Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Το νέο πουλέν του Τσόλο!!

Ο 19χρονος Λούκας Ερνάντεζ ήρθε από το πουθενά για να σβήσει τα αστέρια της Ρεάλ και ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για τον σέντερ μπακ του μέλλοντος της Ατλέτικο.
Ο Ζαν-Φρανσουά Ερναντέζ πέρασε και δεν ακούμπησε. Προφανώς ούτε καν οι σούπερ γνώστες της ιστορίας της Ατλέτικο δεν θα θυμούνται ότι φόρεσε κάποτε τη φανέλα της. Ηταν άλλωστε μόλις 14 οι συμμετοχές του με τη ροχιμπλάνκο φανέλα και αυτές τότε που η ομάδα ζούσε τα πέτρινα χρόνια της και βολόδερνε στη Segunda Division (2000-'01). Ο 45άρης πλέον και πάλαι ποτέ σέντερ μπακ μπορεί να μην ήταν ο πιο διάσημος Γάλλος ποδοσφαιριστής των 90ς (Τουλούζ, Σοσό, Μαρσέιγ, Κομποστέλα, Βαγιεκάνο), αλλά είχε το κατάλληλο προς μεταβίβαση DNA για τον γιο του, το νέο φιντανάκι που άπαντες μαθαίνουν να αποκαλούν σκέτο Λούκας ή Λουκάς.
Αυτό το τελευταίο εξαρτάται από το ποιας εθνικότητας είναι εκείνος που προφέρει το όνομα του. Ο -κατά τους Ισπανούς- Λούκας λοιπόν βρέθηκε στις ακαδημίες των Μανθανάρες πριν από επτά χρόνια. Βλέπετε ο μπαμπάς Ζαν-Φρανσουά μπορεί να μην έκατσε πολύ στη Μαδρίτη, αλλά φρόντισε να αποκτήσει τις κατάλληλες διασυνδέσεις και να βολέψει τον κανακάρη του. Αλλωστε η οικογένεια Ερναντέζ είχε αποφασίσει πως θα έμενε για πάντα στην ισπανική πρωτεύουσα. Κάπως έτσι λοιπόν τα χρόνια πέρασαν, ώσπου φτάσαμε στο 2013, τότε δηλαδή που ο Ντιέγο Σιμεόνε έπαθε πλάκα με τον 17χρονο τότε, ο οποίος ξεχώριζε από τους συνομήλικους του στη Β' ομάδα.
Η εντολή ήταν να του δοθεί πρώιμη προαγωγή, να προπονείται μαζί με τους Ανδρες και να του δώσουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Η διοίκηση έκανε ό,τι πρόσταξε ο Τσόλο και ο μικρός υπέγραψε μέχρι το 2018. Σούπερ κίνηση εάν σκεφτεί κανείς ότι ταυτόχρονα άρχισε να παίζει στην Εθνική Νέων της Γαλλίας και τον πλησίασαν όλες οι ομάδες της μαμάς πατρίδας και όχι μόνο αυτές (σ.σ.: υπήρχαν φήμες για Τσέλσι, Σίτι και Αρσεναλ). Η πρώτη γνωριμία με το κοινό της Ατλέτικο ήρθε περίπου πριν ένα μήνα (3 Δεκεμβρίου), στο Κύπελλο κόντρα στην Οσπιταλέτ. Η εμφάνιση εξαιρετική. Θα ακολουθούσε το πιο σοβαρό τεστ, όταν στις 21 Δεκεμβρίου πέρασε ως αλλαγή στο ματς πρωταθλήματος με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν έπαιξε ως σέντερ μπακ που είναι η κανονική θέση του. Ο Σιμεόνε τον έβαλε αντί του Σικέιρα στα αριστερά της άμυνας και ο Λούκας τον ξετρέλανε και σε αυτόν τον ρόλο. Ποιος όμως να περίμενε άραγε αυτό που συνέβη την Τετάρτη το βράδυ; Καθώς ανακοινωνόταν η 11άδα του μαδριλένικου ντέρμπι για τους «16» του Κόπα ντελ Ρέι, άπαντες έτριβαν τα μάτια τους. Ηταν λες και ο Αργεντινός προπονητής έκανε πλάκα στους δικούς του ή ίσως και στους αντιπάλους. Ηταν όμως αλήθεια και ήταν σοβαρό. Ο Λούκας ήταν ο βασικός αριστερός μπακ. Ολοι ήταν αγχωμένοι, αλλά όχι ο μικρός και φυσικά ούτε ο Τσόλο, ο οποίος γνώριζε καλύτερα από τον καθένα, πως ο πιτσιρικάς ήταν έτοιμος και ας είχε ουσιαστικά μηδενική προϋπηρεσία.
Στην πλευρά του έπεφτε αρχικά ο Μπέιλ, τον δυσκόλεψε τρομερά πολύ και τον έστειλε από την απέναντι μεριά. Αλλες στιγμές έπεφταν πάνω του τη μία ο Χάμες Ροδρίγκες και την άλλη ο Ισκο. Ούτε εκεί είχε πρόβλημα. Κάποια στιγμή τα... είπε και με τον Κριστιάνο και τον Χεσέ. Δεν έχασε από κανέναν τους. Πολύ δυνατός για την ηλικία του, έβγαζε φουλ γκάζι, νεύρο, πάθος και το κυριότερο: αντιμετώπιζε όλους αυτούς του παικταράδες με θράσος περισσό και παράταιρο για τα χρόνια και την απειρία του. Ο Λούκας όμως δεν διαθέτει μόνο τα φυσικά προσόντα. Ξέρει μπάλα. Κοντρολαρισμένος αριστεροπόδαρος που δουλεύει κανονικότατα και το δεξί, αρκετά καλός τεχνίτης και με μακρινή μπαλιά. Κόντρα στη Ρεάλ δεν μπόρεσε να ανέβει. Το πρόβλημα ήταν επίσης ότι όταν βρίσκεται αριστερός μπακ, αμυντικά είναι τέλειος, αλλά δυσκολεύεται να καλπάσει στη γραμμή. Αυτό δεν το έχει.
Οταν έρθει ο καιρός του να βρεθεί ως σέντερ μπακ, εκεί ξέρει ο Τσόλο πως το νέο πουλέν του θα κάνει πραγματικά τη μεγάλη διαφορά. Προς το παρόν όμως εκεί στα αριστερά θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Στο κέντρο της άμυνας είναι ο άλλος μικρός που κερδίζει σταδιακά θέση βασικού. Πρόκειται για τον επίσης 19χρονο, τον Ουρουγουανό Χοσέ Μαρία Χιμένεθ που αρχίζει να αφήνει ολοένα και πιο συχνά στον πάγκο κοτζάμ Μιράντα. Λούκας και Χιμένεθ ετοιμάζονται σε λίγο καιρό από τώρα να συνθέσουν το μέλλον της άμυνας της Ατλέτικο. Μίας οπισθοφυλακής γεμάτης ταλέντο και με πάρα πολλά χρόνια μπροστά της. Ο Σιμεόνε δεν φροντίζει μόνο για το σήμερα, μα και για το αύριο της αγαπημένης του ομάδας, στήνοντας την παρακαταθήκη των επιτυχιών που έπονται. Θυμηθείτε λοιπόν το όνομα του: Λούκας Ερνάντεζ...
ΥΓ.: Μόλις το Σάββατο 3 Γενάρη έγραψα το θέμα «Τα διαμάντια της Primera» για τους 10 καλύτερους (που προέρχονται από ακαδημίες και όχι ξένους ή μεταγραφές) U-21 που εμφανίστηκαν φέτος στο ισπανικό ποδόσφαιρο και είχα τον Λούκας στην 3η θέση. Λίγες μέρες μετά με δικαίωσε απόλυτα!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: