Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ξέσπασμα Ζαμπέτα!!

zabetas
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας. Μίλησε για όλα τα θέματα των “Κίτρινων” και αναφέρθηκε στην σημερινή (25/06) Γενική Συνέλευση, ενώ τόνισε πως θα είναι οικτρό λάθος να παίξει η ομάδα στην Γ΄εθνική.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αντώνης Ζαμπέτας:
Για την σημασία της Γενικής Συνέλευσης:
“Κάθε φορά λέμε πως θα είναι σημαντικότερη αυτή, όμως, θα είναι όντως, γιατί πρέπει για τον Άρη που αγαπάμε. Ας μην είναι πάνω απ’ όλα ο Ζαμπέτας, ή ο Στεφανίδης αλλά ο Άρης και να πάρουμε σωστά αποφάσεις. Εύκολα κάνεις κριτική και γράφεις με ένα πληκτρολόγιο σε facebook ή σε ένα μπλογκ, αλλά δύσκολα αποφασίζεις. Πρέπει να πάρουμε σωστές αποφάσεις γιατί αυτό είναι η ζωή μας και πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τι θα ψηφίσουμε. Εξαρτάται από αυτά που θα αποφασιστούν στο τι θα γίνουν τα παιδιά μας, στο μέλλον, ΑΕ Χαριλάου ή Άρης”;
Για το τι είναι το σωστό:
” Το 2005 ο Άρης έπεσε στην Β’ εθνική. Δεν άκουσα ποτέ τότε κάποιον να λέει να καθαρίσουμε και να κάνουμε. Το να καθαρίσουμε είναι πολύ σχετικό. Αν θέλουμε να τιμωρήσουμε κάποιους ανθρώπους που έπαιξαν τον ρόλο τους για να φτάσουμε εδώ και ας βάζουν και εμένα σε αυτούς πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που φτάσαμε εδώ πέρα. Θα τιμωρηθούμε όλοι οι Αρειανοί; Όταν υπογράφαμε με τον Κόκε πέντε χρόνια ή τον Νάτσο το κάναμε και με παρότρυνση και με κάποιους που μας έλεγαν μη τυχόν και δεν το κάνεις. Θα αυτοτιμωρηθούμε όλοι οι Αρειανοί και θα αφανίσουμε την ομάδα; Θα πρέπει να σκεφτούμε πως το καλύτερο είναι η ομάδα να βρίσκεται στην Α’ εθνική, να διεκδικεί τίτλους και να παίζει Ευρώπη. Αυτό δεν θέλουμε όλοι; Πως θα το κάνουμε αυτό στην Γ’; Θα είναι τιμή να προσθέσουμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής; Ούτε φυσικά το πρωτάθλημα της Β’ δεν θέλουμε. Την τελευταία φορά βγήκαμε τρίτοι και να είναι καλά ο Χρηστάρας Βελώνης που τον έστειλε ο Θεός εκεί και το έβαλε. Αλλιώς μπορεί ακόμα να ήμασταν εκεί. Ας κοιτάξουμε λίγο και παραδίπλα μας και πρέπει να μαθαίνουμε από την ιστορία μας. Ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του και όχι το πάνω από όλα ο Άρης. Πρέπει να σκεφτούμε μόνο τον Άρη. Θέλουμε τον Άρη στην Α’ εθνική να διεκδικεί Ευρώπη και τίτλους. Πως θα το κάνουμε αυτό; Πρέπει να σκίσουμε τα βουνά, να παρακάμψουμε τις προσωπικές μας αψιμαχίες και οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι δικό μας μαγαζί. Αν ήταν δικό μου μαγαζί και είχα βάλει 10 εκ. δεν θα με ένοιαζε τίποτα. Όταν όμως λογοδοτείς στον κόσμο επειδή έχουμε ένα μοντέλο λαϊκής δημοκρατίας, πρέπει ο ένας να λογοδοτεί στον άλλο”.
Για το πώς θα χαρακτήριζε τον Αντώνη Ζαμπέτα στην ιστορία του Άρη;
“Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θα τον έλεγα ρομαντικό και αφελή για να πιστεύει πως με τα λίγα χρήματα που έβαλε για την ομάδα αλλά πολλά για την οικογένειά του μπορεί να βοηθήσει αυτό τον σύλλογο. Ήταν όμως τόσο μεγάλη αυτή η αγάπη που πίστευα πως με άλλους ανθρώπους που αγαπούσαν τον Άρη θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι δυνατό. Δυστυχώς δεν αγαπούσαν όλοι μόνο τον Άρη. Αυτό το ρημάδι το χρήμα ο πατέρας μου, μου έμαθε να μην το προσκυνάω και να μην είμαι δούλος του αλλά να το χρησιμοποιώ για το καλό της οικογένειας μου”.
Για το αν έχουν φαγωθεί χρήματα από τον Άρη:
“Σίγουρα έχουν φαγωθεί χρήματα αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία. Ο κόσμος θέλει να δει αίμα και τον κόσμο στην φυλακή. Πλανάται οικτρά όποιος πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί ποιος έφαγε χρήματα. Αν θέλω εγώ να κρύψω χρήματα είναι εύκολο. Για παράδειγμα ας πούμε πως εγώ έχω κάνει συμφωνία με κάποιον να φάμε χρήματα. Τα δώσαμε σε” χ” παίκτη, τα πήγε στην χώρα του, από εκεί τα πήγε στα Νησιά Φίτζι στον λογαριασμό της γιαγιάς του, μετά στην  Γουαδελούπη στον λογαριασμό της θείας του και μετά αεροπορικά ήρθαν εδώ. Ποιος θα τα βρει; Αυτά τα ψέματα που λέγονται είναι οικτρά. Εκμεταλλεύονται την αγάπη του αγνού Αρειανού που δεν έχει να φάει η οικογένεια του και ο νταλγκάς του είναι που θα παίξει ο Άρης και του λέμε ψέματα. Δεν θα βρεθεί ποιος έφαγε τα χρήματα ποτέ των ποτών.  Αν πάρουμε τα μέλη του Δ.Σ θα διαπιστώσουμε ότι η επιτροπή ξεπλύματος μαύρου χρήματος έχει ελέγξει τους λογαριασμούς μας πάνω από τέσσερις φορές. Κάθε χρόνο είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε καταστάσεις στην επιτροπή ξεπλύματος χρήματος και στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού. Εγώ δεν ήξερα πως έπρεπε να δώσω και στην επιτροπή ξεπλύματος χρήματος και μου είχε έρθει χαρτί γιατί δεν τα είχα στείλει. Τους είχα πει παιδιά εδώ είναι τα χαρτιά και τα είχα στείλει. Αυτοί που ψάχνουν και θέλουν να τιμωρήσουν πλανούνται οικτρά και το κάνουν για τον προσωπικό τους εγωισμό και όχι για το καλό της ομάδας”.
Για τους παράγοντες που θέλουν να επιστρέψουν:
” Εγώ δεν γνωρίζω κάποιον που να θέλει να επιστρέψει. Δεν γνωρίζω αν κάποιος έφυγε με λεφτά. Αν το γνωρίζει κάποιος και δεν λέει παραμύθια να πάει με στοιχεία και να πει στον δικαστή ότι αυτός έφαγε λεφτά από τον Άρη. Εγώ είχα βρει επιταγή που εισπράχτηκε για λογαριασμό ποδοσφαιριστή και είναι στην ΑΣΠΙΣ Bank. Δεν μπορείς να βρεις ποιος εισέπραξε τα λεφτά”.
Για το εάν έκανε κουμάντο ο Κόντης:
” Κανένας Κόντης δεν έκανε κουμάντο και τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Εμείς όταν μπήκαμε το 2009 δεν υπήρχε εικόνα λογιστηρίου. Όταν το Νοέμβριο του 2009 ανέλαβα και δεν γνώριζα ούτε τις φορολογικές υποθέσεις του Άρη, όταν παίρναμε την απόφαση να εξυγιάνουμε την ομάδα και είχε έσοδα ο Άρης και δίναμε στην εφορία και όταν ήρθαμε να κλείσουμε την υπόθεση του 2007-2008 και 2009 με περαίωση του 2011 τότε δεν είχε σημασία το ποιος έκανε κουμάντο. Κουμάντο έκανε η εφορία. Γιατί δυστυχώς δεν είχαμε πρωτοδικείο αλλά αιρετή διοίκηση, είχαμε υποσχεθεί στους ποδοσφαιριστές να πάρουν λεφτά και η ΠΑΕ είχε στείλει έγγραφο στον ΟΠΑΠ και κατείσχε τα χρήματα όλα. Όταν τάζεις στους ποδοσφαιριστές χρήματα και δεν τα παίρνουν τότε βγαίνουν τα παπαγαλάκια. Πως όμως να πληρώσω τους παίκτες όταν έχουν κατασχεθεί τα λεφτά; Εγώ δεν θέλω να υπερασπιστώ τον Κόντη. Θα μπορούσε ο Άρης να συνέχιζε την πορεία του με τους παίκτες που είχε φέρει ο Κόντης μέσω του Φερέρ. Εμείς δεν είχαμε ποδοσφαιρική γνώση. Απλά κάποιοι μάνατζερ εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως είδαμε 10 τρίπλες και πέντε πάσες που δεν βλέπαμε στην Β’ εθνική και δέσανε τον γάιδαρο τους μην πάνε κάποιοι παίκτες στον ΠΑΟΚ. Τον Κατίδη την χρονιά όταν ήμουν διευθύνων σύμβουλος και κάτι άκουσα για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, είπα στον Βρύζα αν θέλει να του τον φέρω και με κόκκινη κορδέλα. Δεν έχω τέτοια προβλήματα”.
Για το αν έχει τύχη ο Γαλανός στην συνέλευση:
” Δεν το γνωρίζω. Δεν τον έχουμε ακούσει επί Γενικής Συνελεύσεως. Πρέπει να τον σεβαστούμε και να τον ακούσουμε. Θέλει να πάει την ομάδα στην Γ’ εθνική; Θα υπογράψω κιόλας αρκεί να δω τραπεζική επιταγή για να ανεβεί στην Β’ εθνική και από εκεί και πέρα λαγούς με πετραχήλια δεν θέλω από κανένα. Είδαμε και χορηγίες από τον Ηλιάδη και άλλα. Εγώ θέλω τραπεζική εγγύηση. Εγώ είμαι υπέρ του Α.Σ Άρη και θα το διαχειριστεί ο κ. Γαλανός; Είναι πολύ δύσκολο να με πείσει κάποιος, αλλά αν με πείσει κάποιος πως είναι σωστό θα υπογράψω. Δεν πιστεύω πως είναι το σωστό γιατί τα χρήματα που θέλει ο Άρης για την Β’ δεν νομίζω πως δεν μπορούν να βρεθούν. Αλλά δεν βρίσκονται όταν πολεμάμε την όποια διοίκηση είναι πάνω. Ο Στεφανίδης πήγε να κάνει συζητήσεις στην Αθήνα για τα τηλεοπτικά κτλ. Εγώ θα πω αυτά που αντιμετώπισα. Όλα καλά λένε αλλά εσείς σκοτώνεστε εκεί. Θα είσαι εσύ διοίκηση ή κάποιος άλλος; Για να έρθει ένας επενδυτής πρέπει να δείχνεις σταθερότητα. Σταματήστε όλοι να πολεμάτε τον ίδιο σας τον σύλλογο και τον Άρη. Ήρθε ο Τροχανάς, ΑΕΚτσής και μας ένωσε όλους. Χωρίς στήριξη δεν μπορείς να πας πουθενά. “Φάγαμε” άκυρο από την “Deloite touche” μια παγκόσμια εταιρεία και δεν μας είπαν την ακριβής αιτία. Όταν τρως άκυρο σημαίνει πως είσαι ασόβαρος και περίγελος. Πως θα σε παίρνουν στα σοβαρά όταν τον πρόεδρο από το πρωί ως το βράδυ τον βρίζουν. Αρειανοί βάλτε την γλώσσα σας στο μυαλό και τα δεδομένα κάτω.
Εγώ θέλω το παιδί μου να είναι Άρης όχι Α.Ε Χαριλάου. Για να παίξει ξανά ο Άρης στο Λεβερκούζεν και την Μαδρίτη πρέπει να καθαρίσει ο σύλλογος από οποιαδήποτε στοιχεία έχουμε αποδείξεις, να βάλουμε σωστή νοοτροπία και να παίξει η ομάδα εκεί που πρέπει. Όταν υπάρξει υγεία θα υπάρξουν και οι επενδυτές. Αλλιώς πού να έρθουν, εκεί στο τρελάδικο. Ψάχνω  επενδυτές ανελέητα και ασταμάτητα. Όλες οι απαντήσεις που παίρνω είναι πως είμαστε ασόβαροι. Υπάρχει Αρειανός δικηγόρος στην Αθήνα που ασχολείται μόνο με το αστικό δίκαιο. Οι πελάτες του είναι όλοι εφοπλιστές. Μου λέει πως και αυτός προσπαθεί να τους πείσει αλλά του λένε που να έρθουμε; Εγώ έχω κόντρα με τον Στεφανίδη αλλά τον στηρίζω με χίλια…. Γιατί θα βοηθήσει τον σύλλογο που αγαπάω. Αμισθί δεν το κάνει; Έχω θέματα μαζί του, ναι. Όχι όμως όταν ακούω ΑΦΜ και ιστορίες τραβεστί για τον Άρη”.
Για το αν είναι ο αντικαταστάτης του Ψηφίδη:
“Δεν υπάρχει καμία προσέγγιση στο όνομα μου και δηλώνω πως είμαι πάντα στο πλευρό του συλλόγου. Έχω καταθέσω ό,τι έχω, όλη μου την περιουσία, ό,τι αστικές ευθύνες θέλουν και δικαστήρια έχω πάλι την άλλη βδομάδα. Δεν έχω κάτι άλλο να καταθέσω. Δεν έχω πρόβλημα να βοηθήσω τον σύλλογό μου αρκεί να γίνει υπό άλλες συνθήκες. Το να πας πάνω στα γραφεία, να τρως βρισίδι και να σου σκίζουν τα ρούχα ενώ θέλεις να φέρεις την Παρί Σεν Ζερμέν και να ανοίξεις πόρτα με τους Άραβες δεν γίνεται. Αυτό γινόταν το καλοκαίρι όταν ήμουν μόνος μου. Μου έλεγαν ποια Παρί Σεν Ζερμέν; Για πείτε μου τώρα; Το καλοκαίρι εκείνο έρχονταν  οι τρεις αρχηγοί της Κ20 της Παρί Σεν Ζερμέν. Ήμουν μόνος εκεί για να μείνει κάποιος”.
Για τα λεφτά που βρήκε για τον Άρη:
“Εγώ έβαλα τα δικά μου χρήματα στον Άρη. Έφερα χορηγία του Νάζου στην Β’ εθνική 350.000 χιλ. ευρώ. Με την Λεβερκούζεν είχα κλείσει συμφωνία και στα μάτριξ έπαιζε τους χορηγούς της στο Χαριλάου και ο Άρης πήρε 65.000 χιλ ευρώ.  Έχω φέρει χορηγία ένα τρακτέρ, το βανάκι της ΠΑΕ. Έχω φέρει χρήματα αρκετά στον σύλλογο και από φίλους και από δανεικά που τα χρωστάω εγώ. Για να παίξει η ομάδα στην Τρίπολη και στην Καλλιθέα πλήρωσα με λεφτά άλλου τα λεωφορεία και τα αεροπλάνα και ας ήξερα ότι θα με διώξουνε. Όταν παίζαμε με την Καλλιθέα ήξερα πως θα με διώξουνε αλλά συνόδεψα την ομάδα. Πήγα στην ΕΠΟ για να παίξουμε με ανοιχτές θύρες με την Ξάνθη στην πρώτη αναμέτρηση διοίκησης Ψηφίδη. Γύρισα την απόφαση μαζί με τον Κολτσίδα και τον κ. Κοντοβαζαινίτη”.
Για την παραίτηση Ψηφίδη
“Ο ίδιος ξέρει καλύτερα. Του είχα πει πολλά πράγματα, δεν άκουγε γιατί θεωρούσε πως τα πράγματα από έξω είναι διαφορετικά όπως θεωρούσαν και άλλοι. Είχαν έρθει ο κ. Κατσιαρός με τον Λαμπριάκο και με ρωτούσαν τι κάνεις; Τους είπα μπορείτε να λύσετε το συμβόλαιο του Κοτσόνη; Μου είπαν ναι και δεν λύθηκε ποτέ. Από έξω πολλά τραγούδια λες αλλά από μέσα αλλάζουν πολλά. Όταν ο κ. Ψηφίδης ανέλαβε ξανά μου λέει πως τώρα μπαίνει σοφότερος. Κατάλαβε τα πράγματα από μέσα. Η πύλη της κόλασης ανοίγει αν ο Άρης κινήσει διαδικασίες ΑΦΜ και πάει Γ’ εθνική. Μπορούμε να βρεθούμε σε τρομερά νομικά κολλήματα και εκκαθαρίσεων. Ο Μελισσανίδης είναι κράτος στην Αθήνα και μια δύναμη. Κατόρθωσε μετά από ένα χρόνο να κάνει εκκαθάριση στην ΑΕΚ και δεν τελείωσε ακόμα. Ο λαός του Άρη δεν το ξέρει ακόμα. Η παραπληροφόρηση γίνεται με λυσσαλέο τρόπο”.
Για τον λόγο που δεν έδωσε τον Γιαννιώτα στον Ολυμπιακό:
“Ο Γιαννιώτας είχε προσυμφωνηθεί να πάει στον Ολυμπιακό και είχε πάρει και προκαταβολή ο Άρης χωρίς να το ξέρω εγώ αυτό. Έλαβα εγώ γνώση αφού είχε γίνει για να εξυπηρετηθεί η αδειοδότηση. Μας έδωσε ο Ολυμπιακός μια προκαταβολή, αλλά όταν διαπιστώσαμε εμείς ότι δεν θέλαμε και μπορούσαμε να επιστρέψουμε τα λεφτά, τα επιστρέψαμε. Εγώ πίστευα ότι ήταν ο Γιαννιώτας περιουσιακό στοιχείο άσχετα με το τι έχει ακούσει για εμένα. Επέστρεψα τα χρήματα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ΠΑΕ Άρης. Εγώ επέστρεψα τα 80.000 χιλ. ευρώ και άρθηκε η συμφωνία. Την συμφωνία την είχε υπογράψει ο κ. Αθανασιάδης, δεν ξέρω ποιος είχε κάνει την συμφωνία. Εγώ είδα μόνο τη υπογραφή. Το έκανε για την αδειοδότηση. Δεν έγινε με δόλο κάτι. Επιστράφηκαν τα χρήματα πίσω και τα πήρε ο κ. Ηλιάδης  και έκανε συμφωνίες που θα μπορούσα να κάνω εγώ. Πάλι τα ίδια λεφτά πήρε η ομάδα”.
Για τον κίνδυνο να πάει στην φυλακή:
“Δεν είναι απαραίτητο να πάω φυλακή. Θα μείνουν τα χρέη σε εμένα, θα χάσω την περιουσία μου, θα βγει σε πλειστηριασμό και τα ποινικά θα έχω να τα αντιμετωπίσω κορόνα-γράμματα. Αν μπορέσω και παρουσιάσω ελαφρυντικά ενδέχεται να μην μπω φυλακή. Αν όχι ή αν αλλάξει η νομοθεσία τότε ναι θα μπω φυλακή. Δεν μπορεί να με πείσει εύκολα κάποιος να μπω φυλακή. Δεν πρόκειται να με πείσει κάποιος εύκολα για την Γ’ εθνική. Τα χρήματα που χρειάζεται ο Άρης για να πάει από την Γ’ στην Β’ και από την Β’ στην Α’ , ας τα βάλει κάποιος τώρα και ας ανέβουμε στην Α’. Εκτός και αν ο κ. Γαλανός πιστεύει στον Δον Κιχώτη και στον Πάντσο. Με 1.000.000 εκ. ευρώ και με λίγο από τα τηλεοπτικά παίρνω και εγώ τον Άρη ή κάποιος άλλος. Αν αποφασίσει ο λαός του Άρη να πάει η ομάδα στην Γ’ γιατί να την πάρει ο κ. Γαλανός; Έχουν ακουστεί άλλες προτάσεις; Αν αποφασίσει ο λαός του Άρη και κάνει το οικτρό λάθος να πάει η ομάδα στην Γ’ ας δοθεί περιθώριο 10 μέρες για να βρεθούν και άλλοι και να παρουσιάσουν το πλάνο τους. Μπορεί να βρω και εγώ κάποιον με 500.000 χιλ. ευρώ να την πάει στην Γ’. Ο Άρης πρέπει να πάει στην Β’ με μανία και να ανεβεί στην Α’. Αν κάνει σωστή ποδοσφαιρική ομάδα που να μπορεί να βγει και Ευρώπη όσο τρελό και να ακούγεται. Ακόμα και χωρίς μεταγραφές. Παίρνεις τρεις καλούς πάνω από 24 και καλοί κάτω από 24 υπάρχουν παρότι είναι άπειροι. Πρέπει να πάρεις και τα έσοδα της Α’. Είσαι επιχειρηματίας και θέλεις να βγάλεις κέρδος, πας στην Γ’; Δεν γίνεται αυτό”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: