Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Βλάνταν, ο ΠΑΟΚ περιμένει την υπογραφή σου

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει το καυτό θέμα Ίβιτς στον ΠΑΟΚ, δίνει το δίκιο που έχει κάθε εργαζόμενος στον Σέρβο μέσο και αναλύει τους δύο δρόμους από τους οποίους πρέπει να διαλέξει ποιον θα ακολουθήσει.


Βλάνταν, ο ΠΑΟΚ περιμένει την υπογραφή σου
Από την ώρα που ο Βλάνταν Ίβιτς βγήκε δημόσια και εξέφρασε την σκέψη του να προχωρήσει σε κατάθεση προσφυγής έχω ακούσει πολλά. Αλλοι τον εκθειάζουν και άλλοι τον αποδοκιμάζουν με τα δικά του επιχειρήματα ο καθένας (π.χ ότι φέτος είχε μεγάλο συμβόλαιο χωρίς ουσιαστικά να παίξει πολύ στη σεζόν κ.α.), για τη στάση που κρατά στο θέμα των χρημάτων που του οφείλει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Όπως και να 'χει, η ουσία είναι ότι ο Σέρβος μέσος έχει το δίκιο με το μέρος του. Είναι εργαζόμενος, είχε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και πρέπει αυτό να πληρώνεται. Το γεγονός ότι του οφείλονται περισσότερα από 400.000 ευρώ στα τέσσερα χρόνια συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ είναι πρόβλημα που αγγίζει αποκλειστικά την ΠΑΕ. Παράλληλα, το μέγεθος του ποσού φανερώνει ότι ουσιαστικά το πρόβλημα δεν είναι τωρινό και δεν "ακουμπά" κυρίως στη νυν διοικηση. Το 'πε άλλωστε και ο ίδιος ο Ίβιτς: "Μόνο στους έξι πρώτους μήνες πληρωνόμασταν κανονικά...".
Ως εργαζόμενος, έχει, λοιπόν, κάθε δικαίωμα να κάνει προσφυγή για να διασφαλίσει τα συμφέροντά του. Και δεν θα είχα τίποτα περισσότερο να πω πάνω στο θέμα αν η σχέση ΠΆΟΚ-Ίβιτς ήταν απλά η σχέση εργοδότη-εργαζόμενου. Ακουσα, όμως, τον έμπειρο μέσο να μιλά με έντονο συναισθηματισμό για την περίοδο που πέρασε στο "Δικέφαλο". Να λέει ότι δεν ξεχνά ότι πέρασε τέσσερα χρόνια σε μία μεγάλη ομάδα και ότι μέσα σ' αυτό το διάστημα ο ίδιος έκανε προσωπικά ό,τι καλύτερο μπορούσε για την ΠΑΟΚ και το λαό του. Τόνισε, μάλιστα, ότι όποτε χρειάστηκε διευκόλυνε την ομάδα, δεν έπαιρνε χρήματα, για να πάρουν άλλοι. Κι όλα αυτά γιατί δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΠΑΟΚ.
Χωρίς να φταίει ο ίδιος γι' αυτό που συμβαίνει τώρα, η πικρή αλήθεια είναι ότι αν προχωρήσει στην κατάθεση προσφυγής, ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αδειοδότησή του στην εξέταση στην οποία θα υποβληθεί σε λίγες μέρες ενώπιον της UEFA. Για μία ομάδα που πέρασε από το μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τον περασμένο Γενάρη, έκανε αγώνα και έψαχνε ευρώ μέχρι την τελευταία στιγμή προκειμένου να εξοφλήσει τον Φιλομένο και να μην έχει καμία ανοιχτή υπόθεση τον περασμένο Μάρτη, το να εμφανιστεί ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής χωρίς να έχει πετύχει διακανονισμό με ένα παίκτη της θα είναι τραγικό.
Και επαναλαμβάνω δεν φταίει ο Ίβιτς γι' αυτό. Ο Ίβιτς, όπως, πρέπει τώρα να αποφασίσει. Να διαλέξει το προφίλ του "επαγγελματία και τίποτα άλλο" και να προχωρήσει στην κατάθεση προσφυγής, κάτι που θα είναι απόλυτα σεβαστό ή να λειτουργήσει με τη λογική του "να μη δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα και το λαό της" που ο ίδιος τόνισε ότι είχε ως οδηγό του στα τέσσερα χρόνια που ήταν στον ΠΑΟΚ και να βάλει την υπογραφή του σε διακανονισμό. Ενδεχομένως με την προσφυγή, μετά από λίγους μήνες, να πάρει τα χρήματά του μαζεμένα, όμως και με διακανονισμό κάποια στιγμή θα εξοφληθεί. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει δείξει δείγματα ομάδας που δεν καλύπτει τις οφειλές της σε παίκτες. Μπορεί να αργούνε, αλλά όλοι παίρνουν τα χρήματά τους.
Αυτοί είναι οι δύο δρόμοι από τους οποίους θα πρέπει να διαλέξει ποιον θα ακολουθήσει ο Σέρβος (και για να είμαστε σωστοί, και κάθε παίκτης του ΠΑΟΚ). Ας γνωρίζει μόνο ότι σε περίπτωση που βάλει το δέσιμό του με τον ΠΑΟΚ πιο ψηλά απ' οτιδήποτε άλλο και υπογράψει διακανονισμό,θα έχει αποστομώσει ακόμη και εκείνους που θεωρούν πώς η αντίδρασή του τις τελευταίες μέρες οφείλειται καθαρά και μόνο στο γεγονός ότι δεν ανανεώθηκε η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ και ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έλεγε τίποτα και θα δεχόταν κι αυτός να συμβιώνει σ' αυτό το προβληματικά οικονομικό περιβάλλον, όντας, όμως παίκτης του ΠΑΟΚ.
Υ.Γ. Η περίπτωση Ίβιτς ανέδειξε πολύ έντονα τον φαύλο κύκλο που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ οφείλει σε ένα παίκτη, δεν μπορεί να του καλύψει τα δεδουλευμένα και προκειμένου να βρει λύση τα... μετακυλά στο επόμενο συμβόλαιο που κάνει μαζί του. Αυτό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ και πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσει. Ο Βρύζας και οι συνεργάτες του λένε-και το μετέφεραν και στον Ίβιτς-ότι "αυτός είναι ο λόγος που κατεβάζουμε το μπάτζετ από το 12 στα 6 εκ. ευρώ. Για να μπορούμε να είμαστε συνεπείς στις πληρωμές". Μακάρι να το πέτύχουν εφαρμόζοντας ορθολογική πολιτική σε κάθε κατεύθυνση. Γιατί είναι αλήθεια πώς ακόμη τζάμπα λεφτά δίνονται στον ΠΑΟΚ...
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: