Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Έσοδα, έσοδα και … έσοδα στην Πρέμιερ Λιγκ!

Μεγάλο ρεκόρ εσόδων σημειώθηκε τη φετινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, σύμφωνα με έλεγχο εταιρίας.
Έσοδα, έσοδα και … έσοδα στην Πρέμιερ Λιγκ!
Ο ετήσιος έλεγχος της Deloitte έδειξε πως τα έσοδα των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ για την σεζόν 2009-10 ξεπέρασαν τα 2 δισ. λίρες, ωστόσο σημαντική αύξηση υπήρξε και στα έξοδα μισθοδοσίας των ομάδων.

«Ένα από τα τελευταία πράγματα που θα έκοβε ο φίλαθλος λόγω οικονομικής κρίσης, θα ήταν το εισιτήριο διαρκείας. Το ποδόσφαιρο μπορεί να σε απελευθερώσει και να σε απομακρύνει για λίγο από μία κουραστική εβδομάδα», ανέφερε το στέλεχος της εταιρίας, Άλεξ Μπίαρς, δίνοντας τον βασικό λόγο για τον οποίοι οι σύλλογοι κατάφεραν να αυξήσουν τα έσοδα που ξεπέρασαν τα 2 δισ. λίρες (περίπου 2,25 δισ. ευρώ) σε σχέση με την ακριβώς προηγούμενη σεζόν.
Ωστόσο, την ίδια ώρα η αύξηση στα έξοδα για την μισθοδοσία ξεπέρασε την αντίστοιχη των εσόδων καθώς για δεύτερη συνεχόμενη φορά, το σύνολο των μισθών ήταν πάνω από 1,4 δισ. λίρες τα οποία καλύπτουν συνολικά το 68% των εσόδων. Στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως το καθαρό χρέος μειώθηκε κατά 20% (από 3,3 δισ. λίρες το 2008-09 σε 2,6 δισ. το 2009/10), γεγονός που μεγαλώνει την αισιοδοξία για να επιτευχθούν τα κριτήρια που έχει βάλει η UEFA μέσω του οικονομικού fair-play.

Δεν υπάρχουν σχόλια: