Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

«Δεν είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός, αλλά…»

Ικανό βάσει φανέλας κι εφόσον είναι προσεκτικός να εκπλήξει την Μπαρτσελόνα, παρότι δεν είναι φαβορί, θεωρεί τον Παναθηναϊκό ο Μάνος Μανουσέλης όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός, αλλά…»
Φαβορί την Μπαρτσελόνα, παρά τα αγωνιστικά της προβλήματα και την κακή της φόρμα, έχρισε ο Μάνος Μανουσέλης για την αποψινή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ωστόσο κατέστησε σαφές πως δεν είναι… ξεγραμμένος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλυσε την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων, αλλά και τη χθεσινή εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο με το παράδοξο της συμμετοχής του Βασίλη Σπανούλη για μόλις 19 λεπτά.

Αναλυτικά, ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε στον Αντώνη Καρπετόπουλο για:

-την αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού εν όψει Μπαρτσελόνα: «Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, κακά τα ψέματα, δεν είναι το φαβορί. Δεν είναι μια συνάντηση που να θυμίζει τα επικά παιχνίδια του παρελθόντος. Έχει όμως το ειδικό βάρος και τη φανέλα γι’ αυτό το επίπεδο και καλείται να κάνει την υπέρβαση. Να μην κάνει λάθη και να παίξει σωστά, όπως κάνει στο ΟΑΚΑ όπου η απόδοσή του έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα ματς εκτός έδρας».

-το προφίλ της Μπαρτσελόνα: «Τα παιχνίδια στο Top 16 μοιάζουν περισσότερο με ματς των play offs. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή επτά χρόνια. Παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στο πέντε εναντίον πέντε και δεν πάει στην τύχη καμία κατοχή. Παίζει το ίδιο εντός κι εκτός έδρας δείχνοντας προσήλωση σε κάθε συνθήκη. Αυτή τη στιγμή προέρχεται από τρεις σερί ήττες, της λείπουν ο Ναβάρο, ο Όλεσον και ο Αμπρίνες, ενώ έχει αλλάξει κάποια πράγματα με τη συμμετοχή των Ντόελμαν και Σατοράνσκι που φέτος ανακαλύπτουν τι σημαίνει Ευρωλίγκα».

-το μειονέκτημα του Παναθηναϊκού: «Πιστεύω πως το βασικότερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στην αρχή της σεζόν ήταν οι τραυματισμοί και δεν μπορούσε να κάνει την προετοιμασία που θα ήθελε. Μετά, με την επιστροφή των τραυματιών, μπήκε σε έναν νέο ρυθμό, με έναν προπονητή που ήθελε πιο γρήγορο παιχνίδι. Τώρα η ομάδα έχει πάλι κάποιους τραυματισμούς και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχει το ρόστερ του. Με εξαίρεση τον Μπατίστα δεν έχει άλλον παίκτη να παίζει κοντά στο καλάθι, κάτι που ισχύει και με τον Ολυμπιακό».

-τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι: «Το Μιλάνο παρουσίασε μια ομάδα που τη μοναδική ιδέα που είχε ήταν να ποστάρει τους κοντούς του Ολυμπιακού. Όταν ο Ολυμπιακός το αντιμετώπισε αυτό, δεν είχε άλλα προβλήματα. Τα γκαρντ τους δεν είχαν πολλές ιδέες και όταν άλλαξε ρυθμό ο Ολυμπιακός, η Αρμάνι απλά δεν μπορούσε».

-το γεγονός ότι ο Σπανούλης έπαιξε μόλις 19 λεπτά: «Θα είναι μεγάλο λάθος να θεωρηθεί κανόνας ότι χθες δεν έπαιξε πολύ ο Σπανούλης. Αυτό που έκανε η Μάλαγα που εστίασε στον Σπανούλη κι αυτός έδωσε δέκα ασίστ, αλλά και χθες που ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλο παιχνίδι χωρίς τον Σπανούλη, είναι δύο ακραίες καταστάσεις. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: