Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Θυσία χωρίς αντίκρισμα!!

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που όλος ο πλανήτης παρακολούθησε σοκαρισμένος τον Μαρκ Βιβιάν Φοέ να καταρρέει στον αγωνιστικό χώρο του "Ζερλάν" στο 72ο λεπτό...
Θυσία χωρίς αντίκρισμα
...του ημιτελικού του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών ανάμεσα στo Kαμερούν και την Κολομβία.
Μία τραγωδία που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά κι ακόμη περισσότερη συζήτηση. Όμως στα χρόνια που μεσολάβησαν τίποτα δεν άλλαξε προς το καλύτερο.

Ο τότε 28χρονος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι έχασε τις αισθήσεις του, γκρεμίστηκε στο χορτάρι και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Λίγη ώρα αργότερα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών επί 45 λεπτά να τον ανανήψουν, υπέκυψε σκορπώντας τη θλίψη, αλλά και πολλά ερωτηματικά.

Η νεκροψία έδειξε πως ο άτυχος μέσος είχε υπερτροφική καρδιά. Πώς όμως αυτό το εκ γενετής πρόβλημα δεν είχε γίνει εμφανές σε τόσες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί; Αλλά και πώς είναι δυνατό να συνεχιστεί ο αγώνας, αλλά και η διοργάνωση μετά από μία τέτοια τραγωδία;

Ο θάνατος του Φοέ προκάλεσε πολλή συζήτηση για το φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών και το αν ο οργανισμός ενός ανθρώπου μπορεί να ανταποκριθεί δίχως προβλήματα στις υψηλές απαιτήσεις. Ο καμερουνέζος άσος ξεψύχησε μετά από μία γεμάτη σεζόν στην Αγγλία με συνολικά 38 εμφανίσεις, δίχως να υπολογίζονται αυτές με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Έκτοτε, στα εννέα χρόνια που μεσολάβησαν, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Όχι απλώς οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν λιγότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις, αλλά πολύ περισσότερες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

Τελικά η «θυσία» του Μαρκ Βιβιέν Φοέ δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα. Έμειναν να τον θυμίζουν μόνο ένα μικρό μνημείο στο γήπεδο της Μάντσεστερ Σίτι κι ένας δρόμος που πήρε το όνομά του κοντά στο «Φελίξ Μπολάρ», έδρα της Λανς όπου αγωνίστηκε τα περισσότερα χρόνια της σύντομης και τραγικά τερματισμένης καριέρας του.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: