Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Το ξύλο της ζωής του θέλει ο Σάντος!!

Καμμία σχέση αυτή η εθνική ομάδα που αντιμετώπισε στον πιο κρίσιμο αγώνα της Ιστορίας της στο μουντιάλ την Ακτή Ελεφαντοστού με την Ελλάδα στα παιχνίδια με Κολομβία και Ιαπωνία. Γράφει ο αποδυτηριάκιας
Η μέρα με την νύχτα. Μία άλλη ομάδα! Με απαιτήσεις αληθινές για να πάρει το αποτέλεσμα κι όχι να εμποδίσει τον αντίπαλο να φθάσει στη νίκη.
Θέλει ξύλο ο Σάντος. Το λέω και το εννοώ. Αυτός ο προπονητής κολλημένος με την παθητική άμυνα είναι ο υπεύθυνος που η ομάδα μέχρι σήμερα αγωνιζόταν χωρίς να πατάει στις δυνατότητές της. Και χωρίς να ζυγίζει το πραγματικό ειδικό βάρος των αντιπάλων.
Αφήνω τη νίκη 2-1 και τα τρία δοκάρια στην εστία των αφρικανών. Στέκομαι στην απόδοση της ομάδος. Επαναλαμβάνω. Καμμία σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Η Ελλάδα άξιζε τη νίκη. Άξιζε την πρόκριση. Δεν μειονεκτεί και από την Ακτή και από την Ιαπωνία που διεκδικούσαν το δεύτερο εισιτήριο.
Κι όμως! Η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε στην Βραζιλία ηττοπαθής. Μοιρολατρική. Καθαρή ενοχή του προπονητή της. Περίμενε η πορεία στο μουντιάλ να εξαρτηθεί από το τι θα κάνουν οι αντίπαλοι, όχι αυτή η ίδια.

Η Ελλάδα καθαίρεσαι τον Ντρογκμπά, γράφει ο apodytiriakias.gr
Βάζει το γκολ η Ελλάδα και πάει στους «16». Έχει ξαναγίνει αυτό; Μία ομάδα να προκρίνεται, να προχωράει στην επόμενη φάση με ένα γκολ μονάχα. Αυτά τα κάνει η Ελλάδα, καμμία  άλλη ομάδα.
Κι όταν ισοφάρισε η Ακτή 1-1 το ματς δεν τελείωσε. Γιατί να τελειώσει; Το έργο τελειώνει με το σφύριγμα του διαιτητή. Ποια Ακτή; Γιατί να μη χάσει η κατώτερη ομάδα.
Λυπήθηκα τον Ντρογκμπά. Μία προσωπικότητα των γηπέδων. Αν ήταν αρχηγός αγέλης λύκων ο επόμενος ισχυρός της ομάδα θα ζητούσε της καθαίρεσή του. Ο βασιληάς απέθανε, ζήτω ο βασιληάς. Είμαι σίγουρος ότι ο Ντρογκμπα δεν θα μονομαχούσε, δεν θα υποστήριζε τον αξίωμά του, θα παραχωρούσε το θρόνο στον διεκδικητή του.
Ο Γιαγιά Τουρε. Άλλη θλιβερή φιγούρα του ματς. Μέγας παίκτης. Τι, όμως, να κάνει ο φουκαράς σε μία ομάδα που δεν είναι σε θέση να λειτουργεί σαν ομάδα. Μια Ακτή αδούλευτη. Και χωρίς οι παίκτες της να συνεργάζονται στα πιο βασικά του ποδοσφαίρου.
Γιατί αυτή η ομάδα, η Ακτή Ελεφαντοστού, να διεκδικεί την πρόκριση κι όχι η Ελλάδα;

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: