Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ακόμη ...τρέχει ο Σαλπιγγίδης!!

Οι 58 αγώνες του επιθετικού του ΠΑΟΚ, η βεβαρυμένη σεζόν και η σύγκριση με τους δύο ρέκορντμαν σε συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη και Γιώργο Καραγκούνη.
Ακόμη ...τρέχει ο Σαλπιγγίδης
H σεζόν 2011-12 ολοκληρώθηκε για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στις 22 Ιουνίου, μετά το φινάλε του αγώνα Ελλάδα-Γερμανία. Ο διεθνής επιθετικός πραγματικά "έσκασε" αν αναλογιστούμε πως ήταν ο πιο "φορτωμένος" από όλους τους συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα. Επαιξε συνολικά από τις 25/8/11 έως τις 22/6/12 σε 58 παιχνίδια, εκ των οποίων 46 με τον ΠΑΟΚ (35 στο πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο και 8 στην Ευρώπη) και 12 ματς με το εθνόσημο στο στήθος, 4 για το EURO, 4 φιλικά και 4 για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Την στιγμή που, για παράδειγμα, ο Βασίλης Τοροσίδης, βασικό στέλεχος του Ολυμπιακού, το ίδιο διάστημα έγραψε 43 συμμετοχές, ο Κατσουράνης, επίσης, 43, ο Μανιάτης 43, ο Παπασταθόπουλος 42, ο Γκέκας 37 και ο Σαμαράς 50. Με λίγα λόγια ο αριθμός των αγώνων στους οποίους έπαιξε φετος ο Σαλπιγγίδης ήταν αρκετά πιο πάνω από τον μέσο όρο των παιχνιδιών που έλαβαν μέρος οι υπόλοιποι διεθνείς ποδοσφαιριστές.
Ζαγοράκης και Καραγκούνης
Ούτε όμως και οι δύο ρέκορντμαν σε συμμετοχές με την φανέλα της Εθνικής πραγματοποίησαν ποτέ τόσο γεμάτη σεζόν όπως αυτή που διένυσε φέτος ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο λόγος για τους Θοδωρή Ζαγοράκη και Γιώργο Καραγκούνη. Για τον πρώτο η σεζόν 2001-02 ήταν η πιο... φουλ σε συλλογικό επίπεδο, με δεδομένο πως αγωνίστηκε με τα χρώματα της ΑΕΚ σε 44 αγώνες και μέσα σε εκείνη την χρονιά σε άλλους 10 με την Εθνική, δηλαδή στο σύνολο 54.
Ο Καραγκούνης από την πλευρά του, την περίοδο 2000-01 κατά την οποία έγραψε τις περισσότερες συμμετοχές του σε συλλογικό επίπεδο (42), δεν έφτασε τις 58 του "Σάλπι", αφού με την Εθνική -εκείνη την σεζόν- έπαιξε 9 ματς και το... κοντέρ του έγραψε στο σύνολο 51.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: