Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ιδού η μπάλα του Μουντιάλ…!! (video)

Την επίσημη μπάλα Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας παρουσίασαν οι διοργανωτές και η FIFA στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Το… όνομα αυτής είναι «brazuca»!

Ιδού η μπάλα του Μουντιάλ… (video)
Την επίσημη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας, παρουσίασαν χθες (03/12) στο Ρίο Ντε Τζανέιρο οι διοργανωτές και η FIFA.

Το όνομα της είναι «brazuca» και αναφέρεται στο βραζιλιάνικο τρόπο ζωής, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει ο συγκεκριμένος λαός το ποδόσφαιρο. Το όνομα επιλέχθηκε κατόπιν ψηφοφορίας και πήρε το συντριπτικό ποσοστό του 77,2%.

Την παρουσίαση έκαναν από κοινού ο Κλάρενς Ζέεντορφ και ο Καφού μέσω τρισδιάστατης προβολής. Εκτός από το ιδιαίτερο όνομα, ξεχωρίζουν επίσης τα τρία διαφορετικά χρώματα, που είναι το γαλάζιο, το πράσινο και το πορτοκαλί.

Η συγκεκριμένη μπάλα της adidas δοκιμάστηκε πάνω από δυόμισι χρόνια από περισσότερους από 600 κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου, αλλά και 30 ομάδες σε τρεις ηπείρους. Μεταξύ των παικτών που την δοκίμασαν ήταν οι: Λιονέλ Μέσι, Ίκερ Κασίγιας, Στίβεν Τζέραρντ, Φερνάντο Τόρες, Λούκας Ποντόλσκι, Ντάνι Άλβες, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, αλλά και ο Ζινεντίν Ζιντάν.




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: