Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Αλλαγές στο WRC!

Η FIA αποφάσισε μια σειρά αλλαγών που θα εφαρμοστούν στο WRC από το 2014.

Αλλαγές στο WRC
Πολλές και αρκετά σημαντικές αλλαγές εγκρίθηκαν από τη FIA κατά τη συνεδρίασή της στο Παρίσι για το WRC, αρχής γενομένης από το αμέσως προσεχές πρωτάθλημα Ράλι.

Στο νέο πρωτάθλημα η σειρά εκκίνησης στους αγώνες που γίνονται σε χαλίκι ή άσφαλτο θα αλλάξει με στόχο να υπάρχει περισσότερο θέαμα και λιγότερη τακτική. Στο εξής την πρώτη μέρα η σειρά εκκίνησης θα βασίζεται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ενώ στη δεύτερη και τρίτη μέρα η σειρά θα είναι αντίστροφη με την κατάταξή των οδηγών στον αγώνα. Έτσι καταργείται το σύστημα με τις κατατακτήριες που εφαρμόστηκε στους αγώνες που έγιναν στην άσφαλτο το 2013.

Επιπροσθέτως, για να υπάρχει μεγαλύτερη συνέπεια στους αγώνες, όλα τα Ράλι θα έχουν μία σταθερή δομή, που θα περιλαμβάνει την τελετή έναρξης της Πέμπτης και την ολοκλήρωση του αγώνα την Κυριακή στις 12.00 για τους αγώνες που γίνονται στην Ευρώπη. Η τελευταία διαδρομή θα είναι υπερειδική, που θα έχει μήκος τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων.

Οι ομάδες δεν θα είναι υποχρεωμένες στο εξής να έχουν έναν μόνιμο οδηγό για όλο το πρωτάθλημα παρά μόνο για μίνιμουμ δέκα αγώνες, ώστε να έχουν την ευελιξία να υπογράφουν συμβόλαια με διαφορετικούς οδηγούς στη διάρκεια της σεζόν.

Τέλος, άλλαξε η ημερομηνία του Ράλι της Σαρδηνίας, που μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα και θα διεξαχθεί 6-8 Ιουνίου. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: