Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Πεδουλάκης: «Κοντά στην κινεζική φιλοσοφία ο ΠΑΟ»

Αρκετά είναι τα κοινά στοιχεία που έχει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός με την κινεζική φιλοσοφία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης στο πλαίσιο της παρουσίας της ομάδας στην Κίνα.

Πεδουλάκης: «Κοντά στην κινεζική φιλοσοφία ο ΠΑΟ»
Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται στην πειθαρχία και την ομαδική δουλειά, στοιχεία της κινεζικής φιλοσοφίας, ανέφερε ο Αργύρης Πεδουλάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι πράσινοι στο πλαίσιο της παρουσίας της ομάδας στην περιφέρεια της Γκουάνγκ Ντονγκ.

Εκτός του προπονητή της ομάδας το «παρών» έδωσαν αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος, οι Μάικ Μπατίστ και Πινγκ Σανγκ καθώς και ο Διευθυντής Marketing, Ηλίας Κατσογιάννης.

inner

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε οι οικοδεσπότες καλωσόρισαν τους πράσινους και ανέλυσαν τη σημασία της παρουσίας της ομάδας στην Κίνα.

Μεταξύ άλλων έπλεξαν το εγκώμιο του Δημήτρη Διαμαντίδη αναφέροντας ότι ελπίζουν πως θα μάθουν πολλά από εκείνον αλλά και στο γεγονός ότι είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή επαγγελματική ομάδα που ενέταξε στο δυναμικό της έναν Κινέζο αθλητή, τον Πινγκ Σανγκ.

«Θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχές και τις ευχαριστίες του προέδρου μας, του κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο οποίος θα επιθυμούσε να βρίσκεται εδώ αλλά λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν τα κατάφερε» είπε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

«Η άποψή μας είναι ότι ο αθλητισμός δεν έχει σύνορα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και πιστεύουμε ότι η παρουσία μας στην Κίνα θα αποτελέσει την αρχή για πιο συχνές επισκέψεις Ευρωπαϊκών ομάδων στη χώρα αλλά και ομάδων από την Κίνα στην Ευρώπη. Θα ήταν χαρά μας να έρθουν ομάδες από την Κίνα στην πόλη μας, την Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας αλλά και του μπάσκετ, λόγω του Παναθηναϊκού».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης επεσήμανε:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε εδώ. Θα έχουμε μια καλή ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται έξω από την Ευρώπη αλλά και την Αμερική απ’ όπου έχουμε εικόνες. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Η τεχνογνωσία μας βασίζεται στην πειθαρχία και στην ομαδική δουλειά. Γι αυτό και πιστεύουμε ότι η Κινέζικη φιλοσοφία βρίσκεται περισσότερο κοντά σε εμάς καθώς βασίζεται στην ομαδικότητα παρά. Όλοι έχουν σεβασμό για την ομάδα και είναι πιστοί σ’ αυτή».

Τους παίκτες της ομάδας εκπροσώπησε ο Μάικ Μπατίστ και ο Πινγκ Σανγκ.

inner

«Είμαστε ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε στην Κίνα. Θα είναι μια διαφορετική εμπειρία για μένα αλλά και για όλους τους συμπαίκτες μου», τόνισε ο αμερικανός και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες για τη φιλοξενία και πιστεύουμε ότι θα παρακολουθήσει ο κόσμος έναν συναρπαστικό αγώνα».

Ο Πινγκ Σανγκ δήλωσε:

«Είναι χαρά για μένα να βρίσκομαι πάλι στην πατρίδα μου. Προσπαθώ να συνηθίσω τον Ευρωπαϊκό τρόπο μπάσκετ και το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψω σκληρά».

inner

Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του Υπευθύνου Αθλητισμού της Περιφέρειας ΓκουάνγκΝτονγκ και του Αντιπροέδρου της ΚΑΕ, Μάνου Παπαδόπουλου, ενώ κυβερνητικό στέλεχος της Φοσάν αντάλλαξε φανέλες με τον Πινγκ Σανγκ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: