Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Πότε ήταν ξανά ελληνικός Παναθηναϊκός; (video)

Στα Χανιά συνέβη κάτι σπάνιο: Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε μόνο με Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα. Και παρέπεμψε 24 χρόνια πίσω -όταν προπονητής ήταν ο Δανιήλ και σκόρερ διπλού στην Πάτρα ο Αντωνίου.

Πότε ήταν ξανά ελληνικός Παναθηναϊκός; (video)
Τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας του τις έχει ζήσει ως Panathinaikos. Την Πέμπτη όμως στα Χανιά το «τριφύλλι» ήταν αμιγώς ελληνικό.

Για πρώτη φορά μετά από 23 ολόκληρα χρόνια, οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν αποκλειστικά με γηγενείς παίκτες. Κάτι που είχε να συμβεί απ’ το μακρινό 1991!

Τότε που ξένοι ήταν ο Γιόζεφ Βάντσικ και Κριστόφ Βαζέχα και κανένας απ’ τους δυο δεν μπορούσε ν’ αγωνιστεί στο παιχνίδι της 10ης Νοεμβρίου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα.

Βέβαια αυτό δεν πτόησε τελικά την ομάδα του Βασίλη Δανιήλ, η οποία (χάρη σ’ ένα γκολ του Αντωνίου με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Φρατζέσκου) είχε καταφέρει ν’ αποδράσει με τη νίκη 1-0.


Η τότε ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Αμπαδιωτάκης, Καραγεωργίου, Μαυρίδης, Γεωργαμλής, Καλιτζάκης, Χριστοδούλου, Καλαντζής, Αντωνίου, Αθανασιάδης (45' Δώνης), Μαραγκός (64' Φρατζέσκος), Σαραβάκος.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: