Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ξύπνα (τον), Βασίλη!!

Μικρός στο μάτι, μεγάλος… σε σημασία! Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης μπήκε αλλαγή, πέτυχε γκολάρα και με το 2-0 επί του Άρη (που φωνάζει για τη διαιτησία) ξύπνησε τον ΟΦΗ απ’ τον βαθμολογικό εφιάλτη!

Ξύπνα (τον), Βασίλη!
Το «αστείο» του να βρίσκεται -με αυτή την ομάδα- στην τελευταία θέση της βαθμολογίας τελείωσε ο ΟΦΗ!

Με πρωταγωνιστή τον Κουτσιανικούλη και πλεονέκτημα από το 2' την αποβολή του Έλσνερ -για την οποία διαμαρτύρεται ο Άρης- οι Κρητικοί επικράτησαν 2-0 και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στη Σούπερ Λίγκα.

Ένα πανέμορφο σουτ του νεαρού μεσοεπιθετικού (53’) γκρέμισε τη φιλότιμη προσπάθεια των «κίτρινων» και το αυτογκόλ του Ίμπε (71’) υπέγραψε τη νίκη των Κρητικών, που τους επέτρεψε να βάλουν… μονομιάς από κάτω τέσσερις ομάδες!


Το ματς

Αν υπάρξει ποτέ ποδοσφαιρικό λεξικό, θα υπάρξει και η έκφραση «στράβωσε το ματς». Κι ένα απ’ τα παραδείγματα που θα γράφονται ακριβώς από κάτω θα μπορούσε να είναι αυτό που συνέβη στον Άρη. Διότι ο φουριόζος ΟΦΗ μπήκε ορμητικά στο γήπεδο. Το ίδιο ορμητικά όμως πήγε και ο Έλσνερ πάνω στον Παπάζογλου. Ή τουλάχιστον τόσο, ώστε ο Σπάθας να τον αποβάλλει πριν καν ιδρώσει η πρώτη φανέλα (στο 2’).

Έτσι, οι Κρητικοί βρέθηκαν με τεράστιο πλεονέκτημα. Αλλά και -μεγαλύτερο- άγχος για το… πώς θα το εκμεταλλευτούν. Μετά από ένα δεκάλεπτο λοιπόν όπου πίεσαν τον Άρη, η κίνηση τακτικής του Μιλίνκοβιτς (να βάλει τον Κύργια στη θέση του Σταυρόπουλου) επέτρεψε στους «κίτρινους» ν’ αναπνεύσουν. Να οχυρωθούν στην περιοχή τους. Και είτε λόγω Διούδη (στις καλές κεφαλιές του Μακρή), είτε λόγω άγχους των γηπεδούχων, να τη βγάζουν σχετικά… καθαρή.

Προσωρινά όμως… Διότι ο ΟΦΗ που επέστρεψε από τ’ αποδυτήρια ήταν αγριεμένος. Κι αποφασισμένος με κάθε τρόπο να πάρει το ματς. Έτσι, κατασκήνωσε γύρω απ’ τα καρέ του Άρη. Τα πολιόρκησε. Και τελικά έριξε το… τείχος! Με τη «ρουκέτα» του Κουτσιανικούλη να καρφώνεται στη γωνία του Διούδη και τον Σα Πίντο να χαμογελά δικαιωμένος -που φρόντισε απ’ το πρώτο κιόλας ημίχρονο να τον περάσει στο ματς.

Από ‘κει και πέρα όλα έγιναν εύκολα για τον ΟΦΗ. Και βουνό για τον Άρη. Όταν η κακοτυχία του, δε, υπογράφηκε απ’ τον Ίμπε (με… καλοζυγισμένη κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του) η σεμνή τελετή τέλειωσε οριστικά. Μαζί με τον εφιάλτη που έβλεπαν απ’ το ξεκίνημα της χρονιάς οι Κρητικοί και τελείωσε με το… ξύπνημά τους -για πρώτη φορά φέτος- έξω απ' την επικίνδυνη ζώνη.





Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Μακρής, Φραγκουλάκης, Κάλαϊτζιτς (36’ Κουτσιανικούλης), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (67’ Λαμπρόπουλος), Παπάζογλου (79’ Μακουκούλα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Φερνάντες, Ζβασίγια, Στάθης, Νιμανί

ΑΡΗΣ (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Μαργαρίτης, Πουλίδο, Έλσνερ, Ψυχογιός, Νταμαρλής (80’ Παπαδόπουλος), Τάτος, Ίμπε, Σταυρόπουλος (15’ Κύργιας), Τριανταφυλλάκος, Αγκάνθο (75’ Μανιάς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπουζάνης, Σουνάς, Αγγελούδης, Τσουμάνης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Φαντόπουλος (Πειραιά)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: