Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ανάσταση στην Πλατεία!


Με το γκολ του Σίτο Ριέρα στο 50’ ο Πανιώνιος επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ και πήρε μία σημαντική νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς έφτασε τους επτά πόντους και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μισάωρο, ενώ έχασαν και πέναλτι με τον Μπάλαμπαν στο 33’. Επιπλέον από το 36’ έπαιζαν με παίκτη παραπάνω εξαιτίας της ανόητης αποβολής του Νταντόμο. Ο Μανόλο Χιμένεθ πάντως είχε να λύσει και άλλα προβλήματα, αφού στο πρώτο ημίχρονο υποχρεώθηκε λόγω τραυματισμών να αντικαταστήσει τους Δέλλα και Ντιόπ. Η Ένωση πάντως έχασε μία μοναδική ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή, αφού έμεινε στους 13 πόντους, πέντε πίσω από τον Ολυμπιακό.

Ίδιο σύστημα…

Ο Πανιώνιος με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μάχο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν οι Μανιάτης, Κοντοές, Λάτκα και Σιόβας, ενώ τα δύο κεντρικά χαφ ήταν οι Σάμαρης και Τσότσαλιτς. Πιο μπροστά τους ήταν ο Κουμορτζί, στα πλάγια οι Ριέρα, Γουνδουλάκης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπάλαμπαν. Ο Μανόλο Χιμένεθ από την πλευρά του διατήρησε τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα ξεκίνησε τους Νταντόμο, Δέλλα, Νασούτι και Αργυρίου. Στην μεσαία γραμμή οι δύο «κόφτες» ήταν οι Ντιόπ και Μάκος, ενώ λίγο πιο μπροστά τους έπαιζε ο Καφές. Στις πτέρυγες αριστερά έπαιζε ο Λαγός, δεξιά ο Λεονάρντο και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.

Ανώτερος ο Πανιώνιος, ασύνδετη η ΑΕΚ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι την κάκιστη κυκλοφορία μπάλας που είχε η ΑΕΚ, μπόρεσαν από τα πρώτα λεπτά να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Μάλιστα, στο 11’ έχασαν και την πρώτη τους καλή ευκαιρία, όταν ο Μπάλαμπαν εκτέλεσε απευθείας το φάουλ έξω από την περιοχή, όμως ο Μάχο πετάχτηκε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Πανιώνιος συνέχιζε να πιέζει και πέντε λεπτά αργότερα έφτασε και πάλι μία ανάσα από το 1-0, όταν από σέντρα του Ριέρα, ο Μπάλαμπαν έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο της Ένωσης έδιωξε ξανά εντυπωσιακά.

Τα λάθη των «κιτρινόμαυρων» συνεχίζονταν, η μεσαία γραμμή παρέπαιε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «κυανόλευκοι» να γυρίζουν τη μπάλα συνεχώς έξω από την περιοχή της Ένωσης. Στο 20’ έχασαν μάλιστα ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία, όταν από βαθιά μπαλιά του Σάμαρη, ο Ριέρα πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, «άδειασε» τον Νασούτι, έστρωσε στον επερχόμενο Γουνδουλάκη, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε λίγο άουτ.

Δύο αλλαγές, πέναλτι και κόκκινη!

Μετά το πέρας του πρώτου εικοσαλέπτου η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, ωστόσο στο 26’ ο Χιμένεθ υποχρεώθηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Ντιόπ τραυματίστηκε και στην θέση του πέρασε ο Γκέντσογλου. Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή της… ατυχίας για την Ένωση, αφού στο 32’ ο Αργυρίου μάρκαρε λάθος τον Μπάλαμπαν, γλίστρησε, τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε αμέσως το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ριέρα, όμως ο Σάχα έπεσε σωστά και απέκρουσε.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξέσπασαν σε πανηγύρια, ωστόσο η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 36’ ο Νταντόμο αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα και αποχώρησε από το ματς. Ο Ουρουγουανός ήταν στο έδαφος και ο Σάμαρης πήγε να του πάρει τη μπάλα αντικανονικά. Ο Νταντόμο αντιδράει, σηκώνει το πόδι του και τον ρίχνει στο χορτάρι. Ο διαιτητής Τσιανιάρης τιμώρησε τον αριστερό μπακ της ΑΕΚ με απευθείας κόκκινη για το χτύπημα εκτός φάσης. Ανόητη ενέργεια από τον παίκτη της Ένωσης.

Στα επόμενα δέκα λεπτά ο Πανιώνιος, έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα, ήταν καλύτερος, ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία. Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους προχώρησε και σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Δέλλας υπέστη κάποιον μυϊκό τραυματισμό και αποχώρησε από το ματς. Την θέση του πήρε ο Μανωλάς.

Ιδανικό ξεκίνημα

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και μόλις στο πρώτο λεπτό έχασε καλή ευκαιρία, όταν ο Αργυρίου έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Η απάντηση του Πανιωνίου ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό και ήταν πιο… ουσιαστική. Ο Μανιάτης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ριέρα με κεφαλιά ανάμεσα από τους Μανωλά και Αργυρίου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Ισπανός πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα που σημείωσε, ενώ οι αμυντικοί της Ένωσης για κάποια λεπτά διαφωνούσαν μεταξύ τους για το ποιος έφταιγε…

Από το γκολ και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, καθώς η ΑΕΚ δεν μπορούσε να πιέσει, ενώ οι γηπεδούχοι ήταν ικανοποιημένοι με το υπάρχον σκορ. Οι δύο προπονητές από την πλευρά τους προχώρησαν σε αλλαγές, ώστε να αλλάξουν κάπως τα πράγματα. Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Μπλάνκο στο 64’ αντί του Λεονάρντο, ενώ ο Μάντζιος πέρασε στο παιχνίδι τους Βαζ Τε και Χίκα αντί των Κουμορτζί και Ριέρα που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού.

Ένα… ανούσιο 20λεπτο

Από το 70’ και μετά ο ρυθμός του ματς ήταν πολύ κακός. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να πιέσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ ο Πανιώνιος, που είχε δώσει περισσότερη προσοχή στην άμυνα, έβγαινε εύκολα στην αντεπίθεση, αλλά δύσκολα πάταγε περιοχή. Οι «κυανέρυθροι» πάντως θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους στην κεφαλιά του Σιόβα στο 79’ ή με το τετ α τετ του Σάμαρη στο 91’. Από την πλευρά της Ένωση έχασε μία καλή ευκαιρία με το σουτ του Μάκου στο 94', όπου η μπάλα όμως έφυγε πάνω από την εστία.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ακης Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Σάμαρης, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (62' Βαζ Τε), Γουνδουλάκης, Ριέρα (72' Χίκα), Μπάλαμπαν (78' Βαρό)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Αργυρίου, Νταντόμο, Νασούτι, Δέλλας (45' Μανωλάς), Ντιόπ (26' Γκέντσογλου), Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (64' Μπλάνκο), Λαγός, Τζεμπούρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: