Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Δεν πειράζει βρε Βασίλη!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναρωτιέται στο blog του, γιατί άραγε πανικοβλήθηκε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, τις πρώτες ώρες που «έσκασε» η είδηση για τον «συναγερμό» της UEFA γύρω από το ματς ΠΑΟ-ΠΑΣ και επισημαίνει πόσο πράγματι καλό θα κάνει στους «πράσινους» να μην τραβήξει ο θόρυβος Τώρα ναι, τον χάρηκα τον Παναθηναϊκό. Που μετά το αρχικό, το πρωτογενές σάστισμα, την άξαφνη «ηλεκτροπληξία», πήρε επίσημη θέση για το «amber alert» της UEFA και, εν ολίγοις, είπε: «Μαζί σας κι εμείς» στην έρευνα για τις υποψίες.
Όφειλε να το κάνει αυτό η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, γιατί ιστορικά η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να φαίνεται τίμια. Ένας λόγος παραπάνω, όταν στη «γειτονιά», γύρω από το σπιτικό της, βγήκανε τελάληδες και σκούζουνε ένα σωρό φημολογίες.
Έπρεπε να φερθεί αλληλέγγυα προς την εισαγγελική έρευνα ο Παναθηναϊκός. Και όχι απλά να το λέει, όπως το είπε στην ανακοίνωση του, αλλά όντως να συμβάλλει στο έργο του νόμου.
Να βοηθήσει έμπρακτα, «να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, προκειμένου να λάμψει η πάσα αλήθεια και να διαλυθούν τα όποια νεφελώματα.

Πρέπει να το κάνουν, όχι μόνο ως αθώοι που αισθάνονται οι «πράσινοι» – και κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο και η δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να ελέγξει και να αποφασίσει – αλλά και γιατί το επιτάσσει η ιστορία του «τριφυλλιού».
Πρόκειται για το κύρος και την υπόληψη ενός σωματείου με μεγάλο μέγεθος. Για ένα όνομα του ελληνικού ποδοσφαίρου με «ειδικό βάρος φανέλας και εμβλήματος». Κι αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να ψάξει, μα και να «ψαχτεί» στο πλευρό της δικαιοσύνης, διευκολύνοντας την έρευνα.
Το θέμα της εμπλοκής του ονόματος του Παναθηναϊκού σε «ματς ύποπτο χειραγώγησης» δεν πρέπει να «σέρνεται».
Πρέπει να λήξει όσο πιο γρήγορα γίνεται και να βγει πεντακάθαρο από αυτή την υπόθεση το «τριφύλλι» γιατί όσο «ζει» η σοβαρή αυτή κατηγορία – έστω και χωρίς αποδείξεις αλλά με υποψίες – κλονίζει με αμφιβολίες, σκέψεις, απορίες και στενοχώρια ένα μέρος, υγιώς σκεπτόμενων φίλων του συλλόγου.
Είπα στον πρόλογο ότι μετά τη θέση που πήρε η ΠΑΕ χάρηκα για την τοποθέτηση και τη διάθεση της να μπει, αν απαιτηθεί από την εισαγγελική έρευνα, βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο, εν ονόματι της διαφάνειας και της πάσας αλήθειας.
Αυτή είναι και η ουσία. Την οποία φαίνεται πως ο επίσημος Παναθηναϊκός την… αντιλήφθηκε κατόπιν κάποιοι αρχικού σοκ.
Διότι δεν εξηγούνται αλλιώς οι αρχικές αντιδράσεις θεσμικών προσώπων, όπως αυτό του αντιπροέδρου Βασίλη Κωνσταντίνου, που εμφανίστηκε εν μέσω πανικού στην τηλεοπτική εκπομπή “Derby” του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, το βράδυ της Δευτέρας και οι απόψεις του ήταν… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Να… σταμάτησε μήπως στο δρόμο η είδηση και για καφέ;
Τι κάνατε – αν κάνατε – αγαπητέ Βασίλη, τον ρωτούσε ο παρουσιαστής, συνάδελφος Κώστας Χήτας και εκείνος απαντούσε μέσω… έρευνας για τη διαδρομή της είδησης του φακέλου που απέστειλε η UEFA στην ΕΠΟ!
Μου απέδιδε προσωπικά τη «γέννηση» της σχετικής είδησης, ενώ από το βράδυ της Κυριακής ήταν ήδη γνωστό ότι το θέμα ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ του συναδέλφου Μανώλη Γαβαθιώτη και του site parapolitika.gr!
Εγώ αναμετέδωσα την είδηση, ως όφειλα για την άρτια πληροφόρηση και ενημέρωση της φίλαθλης κοινής γνώμης - όπως και κάθε είδηση που βγαίνει στον «αέρα» - ενώ προβάλλεται κάθε Κυριακή, live, η εκπομπή “Sports Sunday” στο κανάλι Action24 και στην οποία συμμετέχω μαζί με μια πλειάδα καταξιωμένων συναδέλφων μου.
Το «πρόβλημα» του αγαπητού Βασίλη Κωνσταντίνου, για το οποίο με… εγκαλούσε (αν κατάλαβα ορθά από τον επιθετικό τόνο της φωνής του!), ήταν: «Πού βρήκα εγώ την είδηση», «ποιος… μου την έδωσε» και ακόμα, ότι… την άκουσαν από εμένα στον ΠΑΟ, Κυριακή βράδυ, όταν ήδη η κλήση της UEFA στην ΕΠΟ να διερευνήσει τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα υπήρχε όπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ από την περασμένη Παρασκευή και κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο (αφού εκτός από εμένα φυσικά, τα parapolitika.gr και τον Μ. Γαβαθιώτη τους αναπαρήγαγαν με το πέρασμα της ώρας ΟΛΑ ΤΑ SITE)!
Ιησούς Χριστός νικάει, δηλαδή! Τι να λέμε τώρα. Άρες, μάρες, κουκουνάρες. Ή μάλλον, προφάσεις εν αμαρτίαις, όπως σίγουρα θα συμπέραναν πολλοί, βλέποντας την σφόδρα ενοχλημένη στάση του αγαπητού μου, Βασίλη, τον οποίο δεν κακίζω και, προσωπικά, εξακολουθώ να τον εκτιμώ.
Όχι φυσικά μόνο ως ποδοσφαιρόφιλος και αθλητικός συντάκτης, αλλά και ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, με πολυετή τηλεοπτική και ραδιοφωνική καριέρα, για τις εκπομπές που έχουμε κάνει μαζί.
Εγώ ως παρουσιαστής και εκείνος ως προσκεκλημένος μου.
Υ.Γ.: Τα «μπαλάκια» πάνε σύννεφο τελευταία μεταξύ Αμαρουσίου-Γουδιού. Σαν να τα λέει, όλα τα θέματα, ο… σκύλος στην ουρά του. Πρέπει κάποια στιγμή όμως να παρθούν αποφάσεις. Τελεσίδικες και με υπευθυνότητα. Παρατράβηξε το πράμα. Και οι δηλώσεις «αναρμοδιότητας», με ταυτόχρονη επίκληση της «διαιτησίας», δεν είναι πράξη ευθύνης…Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: