Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Παγκόσμιοι στις καρδιές μας!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης ψάχνει λέξεις για την Εθνική και γράφει για την μεγάλη απάντηση που έδωσαν τα παιδιά και ο Σάντος.  
Δεν υπάρχουν λόγια να πω για αυτή την Εθνική ομάδα. Είναι λίγο μετά την λήξη του αγώνα, πανηγυρίζω ακόμα και ίσως πάνω στην φόρτισή μου να πω μία κουβέντα παραπάνω.
Η πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ είναι ένα κλικ πιο κάτω από την κατάκτηση του Euro to 2004. Διότι μιλάμε για μεγαλύτερο ανταγωνισμό και άλλες κλιματολογικές συνθήκες. Αξίζουν μόνο μπράβο σε αυτά τα παιδιά και στον Φερνάντο Σάντος. Τρία δοκάρια τέσσερις καθαρές ευκαιρίες , για μία Εθνική, που …χλευάστηκε ακόμα και στην διάρκεια του Μουντιάλ. Η ζωή αυτούς που αξίζουν τους επιβραβεύει και αυτούς που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα τους εκθέτει. Σήμερα πανηγυρίζει όλη η Ελλάδα, αλλά ανάμεσά τους είναι και κάποιοι πανηγυρτζίδες , που στα δύσκολα κράζουν , απαξιώνουν, χλευάζουν και βγάζουν εμπάθεια. Η απάντηση για αυτούς ήρθε στο γήπεδο από τα παιδιά και τον Σάντος.
Απόψε η Εθνική προκρίθηκε κόντρα σε όλους και όλα . Με δύο τραυματισμούς στο πρώτο 20λεπτο του Κονέ και του Καρνέζη , με τρία δοκάρια και ευκαιρίες που αν έμπαιναν θα βάζαμε τεσσάρα. Με μία ισοφάριση από το πουθενά στην μισή ευκαιρία έγινε ένα γκολ από την Ακτή. Αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Βγήκαμε μπροστά κερδίσαμε το πέναλτι(που δεν ήταν, αλλά είναι το λιγότερο που με ενδιαφέρει , διότι σε άλλες φάσεις στο παρελθόν έχουμε αδικηθεί) και ο Σαμαράς έβαλε το γκολ της καριέρας του από πλευράς σημασίας. Και πιστέψτε με θέλει άντερα να παίρνεις την μπάλα όταν καίει και να στην στέλνεις στα δίχτυα στο 90φεύγα.Πήρε φόρα από την βούλα πλασέ και Γκοοοοοοοοοοοολ. Πιο πριν είχε φτιάξει το πρώτο γκολ.
Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά, που έπαιξαν απόψε, πολλά μπράβο στον τεράστιο Σάντος, που έκανε ρεσιτάλ στον πάγκο, έβαλε τον Σάμαρη αντί του Κονέ και τον δικαίωσε και όταν έπρεπε έβαλε στο παιχνίδι και τον Γκέκα και τα έπαιξε όλα για όλα. Και επίσης δικαιώθηκε.
Ειμαστε ευγνώμονες απέναντι σε αυτή την Εθνική και στον προπονητή που μας έκαναν για άλλη μία φορά περήφανους. Αυτοί, που …βαριούνται να βλέπουν αυτή την Εθνική ας δουν από εδώ και πέρα την Αγγλία , την Ιταλία, την Ισπανία, που γύρισαν σπίτι. Αυτές οι ομαδάρες πίσω στην πατρίδα και εμείς με τα …..γατάκια, τους ….άμπαλους, τους …άχρηστους, τους….ανίκανους, τους ….παλαίμαχους συνεχίζουμε στην Βραζιλία. Σε κάθε περίπτωση αυτοί που …ντρέπονται για το ποδόσφαιρο που παίζουμε ας κάνουν στην άκρη και ας αφήσουν εμάς που πιστέψαμε και πιστεύουμε σε αυτή την Εθνική να πανηγυρίσουμε, να χαρούμε.
Ααααα. Το είχε προβλέψει και ο Μουρίνιο ότι θα περάσουμε . Και αυτός άμπαλος είναι….
*Πριν το παιχνίδι είχα γράψει ότι ο Λάζαρος μπορεί να ήταν καθοριστικός για το ματς, διότι και τον Οριέ σταμάτησε και στην επίθεση τα έκανε όλα εκτός από το γκολ. Απίστευτος Σαμαρης, τούρμπο Χολέμπας, ασταμάτητος Μανιάτης απροσπέλαστοι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, ψυχάρα ο Τοροσίδης, αλλά και όλοι οι άλλοι, που έβαλαν το καλύτερό τους εαυτό και κατέθεσαν ψυχή.
*Υπόκλιση στον τεράστιο αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη, την τυπάρα , που από τότε που μπήκε στην ομάδα από το ματς με την Ιαπωνία μετέδωσε την φλόγα και το πάθος του στην ομάδα και απόψε όσο άντεξε ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ. Αν έμπαινε το δοκάρι θα είχε βάλει το γκολ της ζωής του. Δεν πειράζει τυπάρα θα το βάλεις με την Κόστα Ρίκα.
*Θα πω κάτι τελευταίο. Όχι όλοι , αλλά κάποιοι σε αυτή τη  χώρα είναι αχάριστοι. Αυτή την Εθνική θα έπρεπε να την έχουν ψηλά , για όλα όσα έχει πετύχει  και αντί να συμβεί αυτό περιμένουν πότε θα χάσει για να βγάλουν την χολή τους. Ας περιμένουν, λοιπόν, μέχρι το επόμενο ματς με την Κόστα Ρίκα, μήπως χάσει αυτή η Εθνική και ….χαρούν λίγο.
Και όσοι από αυτούς βαριούνται που την βλέπουν αυτή την Εθνική ας πάνε να πιουν καμία μπύρα.
Για όλους τους πολλούς που  πιστεύουμε στην Εθνική ομάδα λέμε σε αυτά τα παιδιά και τον προπονητή: ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: