουν τις διατάξεις όπως θα συμφωνηθεί και στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές του Φλεβάρη, το νομοσχέδιο θα πάει στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί.

*Συνάντηση με θέμα τη χορηγία του πρωταθλήματος είχαν την Τετάρτη οι διοικήσεις της Σούπερ Λίγκας και του ΟΠΑΠ. Η προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για την άρση του... οικονομικού εμπάργκο, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει οριστική συμφωνία τόσο για το αντίτιμο, όσο και για τη χρονική διάρκεια της σύμβασης. Η αισιοδοξία πάντως είναι διάχυτη. Στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, αναμένεται να υπάρξει ραντεβού του ΟΠΑΠ με την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής για το ίδιο θέμα.

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: