Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ολυμπιακός-Τσιμπόνα: 78-75


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού μετά την ήττα από το Μαρούσι δεν ήταν η κατάλληλη, παρά την αγχωτική νίκη του με 78-75 επί της Τσιμπόνα και το 3-0 για την 3η αγωνιστική του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκα.

Το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού ήταν φανερό πως είχε μείνει στον Άγιο Θωμά. Η δυναμικότητα του αντιπάλου προσφερόταν για μια άνετη επικράτηση ούτως ώστε να λησμονηθεί η ήττα από το Μαρούσι. Παρόλα αυτά, το παιχνίδι των Πειραιωτών ήταν γεμάτο λάθη χωρίς να υπάρχει ρυθμός στο παιχνίδι τους μέχρι το 26’.

Στα πρώτα λεπτά ο Τεόντοσιτς με δυο τρίποντα και ο Σχορτσιανίτης με έξι πόντους είχαν την αποκλειστικότητα στο σκοράρισμα, αλλά η Τσιμπόνα ακολουθούσε συνεχώς στο σκορ. Από το πρώτο τζάμπολ μέχρι το 13’ το προβάδισμα άλλαξε 11 φορές χέρια σε ένα άνευρο ματς.

Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά αδύναμος αμυντικά, καθώς δεχόταν συνεχώς και μάλιστα με διαφορετικό τρόπο καλάθια από τους περιφερειακούς της Τσιμπόνα (Γκόρντον και Τόμας) και στην επίθεση τα περίμενε όλα από τους ψηλούς του.

Ο Κλέιζα ήταν εκτός κλίματος, αλλά ευτυχώς για τους «ερυθρολεύκους» ο Μαυροκεφαλίδης ήταν εξαιρετικός συνεργαζόμενος άψογα με τον Σχορτσιανίτη. Μάλιστα, ο «Σόφο» δεν έμεινε αρκετή ώρα στον πάγκο για να πάρει τις απαραίτητες ανάσες. Μετά από 6’24’’ ξεκούρασης επέστρεψε στο παρκέ και ανάγκασε να σηκώσει το ΣΕΦ στο… πόδι για να χειροκροτήσει το πάθος και την αυταπάρνηση του να σώσει κάθε μπαλιά, όσο χαμένη και αν φαινόταν.

Η συνεργασία «Σόφο» και Μαυροκεφαλίδη έφερε το 30-23 του 17’, αλλά η Τσιμπόνα απάντησε αμέσως και πέρασε μπροστά με 32-35 στο 20’ χάρη σε πόντους των Τόμας, Μπογκνάνοβιτς και Γκόρντον.

Το τρίτο δεκάλεπτο μέχρι το 26’ ήταν εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό. Οι Άντριτς και Μπογκντάνοβιτς έκαναν ο, τι ήθελαν και η διαφορά έφθασε μέχρι το +9 (40-49) για την Τσιμπόνα, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποσυντονισμένοι πλήρως.

Για να επανέλθουν στη τάξη χρειάστηκαν οι φωνές των φίλων της ομάδας, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν από τις διαμαρτυρίες παικτών και τεχνικής ηγεσίας για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Μέσα σε ένα τρίλεπτο οι Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς, Κλέιζα και Τσίλντρες αποφάσισαν να μπουν στο πνεύμα του παιχνιδιού και να παίξουν γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 56-56 στο 29’ και έπειτα το παιχνίδι έγινε δικό του.

Απέκτησε την κατάλληλη ψυχολογία και έτσι κράτησε σταθερά το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου με τον Τεόντοσιτς να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού.

Το 78-75 καταδεικνύει ότι η νίκη κατακτήθηκε δύσκολα και αγχωτικά, αλλά σε αυτή τη φάση της σεζόν αυτά που μετράνε είναι τα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 στο TOP 16 της Ευρωλίγκα και πλέον αποκτά τεράστιο προβάδισμα για την πρωτιά.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-35, 58-61, 78-75
Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 2, Πεν, Τσίλντρες 11, Βούιτσιτς 16, Χαλπερίν 2, Κλέιζα 10 (1), Μαυροκεφαλίδης 10, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 17 (5), Σχορτσιανίτης 10
Τσιμπόνα (Περάσοβιτς): Γκόρντον 20 (2), Μπογκντάνοβιτς 15 (2), Ραντόσεβιτς, Άντριτς 12, Μπάγκαριτς 2, Ζούμπτσιτς 3, Ούντριχ, Τόμας 23 (4)

Δεν υπάρχουν σχόλια: