Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ζέσους: «Καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League, παρά τη νίκη της Μπενφίκα στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, όπως τόνισε ο Ζόρζε Ζέσους. Κλειστά χαρτιά 11άδας από τον Πορτογάλο

Ζέσους: «Καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ»
Την απόλυτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών της Μπενφίκα θέλει ο Ζόρζε Ζέσους στον αυριανό επαναληπτικό απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός των Πορτογάλων, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως παρά την εκτός έδρας νίκη στην «Τούμπα» η πρόκριση παραμένει ανοιχτή καθώς ο «δικέφαλος του Βορρά» διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο.

Παράλληλα, τόνισε πως η Μπενφίκα θα αγωνιστεί για τη νίκη, την οποία θα αφιερώσει τον παλαίμαχο άσο της ομάδας, Μάριο Κολούνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες.

Τέλος, όσον αφορά τα πλάνα του για την αυριανή ενδεκάδα, παρά τον «βομβαρδισμό» ερωτήσεων που δέχτηκε από τους Πορτογάλους δημοσιογράφους, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του.

Αναλυτικά:

Για τον θάνατο του Μάριο Κολούνα και το αυριανό ματς: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ξεχωριστό λόγω αυτού του γεγονότος και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία δυνατή ομάδα, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για να περάσουμε στην επόμενη φάση και θα βάλουμε τα δυνατά μας.
Υποχρέωση των παικτών είναι να κερδίσουν το παιχνίδι για να τιμήσουν τη μνήμη του. Οσον αφορά τους φιλάθλους, δεν σημαίνει ότι επειδή πέθανε θα τον ξεχάσει ο λαός της Μπενφίκα.

Είναι πολύ σημαντικό το πρωτάθλημα, θέλουμε να πάμε μπροστά, αλλά επίσης θέλουμε αύριο να μπούμε στο γήπεδο, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν νομίζω, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να παίξουμε όπως ξέρουμε και ας είναι ο αντίπαλος πολύ καλός.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι αυτός που πρέπει να αναλάβει τους κινδύνους. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν εμπειρία, οι περισσότεροι παίζουν στην Εθνική, δεν σημαίνει τίποτα που κερδίσαμε 1-0, είναι επικίνδυνη ομάδα ο ΠΑΟΚ και πρέπει να προσέξουμε».


Για το εάν η νίκη της Μπενφίκα στην Τούμπα τους γεμίζει με επιπλέον ευθύνες για πρόκριση: «Ασφαλώς έχουμε την υποχρέωση να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στο Europa League»

Για το αν θα παίξουν οι Γκαράι, Γκαϊτάν και Καρντόσο: «Πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Γκαράι και ο Γκαϊτάν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών τους, οπότε μπορούν να παίξουν. Ο Καρντόσο δεν είναι ακόμη έτοιμος».

Για το εάν περιμένει να γίνει ανοιχτό παιχνίδι: «Αν υπάρξουν ευκαιρίες για γκολ ελπίζω να ειναι από την πλευρά της Μπενφίκα».

Για το αν θα παίξει ο Σάλβιο: «Το ότι είναι με την ομάδα σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να παίξει. Ελειπε έξι μήνες, αλλά έχει αυτοπεποίθηση. Θα αποφασίσω αύριο».
Για τον Μάρκοβιτς και εάν η Μπενφίκα εξαρτάται απ' αυτόν: «Υπάρχει η ιδέα της ομάδας, όλοι πρέπει να έχουν αυτό στο μυαλό τους. Στην αρχή ο Μάρκοβιτς δεν έπαιζε ομαδικό παιχνίδι, τώρα που παίζει πιο ομαδικά τον χρησιμοποιώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: