Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Πάντος: «Συνεχίζω, αν…»

Υπόσχεση ότι θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο αν ο ΠΑΣ Γιάννινα εξασφαλίσει την έξοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ, έδωσε ο Τάσος Πάντος.

Πάντος: «Συνεχίζω, αν…»
Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, ο Τάσος Πάντος είχε δηλώσει ότι πιθανότατα θα είναι η τελευταία του στα γήπεδα. Ωστόσο, είναι έτοιμος να κάνει στροφή 180 μοιρών και να συνεχίσει να αγωνίζεται, αν ο ΠΑΣ Γιάννινα εξασφαλίσει την έξοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή της Nova « Η Ώρα των Πρωταθλητών» αναφέρθηκε στην φετινή πορεία του «Άγιαξ της Ηπείρου», και την ΑΕΚ, που βιώνει την πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της, αλλά και την επιθυμία του να δουλέψει κάποια στιγμή στο μέλλον στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Τα συγχαρητήρια ανήκουν πρώτα απ όλα στην ομάδα, στους συμπαίκτες μου, στη διοίκηση και στον υπέροχο κόσμο που θεωρούσε όνειρο απατηλό την ευρωπαϊκή συμμετοχή αλλά καταφέραμε να το πραγματοποιήσουμε και να κάνουμε περήφανους τους απανταχού Ηπειρώτες».

Για το ότι η ομάδα κρατάει τον κόσμο δίπλα της: «Η πόλη αγαπάει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Έτυχε κάποια στιγμή στο παρελθόν να υπάρξει μια μεγάλη ομάδα για τον ΠΑΣ και αυτό έκανε τον κόσμο να αγαπάει το σύλλογο. Θεωρούν πως είναι το καμάρι της Ηπείρου. Δικαιώθηκαν και πλέον πανηγυρίζουν μια μεγάλη στιγμή για τον σύλλογο.

Δεν είμαι τόσο μεγάλος για να έχω ζήσει αυτούς τους ποδοσφαιριστές (σ.σ. τους παλιούς του ΠΑΣ)! Ο ΠΑΣ είναι ένας και αδιαίρετος, δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με παλιές ομάδες. Είναι τιμή και μόνο που μας συγκρίνουν».

Γιατί θέλει να σταματήσει και αν θα το ξανασκεφτεί: «Είναι η πιο δύσκολη ερώτηση. Έχω αντιμετωπίσει μεγάλες ομάδες και τόσους μεγάλους αντιπάλους αλλά τώρα νιώθω ανήμπορος για αυτή την ερώτηση. Με συγκινεί η προσπάθεια του κόσμου να με μεταπείσει. Δεσμεύομαι πως αν η ομάδα καταφέρει να μπει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχίσω, ειδάλλως θα το σκεφτώ!».

Για το ότι του ζητούν οι φίλαθλοι να μείνει και να το χαρεί: «Αξίζει σε αυτή την ομάδα να παίξει Ευρώπη. Έγινε τεράστια προσπάθεια το καλοκαίρι υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, το αξίζουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Την έχω ζήσει αυτή την εμπειρία αλλά αξίζει περισσότερο τώρα γιατί έγινε κάτω υπό δύσκολες συνθήκες. Ούτε εγώ το πίστευα την αρχή. Ξεκινήσαμε πολύ δύσκολα με πολλά προβλήματα αλλά καταφέραμε να δείξουμε πως είμαστε εδώ, αγωνιστές μέσα από πολύ δύσκολη προσπάθεια και τα καταφέραμε».

Για το ότι αντέχει ακόμα: «Αυτό που με κάνει να συνεχίζω είναι η αγάπη μου για το άθλημα. Αν δεν το αγαπάς δεν μπορείς να παίξεις. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές και τους γυμναστές όλα αυτά τα χρόνια, ο αθλητής από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Και εγώ πρόσεχα σαν επαγγελματίας τη ζωή μου αλλά πάνω απ όλα είναι μεράκι και αγάπη και η απόφαση είναι πολύ δύσκολη».

Για το ότι διδάσκει ήθος και αγωνιστικότητα στα νέα παιδιά: «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για τα καλά του λόγια. Είναι μεγάλη ευθύνη για μένα. Αν μπορέσω και μεταδώσω κάποιες γνώσεις στα νεότερα παιδιά θα είναι πολύ σημαντικό για μένα. Εγώ νιώθω ευγνωμοσύνη για τους συμπαίκτες μου αλλά και για όλους του συμπαίκτες που είχα στη ζωή μου».

Για τον φόβο των πτήσεων: «Έχουν προσφερθεί να μου δώσουν αμάξι για να πάω στους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Θα το βολέψουμε το αεροπλάνο πάντως!».

Για το μετά: «Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον, δεν το έχω σκεφτεί καν. Θα ήθελα να δοκιμάσω στην προπονητική αλλά δεν ξέρω αν είμαι ικανός. Δεν ξέρω αν το χω αυτό, είναι πολύ διαφορετικό».

Για την αδειοδότηση: «Είναι πράγματα που δεν ξέρω με λεπτομέρειες. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση και όποια και αν είναι η κατάληξη αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Κάναμε τίμιο και καθαρό αγώνα κα κερδίσαμε τη συμμέτοχη μας στους αγωνιστικούς χώρους. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Για την ΑΕΚ: Τέτοιες ώρες είναι πολύ δύσκολο να μιλάς για μια ομάδα που πέφτει κατηγορία, ειδικά όταν είναι στις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αποτελεί μελανό σημείο για τη ΑΕΚ αλλά και για την ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, θα χρειαστεί υπομονή και ψυχραιμία αυτές τις ώρες. Να μην πέφτουν ευθύνες στους ποδοσφαιριστές. Δεν φταίει ούτε το παιχνίδι με τον Πανθρακικό ούτε όλη η χρονιά, είναι ένας αργός θάνατος που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια».

Για το αν θα ήθελε να δουλέψει στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός αποτελεί μεγάλο μέρος της ζωής μου, πέρασα επτά υπέροχα χρόνια. Το να μπορέσεις να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, θα είναι πολύ τιμητικό, φυσικά και θα ήθελα».

Για την κατάσταση στον φετινό Ολυμπιακό: «Δεν θα ήθελα να μιλάω γιατί δεν είμαι μέλος της ομάδας. Ενώ καταφέρνει να είναι μέσα στους στόχους του, δεν παρουσίασε μια σταθερή απόδοση ή καλυτέρα αυτό που ήθελαν οι φίλαθλοί του. Είναι τεράστια ομάδα, μπορούν να αναγνωρίσουν τα λάθη και η ομάδα να βγει πιο δυνατή. Δεν μπορώ να κάνω κριτική σε προπονητές. Δεν έχει έρθει η καταστροφή για ένα κακό παιχνίδι. Ο καιρός είναι μπροστά και μην ξεχνάμε πως φέτος έγιναν πολλές αλλαγές παικτών και προπονητών, οπότε ο Μίτσελ δεν μπορούσε να δουλέψει όπως ήθελε».

Για τα μηνύματα υποστήριξης του κόσμου του Ολυμπιακού: «Ευχαριστώ πάρα πολύ. Επειδή έχω περάσει από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είναι δύσκολο να κριτικάρουμε. Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι και περνάνε δύσκολα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μια καλή πάσα ή ενέργεια. Πρέπει να καλλιεργήσεις το μυαλό σου, τον χαρακτήρα σου για να σταθείς σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Υπήρξα αληθινός και συνεπής όσο καιρό ήμουν στον Ολυμπιακό».

Για τον Ντε Βινσέντι: Όταν κάποιος πηγαίνει στον Ολυμπιακό δεν είναι έτοιμος για να φορέσει τη φανέλα. Θα χρειαστεί δουλειά, πρόκειται για έναν πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Αυτό που του έχω πει είναι πως πρέπει να δουλέψει καθημερινά με τον εαυτό του. Όχι μόνο στην προπόνηση αλλά και στον χαρακτήρα του. Να προετοιμαστεί για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει. Να ανταγωνιστεί τον εαυτό του».

Για το αν θα πετύχει ο Ντε Βινσέντι: Δεν μπορώ να το γνωρίζω. Όταν πήγα στον Ολυμπιακό ήμουν τέταρτη πέμπτη λύση, έμεινα επτά χρόνια. Έχει να κάνει με το μυαλό του και στην προσπάθεια που θα κάνει. Έχει ποιότητα, είναι στο χέρι του για να πάρει το κάτι παραπάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: