Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Σαν ηφαίστειο που ξυπνά!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την ηρωική Ελλάδα που έμεινε ζωντανή, την... άντεξε το σκοινί και κάνει την πρόταση του για το νέο σποτάκι της ΝΕΡΙΤ με Πρωτοψάλτη!  
Όλες τις μέρες που μεσολάβησαν από το ματς με την Ιαπωνία μέχρι και το... επικό παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού η ΝΕΡΙΤ ως «προαναγγελία» του αγώνα είχε τον στίχο από το τραγούδι της Άλκηστις Πρωτοψάλτη «κι είμαστε ακόμα ζωντανοί»! Δεν μείναμε μόνο ζωντανοί, δεν μας άντεξε απλά το σχοινί, αλλά στο τέλος φάνηκε και στο χειροκρότημα. Όχι μόνο όλων των Ελλήνων, αλλά όλης της Ευρώπης. Όλου του κόσμου. Αυτή η εθνική έπαιξε με ψυχή, αλλά όχι μόνο.
Δεν ταμπουρώθηκε. Είχε πλάνο νίκης και αυτό ήταν ξεκάθαρο. Δεν απογοητεύτηκε κανείς ακόμη κι όταν ο Ιβοριανοί ισοφάρισαν και έιχαν την πρόκριση στα χέρια τους. Τότε που θέλαμε κι άλλο γκολ, το ψάξαμε και το βρήκαμε. Σε ένα ματς που από την αρχή η τύχη μας είπε ξεκάθαρα ότι θα είναι απέναντι μας. Δυο αναγκαστικές αλλαγές έως το 20' και τρία δοκάρια. Τι άλλο έπρεπε να γίνει για να σε πάρει από κάτω; Κι όμως αυτή η ομάδα, τα... έδειξε. Δεν έπαιξε για να «φύγει ηρωικά», αλλά για να συνεχίσει στην διοργάνωση και τα κατάφερε. Ήθελε νίκη και την πήρε. Άφησε εκτός την Ακτή του Ντρογκμπά και του Τουρέ και συνεχίζει.
Κάτι μας θυμίζει αυτό... Δέκα χρόνια πριν ήταν πάλι που οι πάντες μας είχαν ξεγραμμένους και αγώνα με αγώνα φτάσαμε στο έπος.
Πιθανότατα αυτή την φορά δεν θα... πιούμε νερό (κούπα). Δεν θα πάμε καν ως την πηγή (τελικός). Όμως και μόνο που ονειρευόμαστε ακόμη είναι το μεγάλο κέρδος. Την ώρα που η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία, η Αγγλία, η Ιταλία, η Κροατία, η Βοσνία είναι... ήδη στην βάση τους, την ώρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι άλλοι Πορτογάλοι τσεκάρουν κι αυτοί εισιτήρια για επιστροφή, η Ελλάδα προχωράει!
Στο Μουντιάλ που η Ευρώπη... ράγισε ποδοσφαιρικά, ο Σάντος, ο μεγάλος αρχηγός Κάρα (τα είχαμε πει ότι ξέρει τον τρόπο), ο Μανωλάς, ο Παπασταθόπουλος, ο Σαμαράς, ο Μανιάτης, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Σαλπιγγίδης και όλοι οι άλλοι συνεχίζουν, πήγαν στους 16 και ποιος ξέρει που μπορούν να φτάσουν. Επόμενο ραντεβού το βράδυ της Κυριακής με τους Κοσταρικανούς για τον νέο άθλο. Δεν ξέρω αν στην ΝΕΡΙΤ θα συνεχίσουν με Πρωτοψάλτη.
Το «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά» είναι πάντως μια καλή πρόταση... 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: