Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

«Η Σούπερ Λιγκ αυτοπαγιδεύθηκε»

mitropoulos_2006_7_8_16_46_17_b
Ο πρώην διοικητικός παράγοντας και νυν εκδότης, Βίκτωρας Μητρόπουλος, μίλησε στον Arena FM 89,4 για πολλά θέματα της επικαιρότητας όπως η συμμαχία ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών αλλά και για το ποιοι είναι οι νομικά αρμόδιοι να αποφασίσουν πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από την Σούπερ Λιγκ.
Αναλυτικά είπε:
Για την συμμαχία μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ:
“Για εμένα στο θέμα της διάταξης που δεν επιτρέπει στα μέσα που έχουν σχέσεις με συλλόγους να εκφράζουν άποψη, έχει δίκιο και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Είναι μια απαράδεκτη διάταξη που δε μπορεί να σταθεί όπως δε μπορούν να σταθούν και οι απειλές περί αποβολών από το πρωτάθλημα. Είναι αντισυνταγματικό και δε μπορεί να σου στερεί το δικαίωμα της γνώμης.
Άμα ξεπερνιούνται τα όρια υπάρχουν τα ποινικά και τα αθλητικά δικαστήρια. Η Σούπερ Λιγκ αυτοπαγιδεύθηκε καθώς με αυτά που έχει πει τώρα πρέπει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό κάτι ανέφικτο. Δε μπορεί να δημιουργήσει εμφύλιο πόλεμο η Σούπερ Λιγκ και θα ακυρωθεί νομικά. Για τα άλλα θέματα που αφορούν την ευρύτερη συμμαχία ας πρόσεχαν εφόσον ψήφιζαν ως πρόεδρους της ΕΠΟ αυτούς έβγαζαν όλα αυτά τα χρόνια.
Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός τώρα κοιτάνε να μαζέψουν ψήφους από ομάδες και ενώσεις. Είναι μια διαδικασία που δε θέλω ούτε να ασχολούμαι ούτε να  εμπλέκομαι. Δεν υπάρχει πιθανότητα να εξασφαλιστεί ισονομία χωρίς την παρέμβαση της κυβέρνησης. Η πολιτεία έχει την δυνατότητα να παρέμβει σε όσα πράγματα θεωρεί πως δεν είναι σωστά. Έδειξε τα δόντια της με την έφοδο στην ΕΠΟ”.
Για τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη πως ο ΠΑΟΚ δε επηρεάζεται από κάποιο κόμμα:
“Ο Σαββίδης δε θέλει να βάλει τη σφραγίδα του κάθε κόμματος στην ομάδα. Αυτό που είπε είναι πολύ σωστό γιατί ο κάθε φίλαθλος πάει στο γήπεδο ως ΠΑΟΚ και όχι ως κάποιο κόμμα.”.
Για τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν στο ΠΑΣ Γιάννενα ΠΑΟΚ:
“Τις προηγούμενες μέρες στο παιχνίδι με τα και του ΠΑΟΚ Γιάννενα ένας διαιτητής έδωσε ένα πέναλτι  και έγινε πανικός. Με αυτά εγώ ως άνθρωπος και ως εκδότης αλλά και ως πρώην παράγοντας γελάω. Η φάση ήταν πέναλτι και καλά έκανε και το έδωσε ο Σπάθας. Δε φτιάχνεται το ποδόσφαιρο έτσι με τίποτα”.
Για το άμα υπάρχει ανησυχία στις τάξεις του Ολυμπιακού:
“Σαφώς και υπάρχει ανησυχία από  τον Ολυμπιακό καθώς θέλει να πάρει το πρωτάθλημα και να εξασφαλίσει κάποια χρήματα. Ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος που μπορεί να το διεκδικήσει και δημιουργεί πρόβλημα στον Ολυμπιακό”.
Για την υπόθεση των στημένων:
“Από την ακροαματική διαδικασία είδα πως όλοι οι μάρτυρες  είπαν πως δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα. Μπορεί να υπάρξουν καταδίκες με το έτσι θέλω αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα σταθούν στο εφετείο. Το τριμελές εφετείο δεν είναι υποχρεωμένο να δικαιολογήσει την απόφαση του ενώ το πενταμελές είναι. Επιπλέον, θεωρώ κομβική την υπόθεση που βγήκε στην “ΟΥΕΦΑ” με το ύποπτο παιχνίδι μεταξύ του Παναθηναικού και του ΠΑΣ. Τι θα κάνουν τώρα, θαα καταστήσουν κατηγορούμενο τον Αλαφούζο; Δεν υποστηρίζω πως το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αγγελικά πλασμένο αλλά είναι σημαντικό να πιαστούν η επιτήδειοι”.
Για το ποιοι είναι υπεύθυνοι να αποφασίσουν πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν:
“Δε μπορεί η ΕΠΟ να αποφασίσει πόσες ομάδες θα πέσουν. Δεν είναι στη δικαιοδοσία της. Είναι υποχρεωμένη να εγκρίνει. Μονάχα το διαιτητικό δικαστήριο έχει την ικανότητα να πάρει αποφάσεις για αυτό το θέμα. Αν η ΕΠΟ δε θέλει να παρανομήσει, κάτι που δεν είμαι σίγουρος  πρέπει να στείλει το θέμα στο διαιτητικό δικαστήριο”.
Για τα σενάρια που λένε ότι θα απορροφηθεί η Φουτμπολ Λιγκ από τη Σουπερ Λιγκ:
“Πριν μερικά χρόνια όταν δημιουργήθηκε η Σουπερ Λιγκ είχα πει πως με αυτή τη λογική θα διαλυθούν οι μικρές κατηγορίες. Πέρυσι διαλύθηκε η Γ’ Εθνική και ελάχιστες της ομάδες Β’ μπορούν να κάνουν κάτι. Όλοι οι πρωτεργάτες της Σουπερ Λιγκ εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα και σήμερα κρύβονται.  Ότι έσοδα υπήρχαν πήγαν στην Σούπερ Λιγκ. Ως ενιαίο το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να πάρει περισσότερα. Το να γίνει μια ενιαία διοίκηση με μια κατηγορία δε το κρίνω ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Έχουν κάνε τόσα πολλά λάθη που μπορούν να κάνουν άλλο ένα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: