Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Να ‘σαι καλά ρε Κολομβία!!

Αυτό ήταν… Θείο δώρο! Την ώρα που οι μάγκες του Σάντος έκαναν την υπέρβασή τους, η Κολομβία διέλυε με σκορ 4-1 την Ιαπωνία και φρόντιζε πέραν του 3x3 να… πάρει μαζί της και την Ελλάδα!

Να ‘σαι καλά ρε Κολομβία!
Το πρώτο μεγάλο ευχαριστώ το οφείλουμε στον Σάντος και τα παλικάρια του.

Το δεύτερο στην Κολομβία! Γιατί οι Λατινοαμερικάνοι δεν μπήκαν ούτε σε ίντριγκες, ούτε σε σενάρια συνομωσίας και έκαναν το καθήκον τους.

Διαλύοντας με σκορ 4-1 την Ιαπωνία, όχι μόνο πέτυχαν το 3x3 στον όμιλο και πάνε φορτσάτοι στους «16» του Μουντιάλ -όπου θα παίξουν με την Ουρουγουάη-, αλλά έκαναν και αυτό που ήθελε η Ελλάδα για να πάει εξίσου στην επόμενη φάση!

Τα γκολ για τους Λατινοαμερικάνους οι Κουαρδάδο, Τζάκσον Μαρτίνεζ (x2), Τζέιμς Ροντρίγκεζ. Προσωρινά για τους Ασιάτες (που αποκλείστηκαν) είχε ισοφαρίσει ο Οκαζάκι.

Το ματς:

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε ο αγώνας για την… Εθνική μας. Γιατί θέλαμε τους Ιάπωνες να μην κερδίσουν. Και το «βλακώδες» πέναλτι που έκανε ο Κονό, έδωσε την ευκαιρία στον Κουαρδάδο να στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα και να ανοίξει το σκορ για την Κολομβία στο 17’. Αυτό το τέρμα μάλλον… κοίμισε τους παίκτες του Πέκερμαν, με τους Ασιάτες να παίρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κι αφού έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Χόντα και Καγκάβα, τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο… χειρότερο σημείο. Διότι δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ο Οκαζάκι κατάφερε να γράψει το 1-1 και να βάλει την… Ελλάδα σε μπελάδες.

Στο δεύτερο, όμως, οι Κολομβιανοί μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν την υπόθεση νίκη και να μην υπάρξουν τυχόν… απρόοπτα. Και στο 55’ ο Τζάκσον Μαρτίνεζ έδειξε την κλάση του, όπου με ωραίο πλασέ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Κι αφού η Ιαπωνία έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει (σε κοντινή προβολή του Οκούμπο), προκειμένου να ξαναμπούν στο κόλπο, στη συνέχεια έδειξαν πως το… παράτησαν. Και στο τελευταίο δεκάλεπτο, έχοντας ξεμείνει από διάθεση και ελπίδα για την ανατροπή, η Κολομβία την… σκότωσε. Με τον Τζέιμς Ροντρίγκεζ να βγάζει νέα ασίστ στον Τζάκσον Μαρτίνεζ, έγινε το 3-1 (με πολύ ωραίο γκολ), ενώ από… σερβιτόρος, ο άσος της Μονακό έγινε «εκτελεστής» και με υπέροχο τέρμα υπέγραψε το τελικό 4-1, χαρίζοντας θριαμβευτικά τη νίκη στην ομάδα του!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κολομβία: Οσπίνα (83’ Μοντραγκόν), Αρίας, Αρμέρο, Κουαδράδο (46’ Κιντέρο), Γκουαρίν, Μεχία, Μπαλάντα, Ράμος, Κιντέρο (46’ Ροντρίγκεζ), Τζάκσον Μαρτίνεζ, Βαλντές

Ιαπωνία: Καβασίμα, Ουτσίντα, Χόντα, Ναγκατόμο, Οκαζάκι (69’ Κακιτάνι), Καγκάβα, Οκούμπο, Αογιάμα (62’ Γιαμαγκούτσι), Κονό, Χασέμπε, Γιοσίντα
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: