Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο Σάντος εγγυητής για τη συνέχεια!!

Ο Σάντος αποτελεί το μεγάλο κεφάλαιο αυτής της Εθνικής ομάδας, τον εγγυητή της ομαλούς και επιτυχούς μετάβασής της στη νέα εποχή της. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Ο Σάντος εγγυητής για τη συνέχεια
Με τη συμμετοχή της Εθνικής μας στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έκλεισε ένας κύκλος γι' αυτή την ομάδα, που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο το ταξίδι της προς το Μουντιάλ, που θα γίνει το 2014 στη Βραζιλία. Εχει στις αποσκευές της αρκετά εφόδια που αποκόμισε από την πορεία της στον διεθνή χώρο τα τελευταία οκτώ χρόνια, από το 2014 δηλαδή και μετά.
Ολο αυτό το διάστημα έχτισε μια παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις που την καταξίωσε και την κατέταξε στις δεκαπέντε ισχυρότερες δυνάμεις παγκοσμίως. Κάτι εξωπραγματικό, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή η εθνική ομάδα θεωρητικά εκπροσωπεί ένα ελληνικό ποδόσφαιρο εντελώς απαξιωμένο, με εθνικά πρωταθλήματα χαμηλού επιπέδου, που υποφέρουν από χρόνιες αρρώστιες, όπως η αναξιοπιστία, η βία, τα οικονομικά προβλήματα και άλλα πολλά.
Πρόκειται για μια κραυγαλέα αντίφαση, που έχει βέβαια την εξήγησή της. Βασικά οφείλεται στην «έκρηξη» του 2004, όταν συνέπεσε η παρουσία του Ρεχάγκελ με αυτήν ποδοσφαιριστών με ιδιαίτερα και ειδικά χαρίσματα, πολλοί από τους οποίους έπαιζαν στο εξωτερικό. Στα οκτώ χρόνια που ακολούθησαν η εθνική ομάδα παρέμεινε ξεκομμένη από την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και γι' αυτό διατηρήθηκε σε υψηλό επίπεδο.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, όπως ανέφερα και πιο πάνω, έχει όλες τις προϋποθέσεις να συνεχίσει τη μέχρι τώρα πετυχημένη πορεία της. Ο Σάντος αποτελεί το μεγάλο κεφάλαιο αυτής της ομάδας, τον εγγυητή της ομαλούς και επιτυχούς μετάβασής της στη νέα εποχή της. Αρκεί να στηριχτεί και να του παρασχεθούν τα στοιχειώδη εφόδια για να μπορεί να κάνει απερίσπαστος και χωρίς εμπόδια τη δουλειά του.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: