Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τον επερχόμενο ημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο Ελλάδας και το μεγάλο... στοίχημα της πρόκρισης.
Η αντίστροφη μέτρηση για τον ημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης άρχισε. Όσο κυλούν οι ώρες ο υδράργυρος στο…θερμόμετρο της αγωνίας ανεβαίνει πριν χτυπήσει κόκκινο το απόγευμα της Τετάρτης στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος για 3η συνεχόμενη φορά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρόκληση ενός τελικού. 
Πέρσι ο Ατρόμητος Αθηνών και πρόπερσι η ΑΕΚ του χάλασαν το όνειρο. Ο Δικέφαλος έμεινε με την όρεξη της κατάκτησης ενός τίτλου. Ομάδα, κόσμος και διοίκηση ελπίζουν ότι η 3η απόπειρα και θα επιτυχημένη. Το έχουν ανάγκη αν θέλετε. Το μεγάλο στοίχημα της πρόκρισης θα «παιχθεί» κατά την προσωπική μου εκτίμηση της Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη.
Δεν υποστηρίζω ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει τις δυνατότητες να προκριθεί στην Τρίπολη στο ενδεχόμενο που δεν καταφέρει να δημιουργήσει προϋποθέσεις πρόκρισης στην Τούμπα. Η ομάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα δείχνει ότι είναι ικανή να πάρει αποτέλεσμα σε κάθε έδρα. Το ζητούμενο είναι να μην ρισκάρει ο ΠΑΟΚ περιμένοντας τον επαναληπτικό στην Πελοπόννησο. 
Το παιχνίδι της Τούμπας δίνει στον Δικέφαλο την μοναδική ευκαιρία, με έξυπνη τακτική, πάθος και σύμμαχο την κολασμένη ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί του στις κερκίδες να θέσει βάσεις πρόκρισης μετατρέποντας τον επαναληπτικό στην Τρίπολη σε τυπική διαδικασία. 
Μπορεί βέβαια εγώ να το περιγράφω ως κάτι απλό αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ με την απόδοση τους μπορούν να κάνουν τα πράγματα απλά και να προκαλέσουν στις 11 Μαίου την μετακίνηση χιλιάδων οπαδών της ομάδας τους. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που ναι μεν έχει προκαλέσει τον θαυμασμό για την απόδοση της (εξαιρείται η παρωδία στο Χαριλάου φυσικά) αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ΠΑΟΚ σε κανένα επίπεδο. 
Ειλικρινά πιστεύω ότι ο Δικέφαλος έχει καλύτερο υλικό και φυσικά βαριά φανέλα. Οι Αρκάδες υπολείπονται (και δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω) σε όλους τους τομείς και αν δεν το έχουν καταλάβει θα τους αναγκάσουν να το νιώσουν το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπα οι παίκτες του ΠΑΟΚ με την απόδοση τους. 
Υ. Γ.1 Θεώρησα ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να ασχοληθώ ιδιαίτερα με το παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό. Ο ΠΑΟΚ χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλός κέρδισε. Μόνο θετικά συμπεράσματα προκύπτουν από την εξόρμηση του στην Βοιωτία. Όχι, γιατί κέρδισε το παιχνίδι αλλά γιατί πήρε το τρίποντο αγωνιζόμενος με 6 σοβαρές απουσίες. Έδειξε χαρακτήρα σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Δικέφαλος που εκμεταλλευόμενος τα στραβοπατήματα του Αστέρα Τρίπολης δημιουργεί βαθμολογική διαφορά για τα πλει οφ. 
Υ. Γ. 2 Στα συν επίσης η εμφάνιση του Γλύκου. Ο γκολκίπερ του Δικεφάλου εντυπωσίασε με την απόδοση του ακόμα και τους επικριτές του. Κέρδισε πολλούς πόντους. 
Υ. Γ. 3 Είναι επιτακτική ανάγκη ο –συμπαθής κατά τα άλλα Λώρενς- να ελέγξει τον εαυτό του. Δέχθηκε στην Λιβαδειά χωρίς λόγο την 6η κίτρινη κάρτα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χάσει δυο παιχνίδι του μίνι πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι μπορούσε να είχε αποφευχθεί κάτι τέτοιο με καλύτερο προγραμματισμό μα κυρίως με μια πιο ήπια συμπεριφορά από τον Ιρλανδό. Διευκρινίζω ότι μου αρέσει το πάθος με το οποίο αγωνίζεται μέχρι του σημείου που δεν γίνεται πρόβλημα για την ομάδα.
Υ. Γ. 4 Προς Σάκη Τσιώλη. Η… μπάλα τιμωρεί όταν δεν την σέβεσαι.