Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Φουστέρ: «Πρώτα η Ξάνθη»

Στο προσεχές παιχνίδι για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας απέναντι στην Ξάνθη έχουν άπαντες στραμμένη την προσοχή τους στον Ολυμπιακό, όπως τόνισε ο Νταβίντ Φουστέρ.

Φουστέρ: «Πρώτα η Ξάνθη»
Το μυαλό τους στην αναμέτρηση απέναντι στην Ξάνθη, για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, έχουν στραμμένο οι παίκτες του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ο Νταβίντ Φουυστέρ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων», με δηλώσεις στη Nova, αναφέρθηκε επίσης στο παιχνίδι που ταιριάζει περισσότερο στους Πειραιώτες, τονίζοντας πως το πρέσινγκ είναι το ιδανικό στυλ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:
Πόσο δύσκολο είναι να μείνετε συγκεντρωμένοι στο ματς με την Ξάνθη απ' τη στιγμή κατά την οποία ακολουθεί το ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν;
«Αυτή τη στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι 100% στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Είναι παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος και είναι πολύ σημαντικό. Γνωρίζουμε πόση σημασία έχει. Ξέρουμε πως πρέπει να κερδίσουμε και δε σκεφτόμαστε τίποτε άλλο. Με όλα τα υπόλοιπα θα ασχοληθούμε όταν τελειώσει αυτό το παιχνίδι».

Τι εικόνα για την ομάδα της Θράκης;


«Πιστεύω πως δε θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Η Ξάνθη είναι μία ομάδα η οποία ξέρει τον τρόπο για να μας αντιμετωπίσει. Στα δύο χρόνια της εμπειρίας μου στην Ελλάδα, πάντα ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος που υπολογίζαμε. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλουμε πολύ να το κερδίσουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι. Καταρχήν θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αλλά και γιατί όχι να δείξουμε μία ωραία εικόνα στον κόσμο. Να πετύχουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, όπως την περασμένη εβδομάδα».

Θεωρείς πως στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το σύνολο των παικτών πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμο, καθώς θα υπάρχουν πολλά παιχνίδια έως το τέλος του χρόνου σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Όπως γνωρίζουμε, έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, πολύ πιεστικό. Έτσι όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Διότι γνωρίζουμε πως ακόμη και αν δεν παίξουμε αυτήν την εβδομάδα, την επόμενη μπορεί να χρειαστεί να είμαστε βασικοί. Απαιτείται, λοιπόν, απόλυτη συγκέντρωση και προσοχή από όλους μας, ώστε να κάνουμε αυτό που μπορούμε όποτε μας ζητηθεί».

Η εντολή του προπονητή σας για συνεχές πρέσινγκ όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην αντίπαλη περιοχή, σε βοηθάει για να αναδεικνύεις ευκολότερα τις αρετές σου;

«Είναι ένα είδος παιχνιδιού που με βοηθάει πάρα πολύ. Έχω συνηθίσει να παίζω έτσι. Το πρέσινγκ ψηλά στον αντίπαλο, ήταν κάτι που πάντα μου άρεσε και το ήθελα. Επίσης πιστεύω πως είναι κάτι το οποίο ταιριάζει πολύ στον Ολυμπιακό. Και από τη στιγμή που θα το καταφέρουμε να το κάνουμε συχνά, δηλαδή να κερδίζουμε τη μπάλα και να βγάζουμε γρήγορα την επίθεσή μας, τότε θα βοηθηθεί πολύ ο Ολυμπιακός. Θα έχει έτσι περισσότερες νίκες».

Είσαι πρώτος σε ασίστ μετά από τρεις αγωνιστικές. Θα σε ενδιέφερε να πρωταγωνιστήσεις σε αυτήν την κατηγορία στατιστικής στη διάρκεια της περιόδου;

«Δεν είναι ότι το θέλω ή ότι δε το θέλω. Πάντα το να είσαι πρώτος σε μία κατάταξη, είναι μία διάκριση για να είσαι περήφανος. Από 'κει και πέρα αυτό που έχω στο μυαλό μου δεν είναι να κερδίσω αυτή την κατηγορία. Θέλω να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται. Αν μπορώ να συνεχίσω να δίνω πάσες για γκολ στους συναδέλφους μου, θα είμαι περήφανος και πάρα πολύ χαρούμενος».

Για την εξέδρα είσαι ένας απ' τους πιο αγαπητούς παίκτες, καθώς ανάμεσα σε άλλα εκτιμάει τη μαχητικότητα σου σε κάθε ματς. Το εισπράττεις αυτό απ' τον κόσμο;

«Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος για την αγάπη που δείχνει ο κόσμος, όχι μόνο προς το πρόσωπό μου αλλά και στον Ολυμπιακό. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις συμπαράσταση, να έχεις αυτόν τον κόσμο πάντα στο πλευρό σου. Γιατί διαρκώς μας βοηθάει. Σίγουρα είναι καλύτερα τα πράγματα και μπορείς να είσαι ήρεμος και να δουλέψεις, όταν έχεις τη βοήθεια του κόσμου. Αυτό ισχύει και για εμένα, αλλά και για την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: