Τρίτη 16 Απριλίου 2013

«Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία»

Ο Λόρενς ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεκουράστηκαν στον αγώνα της Λειβαδιάς. Ο Ιρλανδός του ΠΑΟΚ είναι από τους ποδοσφαιριστές που «προσφέρει» στην ομάδα ενέργεια, τόσο με το τρέξιμο, την πίεση και τις κερδισμένες μονομαχίες του, όσο και με την ποιότητά του στο κράτημα της μπάλας και την ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια στις επιλογές. Ενόψει του κρίσιμου πρώτου ημιτελικού εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, το PAOKFC.GR ζήτησε την άποψή του.

- Liam σε βοήθησε να ξεκουραστείς η απουσία σου από το βασικό σχήμα της προηγούμενης Κυριακής;

«Ναι και ίσως το χρειαζόμουν! Πριν τον αγώνα πέρασα μια μικρή ίωση και δεν είχα δουλέψει στο 100% την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κόουτς φρέσκαρε την ομάδα, ξεκούρασε κάποιους παίκτες που είχαν συνεχόμενα παιχνίδια και παράλληλα έδωσε ευκαιρία σε κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν βασικοί. Και για μένα τα παιδιά που είχαν καιρό να παίξουν βασικοί, όπως ο Robert ή ο Etto με τον Κίτσιου και τον Ιντζίδη, ήταν από τους καλύτερους».

-Η ομάδα άλλαξε τον Γενάρη με την προσθήκη νέων ποδοσφαιριστών. Πιστεύεις ότι μόνο σ αυτό το γεγονός οφείλεται και η καλύτερη αποτελεσματικότητά της;

«Σίγουρα ήρθαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές που μας βοήθησαν να βάλουμε κι άλλα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι μας. Όμως θεωρώ ότι μαζί μ΄ αυτό φάνηκε και η δουλειά των υπολοίπων που έγινε από το καλοκαίρι. Έτσι κι αλλιώς ήμασταν μια νέα ομάδα που, όπως έχω ξαναπεί, ο χρόνος δούλευε υπέρ μας».

- Ο ΠΑΟΚ από αύριο στην ουσία ξεκινάει το… τελευταίο σπριντ της σεζόν. Ημιτελικοί Κυπέλλου, play offs… Έχει κάτι ξεχωριστό η προετοιμασία σας;

«Σ? αυτούς τους αγώνες έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι όντως έχουμε δουλέψει σωστά και έχουμε εξελιχθεί σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Η προετοιμασία δεν αλλάζει ουσιαστικά, είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και ανυπόμονοι γι αυτά τα ματς».

- Ο Αστέρας Τρίπολης προέρχεται από βαριά ήττα. Πως τον περιμένεις αύριο;

«Σίγουρα δεν περιμένω να έχει καμιά σχέση η εικόνα του με αυτήν του αγώνα πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα σταθερή σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, δείγμα ότι και ο αντίπαλός μας περιμένει τον ημιτελικό του Κυπέλλου περισσότερο από τα υπόλοιπα ματς που μεσολαβούσαν. Έχουμε αγωνιστεί δυο φορές εναντίον του και σίγουρα είναι από τις πιο συμπαγείς ομάδες του πρωταθλήματος».

- Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι για τους Βρετανούς ξεχωριστός κι έχεις αγωνιστεί σε αρκετούς τέτοιους. Τι ιδιαίτερο έχουν αυτά τα ματς;

«Δεν έχουν καταρχήν «δεύτερη ευκαιρία» όλες οι νοκ άουτ αναμετρήσεις. Κάθε λάθος, ή κάθε ενέργεια, έχει ξεχωριστή βαρύτητα σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς, γιατί οι ευκαιρίες να επανορθώσεις ή οι ευκαιρίες να σκοράρεις και να είσαι εσύ αυτός που θα προκριθεί είναι πολύ συγκεκριμένες».

Είσαι από τους κορυφαίους σε στατιστικά που αφορούν το τρέξιμο και τις ενέργειες σε κάθε ματς, σύμφωνα με το VIS Track. Θεωρείς ότι είσαι στην καλύτερη φόρμα της σεζόν;

«Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια της χρονιάς βγήκα κάποιες φορές εκτός ρυθμού λόγω τραυματισμού. Τώρα είμαι καλά και το στυλ μου είναι να τρέχω όσο περισσότερο μπορώ, να μπαίνω στις μονομαχίες και να ψάχνω χώρους με κίνηση και χωρίς τη μπάλα. Θεωρώ πως ναι, είμαι σε καλή φυσική κατάσταση, ελπίζω στην καλύτερή μου να παρουσιαστώ στα κρίσιμα ματς, ξεκινώντας από αύριο».

- Ξέρεις ότι πιθανότατα η Τούμπα θα έχει sold out;

«Αυτό είναι φανταστικό! Ο κόσμος είναι αυτός που σε κάνει να τρέχεις παραπάνω και να μην το καταλαβαίνεις! Και το αυριανό ματς, θα κριθεί κατά πολύ στην ενέργεια που θα βγάλουμε στο γήπεδο. Έτσι κι αλλιώς η Τούμπα είναι μια έδρα που σε κάνει να ανυπομονείς να παίξεις, πόσω μάλλον όταν είναι γεμάτη»!

- Έχεις ένα μήνυμα για όσους θα βρεθούν αύριο στο ματς;

«Ελπίζω να τους δώσουμε ευκαιρίες να ζήσουν το ματς έντονα και να το ευχαριστηθούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι δυο παιχνίδια και αύριο είναι το πρώτο βήμα. Είναι στην έδρα μας και θέλουμε να πάρουμε το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: