Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ντράγκιτς: «Να εκπροσωπήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη χώρα μας»

Ο Γκόραν Ντράγκιτζ εξέφρασε την επιθυμία να πετύχει κάτι καλό με την Σλοβένια στο επερχόμενο παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Διαβάστε τα όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA ο Σλοβένος σταρ.

Αναλυτικά:

«Φέραμε τους ανθρώπους κοντά, τους ενώσαμε, κάτι δύσκολο ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση. Πιστεύω ότι για ενάμιση μήνα ο κόσμος της χώρας είχε κάτι για να ανυπομονεί».

Για την απόδοσή του στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ:

«Ήταν εκπληκτική η δυνατότητα που είχα να παίξω για τη χώρα μου, δίπλα σε παίκτες με τους οποίους μεγάλωσα. Τα παιχνίδια ήταν πολύ καλά, αλλά δυστυχώς δεν ήμασταν σε θέση να φέρουμε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα. Ό,τι έγινε, έγινε. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα κάνουμε κάτι καλύτερο το προσεχές καλοκαίρι, στην Ισπανία».

Η Σλοβενία είναι στον Δ' όμιλο, με τους Λιθουανία, Αυστραλία, Κορέα, Αγκόλα και Μεξικό.

«Αυτό που θέλουμε, είναι να παίζουμε σκληρά σε κάθε ματς, να παίζουμε καλό μπάσκετ, όπως κάναμε το περασμένο καλοκαίρι. Ο όμιλος στον οποίον είμαστε είναι καλός και ευελπιστούμε πως θα προκριθούμε στην επόμενη φάση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε αυτήν την ομάδα ως οικογένεια μας και να εκπροσωπήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη χώρα μας».

Ο Γιούρι Ζντοβτς επέστρεψε στον πάγκο των Σλοβένων, με τον Ντράγκιτς να λέει ότι:

Είναι εκπληκτικός προπονητής. Με είχε υπό τις οδηγίες του, όταν ήμουν 16 και φυσικά στην Πολωνία, στο Ευρωμπάσκετ του 2009, όπου είχαμε καλό αποτέλεσμα: τερματίσαμε τέταρτοι. Πιστεύω ότι ήταν σωστή επιλογή. Υπήρξε πολύ καλός παίκτης και τώρα είναι εξαιρετικός κόουτς. Ελπίζουμε να ζήσουμε πολλά θετικά αποτελέσματα με τον Γιιούρι στον πάγκο».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: