Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Δεν άξιζαν και κέρδισαν!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τον τυχερό Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό που έχει προσωπικότητες και τον ΠΑΟΚ που δεν άξιζε τη νίκη. Τα νιαουρίσματα και ο παίκτης με το καθαρό μυαλό. Ωραία ποδοσφαιρική μέρα σήμερα με το δικό μας παιχνίδι αρχικά και του Ολυμπιακού στη συνέχεια. Με άσχημο φόντο τον τραυματισμό του Μιγκέλ Βίτορ. Περαστικά σε έναν εξαιρετικό αθλητή και πολύ καλό παιδί.
Στα δικά μας, νομίζω πως ο Εργοτέλης έπρεπε να φύγει με αποτέλεσμα από την Τούμπα γιατί ήταν η πιο έξυπνη ομάδα που πάτησε το πόδι της σε αυτή.
Με εξαιρετική μεσαία γραμμή που δέσποζε ο Πελέ και με πολύ καλή συγκέντρωση στα στημένα του ΠΑΟΚ μέχρι και το 63΄όταν ο Κατσουράνης πέτυχε το γκολ σήμα κατατεθέν.
Ο Πελέ με 80 χιλιάρικα το χρόνο, παίζει βασικός σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Το γράφω σήμερα μετά από δύο παιχνίδια που τον είδα. Πάμε παρακάτω.
Ο Εργοτέλης έβγαζε ηρεμία στο παιχνίδι του και αυτό οφείλεται στον χαρακτήρα του προπονητή του. Φαίνεται από τα μούτρα πως είναι καλός άνθρωπος και πάνω απ όλα καταρτισμένος.
Εμείς για ακόμη μία φορά χωρίς ισορροπία, με κακό αμυντικό τρανσίσιον και λίγα τρεξίματα χωρίς τη μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ουσιαστικά σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη ήταν κυρίως τα μπακ μας και ο Λούκας. Ο τελευταίος όμως όσο δεν δουλεύει το δεξί του πόδι, δεν θα ανέβει επίπεδο.
Έπρεπε πάλι να φάμε γκολ για να ρολάρουμε όμως αυτή τη φορά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Ο Αθανασίου κρατούσε και παραλίγο να φάμε και δεύτερο όταν ο Χακόμπο έκανε τη χοντράδα της ημέρας, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να πουληθεί από την ΠΑΕ σε διαφημιστική εταιρία να μπει και κανά φράγκο στα ταμεία.
Χοντράδα έχει κάνει και ο Στέφενς με την είσοδο του Λόπεθ αντί του Λόρενς αφού ο Ισπανός κατάφερε να χάσει δις τον Διαμαντάκο στα δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και παραλίγο να κλάψουμε με μαύρο δάκρυ. Ευτυχώς βελτιώθηκε στο δεύτερο αλλά και πάλι δεχτήκαμε φάσεις εξαιτίας του.
Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ενέργεια και αυτός ήταν ο λόγος που και το δεύτερο ημίχρονο πήγε στο ίδιο τέμπο. Τη λύση την δίνει ο Κατσούρ αλλά μετά την ισοφάριση αντιδρά ο Εργοτέλης και μας γλιτώνει μία ο Κατσικάς και μία ο Χακόμπο που παραδοσιακά διορθώνει την χοντράδα της ημέρας.
Η φάση του Χαντί είναι αυτή που δίνει την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ψάξει τη φάση που θα του δώσει το παιχνίδι. Και αυτή έρχεται στο 94΄. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν υπάρχει Βούκιτς μέσα στο γήπεδο. Δεν του βγαίνουν τα κοντρόλ, δεν του βγαίνουν τα σουτ.
Στήνει τη μπάλα και ενώ έχει περάσει το τρίλεπτο και ο Κάκος θα σφυρίξει μετά τη φάση,  ο Σέρβος εκτελεί το τέλειο φάουλ. Είμαι σε γωνία που βλέπω πως κατεβαίνει η μπάλα μετά το πέρασμά της από το τείχος. Η εκτέλεση είναι εκπληκτική και δίνει στον ΠΑΟΚ μία νίκη που λέω πως δεν άξιζε. Θα υπάρξουν και αυτές.
Φάνηκαν οι απουσίες, φάνηκε η έλλειψη του Κλάους στην επίθεση, του Τζιόλη στην άμυνα. Φάνηκε πως ναι μεν ο Κίτσιου είναι εκπληκτικός δημιουργικά αλλά δεν έχουμε την αμυντική ισορροπία που θα υπήρχε με έναν πιο αμυντικογενή μπακ. Κουβέντα να γίνεται, ο Στέφενς αυτόν προτιμά.
Η ουσία όμως είναι πως πλην της νίκης, η ομάδα προβλημάτισε με τα κενά της. Ευτυχώς επιστρέφουν οι δύο, δυστυχώς χάνουμε τον Βίτορ από δύο εβδομάδες έως έναν μήνα.
Πάμε στο άλλο παιχνίδι, αυτό του Απόστολος Νικολαϊδης. Το παίρνει ο Ολυμπιακός γιατί είναι τυχερός. Πλην της έναρξης του αγώνα, τα ηνία του τα έχει ο Παναθηναϊκός που δείχνει πως έχει παίκτες με προσωπικότητα εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που ελάχιστοι παίρνουν πρωτοβουλίες.
Ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερες καθαρές φάσεις, ο Ολυμπιακός έχει τη κεφαλιά του Μήτρογλου. Για έναν αδιευκρίνιστο λόγο ενώ ο Παναθηναϊκός αμύνεται σχετικά ψηλά, ο Ολυμπιακός δεν έχει τις προσωπικές ενέργειες που θα εκθέσουν τον αντίπαλό του.
Το γκολ του Μήτρογλου είναι δώρο του Σίλντεφελντ που φεύγει από το μαρκάρισμά του για να καλύψει δύο … συμπαίκτες του και κάπου εκεί φάνηκε πως ο παίκτης με το πιο καθαρό μυαλό στο γήπεδο είναι ο Φουστέρ. Και με το πιο θολό, ο Τριανταφυλλόπουλος που δεν κάνει το φάουλ νωρίς – αν δεν κάνω λάθος στον παίκτη.
Ο Ολυμπιακός πήρε και αυτός ένα παιχνίδι που δεν άξιζε. Όπως και ο ΠΑΟΚ στο ίδιο πάνω κάτω χρονικό σημείο.
Αυτό που φάνηκε όμως, είναι πως ο επόμενος αντίπαλός μας πάσχει σε προσωπικότητα. Ένας Μανιάτης, ένας Χολέμπας που ήταν για φάγωμα, ένας Φουστέρ και ο Μήτρογλου με την τρέλα του. Από εκεί και πέρα, νιαουρίσματα.
ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι σε ανάλογο μομέντουμ, αλλά η επόμενη Κυριακή ξεκινά με ένα μεγάλο αβαντάζ για τους Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός παίζει Τρίτη εντός, εμείς Πέμπτη εκτός και θα είμαστε στους δρόμους από Τετάρτη μέχρι και ξημερώματα Δευτέρας.
Κάπου εδώ θα μετρήσει η διαχείριση του Στέφενς που πρέπει να βρει μία φόρμουλα για τα δύο παιχνίδια.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: