Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ο Σλούκας μπορεί να τον «απογειώσει»!!

Πώς γίνεται μια ομάδα να κερδίζει με 23 πόντους διαφορά μία άλλη που βάζει κατά μέσο όρο σχεδόν 80, μένοντας πολύ μακριά από την… κατοστάρα;

Ο Σλούκας μπορεί να τον «απογειώσει»!
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Ρωτήστε τους παίκτες του Ολυμπιακού που τσάκισαν τα κόκαλα των αντιπάλων τους με τη δυναμική τους άμυνα και το τελικό 81-58 δείχνει «φτωχό», αν αναλογιστεί κανείς την απόλυτη κυριαρχία των Πειραιωτών στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Αρμάνι Μιλάνο πήγε στο ΣΕΦ με στόχο να ρεφάρει το «στραπάτσο» στην έδρα της από τη Νιζνί και… έφαγε τα μούτρα της, χωρίς καν να είναι υποψιασμένη. Αντιθετα, το «ερυθρόλευκο έγκλημα» ήταν… προσχεδιασμένο και αυτο φάνηκε από νωρίς. Κι ας ήταν λίγο… απάτη το πρώτο ημίχρονο.

Η Αρμάνι Μιλάνο πήγε στο ΣΕΦ με στόχο να ρεφάρει το «στραπάτσο» στην έδρα της από τη Νιζνί και… έφαγε τα μούτρα της, χωρίς καν να είναι υποψιασμένη. Αντιθετα, το «ερυθρόλευκο έγκλημα» ήταν… προσχεδιασμένο και αυτο φάνηκε από νωρίς. Κι ας ήταν λίγο… απάτη το πρώτο ημίχρονο.
Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν σαφή προσανατολισμό από το ξεκίνημα: σκληρή και πιεστική άμυνα, ομαδικό πνεύμα και υπομονή στην επίθεση. Άργησαν να βρουν ρυθμό στην εκτέλεση, παράλληλα οι Ιταλοί έβαζαν κάποια δύσκολα καλάθια από «ένστικτο» και η ψαλίδα δεν έμελλε να ανοίξει. Μέχρι που ήρθε η τρίτη περίοδος και η αλήθεια έλαμψε!
Το καλάθι του Ολυμπιακού… μίκρυνε απίστευτα και οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πλέον οίστρο, χτίζοντας «οικοδομή». Στον αντίποδα, ο Κώστας Σλούκας έδινε φοβερό ρυθμό, οι Όλιβερ Λαφαγιέτ και Μπρεντ Πέτγουεϊ εκτελούσαν κατά ριπάς και οι Γιώργος Πρίντεζης, Ματ Λοτζέσκι έδιναν διαρκώς λύσεις. Ούτε καν ο τραυματισμός του εξαιρετικού Οθέλο Χάντερ κατάφερε να ανακόψει τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων», που είχαν την πολυτέλεια να ξεκουράσουν τον αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη.
Ο Σφαιρόπουλος συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις με τη σοβαρότητα και τους σαφείς αγωνιστικούς προσανατολισμούς που υπάρχουν. Το ΤΟΠ-16 έχει τεράστιες απαιτήσεις και ήδη έχουν μπει καλές βάσεις, όμως έστω και ένας μικρός εφησυχασμός μπορεί να «γκρεμίσει» τα πάντα, γι΄ αυτό και ο Έλληνας προπονητής θέλει να έχει τους παίκτες του  διαρκώς σε εγρήγορση.
Μεγάλο στοίχημα, πλέον, αποτελεί η επανένταξη του Ιωάννη Παπαπέτρου, ώστε να καλυφθεί σε κάποιο βαθμό και το κενό του Δημήτρη Αγραβάνη, μέσω της μεγαλύτερης χρησιμοποίησης του Τρεμέλ Ντάρντεν στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει αξιοζήλευτο βάθος και ποιότητα. Μεγάλο κέρδος ήταν ο Δημήτρης Κατσίβελης που σαν καλός στρατιώτης μπήκε για 8 λεπτά και έκανε ακριβώς ό,τι του είχε ζητήσει ο προπονητής του.
Φοβερή είναι η άνοδος που δείχνει ο Μπρεντ Πέτγουεϊ. Ένας παίκτης που έχουμε κριτικάρει αρκετά και χαιρόμαστε που μας… απαντάει με την γεμάτη πάθος και ενέργεια απόδοσή του. Έχει πολλά μειονεκτήματα στο παιχνίδι του, αμφισβητήθηκε τόσο, όμως είναι ακόμα εδώ και όχι απλά στέκεται αξιοπρεπώς στο ΤΟΠ επίπεδο, αλλά καταφέρνει με την ψυχή και την μαγκιά του να κάνει τη διαφορά σε αρκετά παιχνίδια. Όταν είναι συγκεντρωμένος μπορεί να κάνει… θαύματα!
Όσο για τον Κώστα Σλούκα; Αρχίζει επιτέλους να ωριμάζει και να βγάζει στην επιφάνεια το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ταλέντο του. Όσο ανεβαίνει, τόσο θα ανεβάζει τον πήχη για τον Ολυμπιακό, καθώς είναι πραγματικά παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες με την ταχύτητα, την εκρηκτικότητα και την υψηλή τεχνική του.
Μαζί με τον «ψυχρό εκτελεστή», Όλιβερ Λαφαγιέτ αποτελούν τα ιδανικά συμπληρώματα του Σπανούλη και έχοντας τη συμπαράσταση του αμυντικού εξολοθρευτή Βαγγέλη Μάντζαρη, του πολυδιάστατου του Ματ Λοτζέσκι και του πάντα συνεπή Δημήτρη Κατσίβελη, συνθέτουν μια πληρέστατη εξάδα στα γκαρντ, η οποία δύσκολα θα γίνεται προβλέψιμη με τα πολλά διαφορετικά στοιχεία που διαθέτει.
Στο «5» υπάρχει ακόμα θέμα, καθώς ο Μπράιαντ Ντάνστον προσπαθεί ακόμα να βρει τον εαυτό του, κάνοντας πάντως εξαιρετικά φιλότιμη προσπάθεια, ενώ στο «4» η συνεχής άνοδος του Πρίντεζη δίνει… άλλον αέρα στους Πειραιώτες, ιδιαίτερα στο post-up.

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: