Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Βαριά καμπάνα σε Δημήτρη Γιαννακόπουλο!!

Ποινή 150 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε από την Euroleague στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τις δηλώσεις του μετά το πρώτο παιχνίδι των play offs της Euroleague ανάμεσα σε ΠΑΟ και Μπαρτσελόνα.

Βαριά καμπάνα σε Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Με πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ τιμώρησε το πειθαρχικό όργανο της Euroleague τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τις δηλώσεις του μετά το πρώτο παιχνίδι των play offs της Euroleague ανάμεσα σε ΠΑΟ και Μπαρτσελόνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Euroleague ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τις δηλώσεις του αναφορικά με τη διαιτησία μετά το πέρας της αναμέτρησης της 9ης Απριλίου, προσέβαλε τις αρχές του αθλήματος, ενώ έδειξε έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους που εμπλέκονται με τη διοργάνωση. Επιπλέον, κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου για την συμπεριφορά των «πράσινων» οπαδών τα όποια –όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- συνεχίζονται παρά τα πρόστιμα και τις προειδοποιήσεις. Μάλιστα οι "πράσινοι" απειλούνται με προσωρινό ή και μόνιμο αποκλεισμό από τη διοργάνωση...

Σημειώνεται ότι η τιμωρία αυτή έρχεται λίγες ώρες πριν το ματς του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και την πρόταση που είχε αποδεχθεί η Euroleague για να βρεθεί στο κλειστό ο Μπερτομέου, άσχετα αν τελικά αυτό δεν θα συμβεί.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Euroleague

«Ο ανεξάρτητος αθλητικός δικαστής της Euroleague την Τρίτη τιμώρησε με πρόστιμο 150.000 ευρώ τον Κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τον Παναθηναϊκό για δημόσιες τοποθετήσεις που έγιναν μετά το πρώτο παιχνίδι των play offs κόντρα στην Μπαρτσελόνα, την Τρίτη 9 Απριλίου. Το παράπτωμα αφορά δηλώσεις που έγιναν από τον Κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο μετά το προαναφερθέν παιχνίδι στις οποίες κατηγορούσε την διοργανώτρια αρχή ότι δρα μεροληπτικά, σχόλια που αναπαράχθηκαν σε διεθνή μέσα, βλάπτοντας την εικόνα της διοργάνωσης.

Το πειθαρχικό όργανο θεώρησε πως ο Κύριος Γιαννακόπουλος έδειξε ασέβεια στις αρχές του αθλήματος, στο ευ αγωνίζεσθαι αλλά και προς τους ανθρώπους που σχετίζονται με τη διοργάνωση ενώ δεν προσπάθησε με κανένα τρόπο να αποκαταστήσει τις αβάσιμες κατηγορίες, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στα συμφέροντα που διακυβεύονται.

Με απόφασή του, ο ανεξάρτητος αθλητικός δικαστής επισήμανε τις επαναλαμβανόμενες παραβάσεις από τον Παναθηναϊκό, παρά τα σημαντικά πρόστιμά και τις προειδοποιήσεις από την Euroleague. Ο δικαστής δήλωσε ότι αν παρόμοια περιστατικά επαναληφθούν μελλοντικά είναι πιθανόν να επιβληθούν μεγαλύτερες κυρώσεις στο σύλλογο από ότι τα πρόστιμα, όπως είναι ο προσωρινός ή και μόνιμος αποκλεισμός της ομάδας από τη διοργάνωση.

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς των offs ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα θα παιχτεί απόψε στην έδρα του, στο ΟΑΚΑ, όπου έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα ασφάλειας από το σύλλογο διασφαλίζοντας το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας στο παρκέ, όπως ενημερώθηκε από τον Παναθηναϊκό η Euroleague».


Δεν υπάρχουν σχόλια: