Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Εκρήξεις και νεκροί στη Βοστώνη!!

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στη Βοστώνη των ΗΠΑ ύστερα από εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του μαραθωνίου. Δείτε βίντεο...

Εκρήξεις και νεκροί στη Βοστώνη!
Εκρήξεις με διαφορά δευτερολέπτων σημειώθηκαν, το απόγευμα της Δευτέρας (15/4), κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστώνης, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο πολιτών και τον τραυματισμό δεκάδων. Ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 80.

Οι εκρήξεις έγιναν στις 14:50 (ώρα Βοστώνης). Η πρώτη κοντά στην είσοδο του ξενοδοχείου Lenox και η δεύτερη –μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα- λίγα μετρά μακριά, στη συμβολή των οδών Boylston και Exeter.

Η αστυνομία της Βοστόνης επιβεβαίωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) και τρίτη έκρηξη στην επίσημη βιβλιοθήκη της Βοστόνης. Μέχρι αυτή την ώρα πάντως δεν έχει γίνει αναφορά για τραυματίες ή νεκρούς στο χώρο της βοβλιοθήκης.

Από την γραμμή του τερματισμού -μέχρι εκείνη την στιγμή- είχαν περάσει 27.000 άτομα.

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε πως είναι καλά στην υγεία του το μέλος του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Ανδριόπουλος και οι υπόλοιποι Έλληνες δρομείς που συμμετείχαν στον μαραθώνιο της Βοστώνης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Εντ Ντέιβις, διαψεύδονται οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από αμερικανικά μέσα, ότι οι αρχές κρατούν, τουλάχιστον, έναν ύποπτο που φέρει ευθύνη για τις επιθέσεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, στο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό δήλωσε ότι: "θα βρεθεί αυτός που το έκανε και θα λογοδοτήσει".

«Οποιοδήποτε περιστατικό με πολλαπλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς- όπως φαίνεται ότι είναι- αποτελεί ξεκάθαρα τρομοκρατική ενέργεια και θα προσεγγιστεί ως τέτοια», ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται στη Νέα Υόρκη, όπου η ατμόσφαιρα θυμίζει την εποχή του τρομοκρατικού χτυπήματος στους δίδυμους πύργους το 2001.


















πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: