Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Μια λαμπάδα στον Κοντρέρας

ΠΡΩΤΟ «ΔΙΠΛΟ» ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 2-1 ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ. «ΧΡΥΣΟΣ» ΣΚΟΡΕΡ Ο ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ ΣΤΟ 94’.-
Με τον Πάμπλο Κοντρέρας να σκοράρει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το 1-0 του Εργοτέλη από το 16’ και πήρε την πρώτη του φετινή, εκτός έδρας νίκη. Ο Μπούντιμιρ το γκολ των Κρητικών, ο Σαλπιγγίδης είχε ισοφαρίσει στο 35’.

Ξεπερνώντας το... Κύπελλο

Λίγες μέρες μετά τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν στους αγώνες τους για το Κύπελλο, Εργοτέλης και ΠΑΟΚ συναντήθηκαν στο Παγκρήτιο με στόχο τους τρεις βαθμούς που θα έδιναν στον νικητή άλλον αέρα ενόψει της συνέχειας.

Αιφνιδίασε ο Εργοτέλης

Το ξεκίνημα τις αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες να… ψάχνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και για περίπου δέκα λεπτά να μην δείχνουν ικανές να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 13’ όταν και ο Χίμπλινγκερ προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι σε στημένη φάση.

Τρία λεπτά μετά κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να ανεβάζουν αισθητά την απόδοσή τους, κατάφεραν να ανοίξουν και το σκορ, όταν ο Μπούντιμρ πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

'Σάλπι' και... 1-1

Μετά την επίτευξη του γκολ, οι Κρητικοί συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τους Θεσσαλονικείς να καταφέρνουν να αντιδράσουν στο 35’ με τον Βιεϊρίνια να βρίσκει με ωραία κάθετη πάσα τον Σαλπιγγίδη στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη και τον τελευταίο με πλασέ να νικάει τον Δασκαλάκη για το 1-1, με το οποίο και ολοκληρώθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Άλλαξε την εικόνα ο Βερπακόφσκις

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εργοτέλης βγήκε στο παιχνίδι δείχνοντας την διάθεση να κρατήσει την ισοπαλία, προσπαθώντας να απειλήσει τον ΠΑΟΚ με αντεπιθέσεις, την ώρα που ο Δικέφαλος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Στο μεταξύ και συγκεκριμένα στο 60’ ο Νίκος Καραγεωργίου βλέποντας την οπισθοχώρηση των ποδοσφαιριστών του, πέρασε στον αγώνα τον Μάρις Βερπακόφσκις, με τον Λετονό να αλλάζει ριζικά την εικόνα του ματς δημιουργώντας ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Κρητική 'πολιορκία'

Πρώτη φάση που δημιούργησε ο Δικέφαλος ήταν στο 69΄ με τον Ίβιτς να απειλεί τον Δασκαλάκη με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Φραγκουλάκης νικήθηκε τον από τον Ντάριο Κρέσιτς. Στο 72’ ο Βερπακόφσκις πήρε την κεφαλιά από καλό σημείο στέλνοντας τη μπάλα άουτ και στο 73’ τερματοφύλακας των Θεσσαλονικιών απέκρουσε το σουτ του Μπούντιμιρ, δίνοντας ένα τέλος στην 3λεπτη «πολιορκία» την περιοχής του.

Ο Κοντρέρας έσπασε τη 'γκίνια'

Ο ρυθμός στα επόμενα λεπτά έπεσε. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δείχνουν πως έχουν περισσότερες δυνάμεις, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 82’ ο Εργοτέλης έμεινε και με δέκα παίκτες όταν και αποβλήθηκε ο Σίλβα Τζούνιορ επειδή επέστρεψε στο γήπεδο χωρίς την άδεια του διαιτητή. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, με τον Πάμπλο Κοντρέρας να σκοράρει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και να δίνει στην ομάδα του πρώτο της «διπλό».

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος, Χρυσοφάκης (60' Βερπακόφσκις), Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης (90' Ορφανός), Μπουντιμίρ, Ρομάνο (85' Μπέτο).

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης (95' Ζουέλα), Κοντρέρας, Φωτάκης (86' Φιλομένο), Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Ίβιτς, Βιεϊρίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: