Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΕ ΑΡΗΣ: «Αύριο λύνει τη σιωπή του ο Κωνσταντινίδης»

Ανακοίνωση με την οποία ρίχνει λίγο παραπάνω φως στην υπόθεση εμπλοκής του Γιάννη Κωνσταντινίδη στην ΠΑΕ Άρης και την πρόθεση του να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, εξέδωσε η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ επεσήμανε σε προηγούμενες ανακοινώσεις της τα εξής:

«Α. Αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης το θέμα της συμμετοχής επενδυτή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και προσπαθεί να δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε η ιστορική μας ομάδα να μπει και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξης και των επιτυχιών.

Β. Προκειμένου να προστατευθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει δημοσιοποίηση του περιεχομένου των συζητήσεων. Όταν θα ολοκληρωθούν αυτές θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το site της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Γ. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Ηλιάδης επείσθη εξ εγγράφων από τον συνομιλητή του για τις προθέσεις, τους λόγους και το ύψος της επένδυσης που προτίθεται να κάνει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Δ. Μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία του επενδυτή μόλις γίνει κύριος του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, απόφαση η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ε. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ακόμη κι αν προκύψει εμπλοκή στο θέμα, σεβόμενη τον κόσμο του ΑΡΗ, θα τοποθετηθεί δημοσίως αναφερόμενη σ? όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Η. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θεωρεί καταληκτική ημερομηνία την 5η Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία λήγει τυπικά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία εγκρίθηκε στις 24/10/2013 με την υπ? αριθμόν Κ2-6553 απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας».

Μετά το πέρας της ημερομηνίας, κατά την οποία τυπικά μπορούσε να συμμετάσχει ο υποψήφιος επενδυτής στην προκηρυχθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει:

Ο υποψήφιος να αποκτήσει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, επενδυτής κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης, παραμένει αμετακίνητος στην αρχική του θέση. Αυτό διεμήνυσε σήμερα στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ κ. Δημήτρη Ηλιάδη, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε μαζί του.

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης, που προσφάτως έχει αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Β. Ελλάδα, θα τοποθετηθεί εγγράφως κατά την αυριανή ημέρα λεπτομερώς σχετικά με την συμμετοχή του στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Ακόμη προετοιμάζει συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναπτύξει όλα τα σχέδια του για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Για την ημερομηνία της συνέντευξης Τύπου θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ επαναλαμβάνει ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του προέδρου κ. Ηλιάδη με τον κ. Κωνσταντινίδη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ επείσθη εξ εγγράφων από τον συνομιλητή του για τις προθέσεις, τους λόγους και το ύψος της επένδυσης που προτίθεται να κάνει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Επιλέγει όμως να προβεί σε ανακοινώνεις γύρω από το θέμα, ύστερα από δική του επιθυμία, πρώτα ο ίδιος ο υποψήφιος επενδυτής.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ επισημαίνει ότι ο κ. Κωνσταντινίδης με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ με ημερομηνία 30/11/2013 επιβεβαίωσε ότι ισχύουν όλα τα συμφωνηθέντα και επεσήμανε ότι προτεραιότητά του είναι να καλύψει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Στην ίδια επιστολή αναφέρει την απόφασή του να χρηματοδοτήσει την οικονομική και αγωνιστική ανάταση του ΑΡΗ με επαρκή κεφάλαια.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ τονίζει για μία ακόμη φορά ότι σε περίπτωση εμπλοκής του θέματος θα δημοσιοποιήσει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες των συζητήσεων με τον κ. Γιάννη Κωνσταντινίδη.

Τούτη τη στιγμή προέχει η σοβαρότητα και η εχεμύθεια στον χειρισμό ενός τόσο σημαντικού θέματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: