Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Επαιξαν αυτοί που έπρεπε!!

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την πρόκριση της Ελλάδας στους 16 και τον τρόπο που επιτεύχθηκε.

Επαιξαν αυτοί που έπρεπε
Είναι μια μεγάλη πρόκριση. Τεράστια. Μια νίκη η οποία ανήκει στα παιδιά που αγωνίσθηκαν. Ότι κι αν πεις είναι λίγο.

Την κατάλληλη ώρα έπαιξαν όπως έπρεπε. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Εστω και την τελευταία ώρα κατάφεραν ένα σπουδαίο παιχνίδι και με πάθος που ξεχείλιζε μπόρεσαν μια μεγάλη πρόκριση. Ηταν η δικαίωση εκείνων που έλεγαν ότι έπρεπε να παίζουν παίκτες με παραστάσεις και σε φόρμα.

Παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό όπου πρέπει να κοπιάσεις για να διακριθείς. Ημασταν καλύτεροι σαν ομάδα. Δεν έχουν Τουρέ, Ντρογκμπά και Μπονί, αλλά ξέραμε καλά πώς να διαχειριστούμε το παιχνίδι. Προκρίθηκαμε τελευταία στιγμή με πέναλτι που δεν ήταν. Πρέπει να το πούμε.

Ημασταν καλύτεροι όμως κι αξίζαμε να περάσουμε. Από τη στιγμή που έπαιξαν αυτοί που έπρεπε στις θέσεις που έπρεπε ήταν αναμενόμενο να δούμε κάτι καλύτερο. Η εθνική σκόραρε και νίκησε. Ο προπονητής εκτέθηκε από τις επιλογές στα προηγούμενα ματς, αλλά σε αυτό το ματς έστω κι από αναποδιές βγήκε η σωστή συνταγή. Η εμπειρία χρειάζεται, αλλά και ο ενθουσιασμός με τη φόρμα. Στο φινάλε ήρθε η πρόκριση.

Ηρθε με καλή μπάλα και στο τέλος η τύχη μας χαμογέλασε. Αυτή που στα τρια δοκάρια μας γύρισε την πλάτη, στο φινάλε μας έγνεψε θετικά. Χρειάζεται κι αυτό στο ποδόσφαιρο. Τώρα; Τώρα πανηγυρίζουμε.

Για το ματς με την Κόστα Ρίκα έχουμε καιρό για να το αναλύσουμε…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: