Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Σιμόπουλος στο Metropolis: «Είναι θέμα του Υπουργείου Οικονομικών»

Ο Γενικός Γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος μίλησε στο ''Αθλητικό Metropolis'' και την εκπομπή ''Στην σέντρα'' για το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ, αλλά και για το πως βλέπει ο ίδιος την παρουσία του Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το θέμα των χρεών: «Είμαι ΠΑΟΚτσής από τα γενοφάσκια μου όπως και Θεσσαλονικιός από κούνια. Καταρχήν είναι ένα θέμα που αφορά το Υπουργείο Οικονομικών. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε περίοδο κρίσης. Θεωρώ ότι εφόσον η Πολιτεία λέει για τις επιχειρήσεις πως αν τα χρέη είναι τέτοια ώστε να μπορούν να αποπληρωθούν τότε πρέπει να είναι ανάλογη η αντιμετώπιση με τον ΠΑΟΚ. Είναι 11 σημαντικά εκατομμύρια. Το κράτος αδυνατεί να εισπράξει προσαυξήσεις».

Για το αν θα παραπέμπει η Τρόικα στο θέμα: «Πιστεύω πως θα βρεθεί λύση αλλά είναι θέμα του Υπουργείου Οικονομικών. Η λύση θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε ο συναλλασσόμενος να μπορεί να αποπληρώσει και όχι να αδυνατεί να καλύψει το χρέος του. Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει στα πλαίσια των νόμων. Αυτό που επιτάσσουν οι δανειστές είναι η ταχύτερη πληρωμή των φόρων. Δεν είναι νομίζω θέμα της Τρόικας, δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Εγώ ξέρω ότι υπάρχει ότι υπάρχει πρόεδρος που βάζει το χέρι στην τσέπη. Παλαιότερα είχαμε παράγοντες που δεν είχαν οικονομική επιφάνεια για να πάνε οι ομάδες μπροστά. Δείτε το Μάντσεστερ, ή το Λίβερπουλ. Υπάρχουν επενδυτές με πλούσιες ομάδες και περιοχές. Τέτοιους επενδυτές θέλουμε».

Για το θέμα του Κάτσε, τέλος είπε: «Η παρουσία του Κάτσε μου άρεσε στο γήπεδο. Η κίνηση του ήταν λάθος και πρέπει να γνωρίζουν πως είναι στο προσκήνιο της επικαιρότητας και πρέπει να τα αποφεύγουν αυτά. Ο ΠΑΟΚ είναι προσφυγικός σύλλογος και πρέπει τέτοιες πράξεις να αποφεύγονται». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: