Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Όταν «βρυχώνται» τα λιοντάρια και οι «δράκοι» δε βγάζουν φωτιές...!

Με διαφορά μιας νίκης προηγείται πλέον η Πόρτο των αντιπάλων της στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Όταν «βρυχώνται» τα λιοντάρια και οι «δράκοι» δε βγάζουν φωτιές...
Οι «δράκοι» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην έδρα της νεοφώτιστης Μπελενένσες, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκαν μόνο στο +3 από τις Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπενφίκα στην προσπάθεια άπασων να κατακτήσουν τον τίτλο.

Όμως, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θεωρείται «γκέλα» για την ομάδα του Οπόρτο, έστω και αν έχει μια διαφορά από τους διώκτες της, δίνοντας δικαίωμα στους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο +3 από τις δύο τελευταίες θέσεις.

Οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να προηγηθούν στο 30’, όμως δέχτηκαν αμέσως την ισοφάριση, ήτοι στο 33’ από τον Πέδρο και οι προσπάθειες τους να «γυρίσουν» την αναμέτρηση στη συνέχεια δεν έφεραν τα ανάλογα αποτελέσματα.


Η σύνθεση της Πόρτο: Ελτον, Ντανίλο, Οταμέντι, Μανγκαλά, Αλεξ Σάντρο, Φερνάντο, Ρικάρντο Περέιρα (61’ Λίκα), Λούτσο Γκονζάλεζ (87’ Κάρλος Εντουάρντο), Βαρέλα, Τζάκσον Μαρτίνεζ, Ερέρα (79’ Γκίλας)


Όσον αφορά τα «λιοντάρια», κατάφεραν να «γυρίσουν» το ματς με τη Μαρίτιμο και επικρατήσουν 3-2 στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», ενώ έχαναν με 1-2 και εξακολουθούν να απειλούν τους πρωτοπόρους, περιμένοντας πότε θα «γκελάρουν» ξανά για να ξαναμπούν «σφήνα».

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στο -1 από τις δύο τελευταίες θέσεις, περιμένοντας και τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Ο Καπέλ άνοιξε το σκορ στο 28΄ και οι Φερέιρα στο 34΄και Ελντον με πέναλτι στο 45’ "πάγώσαν" ποσωρινά τη Λισαβόνα. Όμως, ο Σλιμάνι στο 68’ και ο Αντριέν με πέναλτι στο 76’ χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Ντιόγκο στο 75’.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίτισο, Κέντριτς, Ερικ Ντιέι, Ρόχα, Τζέφερσον, Καρίγιο (45’ Γουίλσον Εντουάρντο), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα, Καπέλ (82’ Μανέ), Βίτορ Σίλβα (68’ Σλιμάνι), Φρέντι Μοντέρο



Αναλυτικά, τα παιχνίδια της ένατης αγωνιστικής:


Παρασκευή, 1/11

Ακαντέμικα-Μπενφίκα 0-3
(34’ Καρντόζο, 37’ Γκοιάνο (αυτ.), 86’ Μάρκοβιτς

Σάββατο, 2/11

Μπελενένσες-Πόρτο 1-1

Σπόρτινγκ Λισ.-Μαρίτιμο 3-2

Κυριακή, 3/11

Αρούκα-Πάσος Φερέιρα (18:00)

Νασιονάλ-Ολιανένσε (18:00)

Εστορίλ-Σετούμπαλ (18:00)

Ζιλ Βιθέντε-Γκιμαράες (19:45)

Μπράγκα-Ρίο Άβε (21:45)


Επόμενη αγωνιστική (10η):

Κυριακή, 24/11

Πάσος Φερέιρα- Μπελενένσες
Γκιμαράες- Σπόρτινγκ Λισ.
Μπενφίκα-Μπράγκα
Σετουμπάλ-Αρούκα
Ολιανένσε-Ακαντέμικα
Ρίο Άβε-Εστορίλ
Πόρτο-Νασιονάλ
Μαρίτιμο-Ζιλ Βιθέντε

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: