Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Μήπως γίναμε Αγγλία;

Στο «Νησί» προσφέρεται για συγκινήσεις, όμως και στην Ελλάδα το Κύπελλο είχε τις εκπλήξεις του στους ομίλους. Η κρίση του ΠΑΟΚ και της Σούπερ Λίγκ. Η φωτιά από Βέροια – Αστέρα και η σιδερένια ΑΕΚ.

Μήπως γίναμε Αγγλία;
Καλά ξεκίνησε όσον αφορά στα… απρόσμενα.

Η φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας είχε τις εκπλήξεις της, ανέδειξε όμως και τις σταθερές αξίες.

Το sport-fm.gr κάνει τον απολογισμό πριν την 3η φάση της διοργάνωσης.

Προκρίθηκαν:

ΙΣΧΥΡΟΙ
Ολυμπιακός
ΠΑΣ Γιάννινα
ΟΦΗ
Λεβαδειακός
ΑΕΚ
Βέροια
Αστέρας Τρίπολης
Παναθηναϊκός

ΑΔΥΝΑΜΟΙ
Πανιώνιος
Κέρκυρα
Ξάνθη
Ηρακλής
Πανθρακικός
Απόλλων Σμύρνης
Τύρναβος
Χανιά


Λίγοι έμειναν από την Σούπερ Λιγκ. Από τις 18 ομάδες του πρώτου ραφιού (συνυπολογίζοντας και τη Νίκη Βόλου), 7 αποχαιρέτησαν. Άδοξο φινάλε για τον ΠΑΟΚ, που πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό, ενώ και ο Ατρόμητος, που παραδοσιακά «χτυπάει» τον θεσμό, θα ασχολείται πλέον μόνο με το πρωτάθλημα. Πρόωρο «αντίο» ακόμη και από τους Παναιτωλικό, Καλλονή, Εργοτέλη, Ατρόμητο, Πλατανιά και Νίκη Βόλου.

Αν και τα πράγματα δεν «ζόρισαν» σε όλα τα γκρουπ κάποιες ομάδες έδειξαν μερικά από τα ατού τους. «Ζεστά κανόνια» αποδείχτηκαν η Βέροια και Αστέρας Τρίπολης, που κατάφεραν να πετύχουν από επτά γκολ στα τρία ματς που έδωσαν, ενώ και οι δύο ομάδες εξασφάλισαν την 1η θέση στους ομίλους τους. Στην άμυνα, μόνο η ΑΕΚ βγήκε «καθαρή». Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, έκλεισε όλα τα παιχνίδια με τον Γιάννη Ανέστη να μην χρειαστεί να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μόνο ένα γκολ και είχε την χειρότερη επίθεση μαζί με τον Παναιτωλικό και τον Ηρακλή Ψαχνών (δεν συμπεριλαμβάνεται η Νίκη, που δεν κατέβηκε σε δύο ματς). Κανείς από τους τρεις δεν κατάφερε να πάρει εισιτήριο για την συνέχεια. Μετόπισθεν ο Αιγινιακός… δεν είχε, αφού δέχτηκε 11 τέρματα κρατώντας με διαφορά τα ηνία για την χειρότερη άμυνα, έχοντας στην 2η θέση τον Εθνικό Γαζώρου (7). Την χειρότερη άμυνα από τους Σουπερλιγκάτους είχε ο Εργοτέλης (6).

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, δεν χρειάστηκε να πατήσει «γκάζι» και παρότι δεν είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή του μέχρι το τελευταίο ματς, δεν πιέστηκε καθόλου. Ο Παναθηναϊκός από την μεριά του φρόντισε να «καθαρίσει» νωρίς με δύο νίκες κάνοντας συντήρηση δυνάμεων στην τελευταία στροφή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: