Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Αιώνια πιστός» μόνο στο σύνθημα;

Έτσι ονόμασε φέτος η ΠΑΕ Παναθηναϊκός την καμπάνια της για τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης σεζόν, αλλά το περσινό νούμερο των 30.000 διαρκείας φαντάζει απλησίαστο…
«Αιώνια πιστός» μόνο στο σύνθημα;
Με τους μετόχους… αμετόχους, με το ταμείον… μείον και με ΔΣ που τροφοδοτούν νούμερα για επιθεωρήσεις στο «Δελφινάριο» το τάιμινγκ της ΠΑΕ για την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας φαντάζει σχεδόν σουρεάλ…
Κι όμως ήταν μόλις πέρυσι, όταν ο Παναθηναϊκός είχε κάνει ρεκόρ με πώληση 30.000 διαρκείας, με τον κόσμο να αγκαλιάζει την ομάδα, δίνοντας τα (πολύτιμα) χρήματα του.
Φέτος, η ΠΑΕ κάνει και έκπτωση που ξεκινάει από 25% και φτάνει μέχρι 30% για όσους το πάρουν ηλεκτρονικά, όμως οι εποχές δεν είναι πλέον ίδιες.
Με τον κόσμο ξενερωμένο όσο δεν πάει, με την ομάδα να μην μπορεί να δώσει όραμα (για μεταγραφή «κράχτη», ούτε στα πρωτοσέλιδα γίνεται λόγος καν…) μένει να δούμε το αν ο «αιώνια πιστός» κόσμος του «τριφυλλιού» σε συνθήκες οικονομικής κρίσης θα πάει να δώσει τα χρήματα του για να αγοράσει διαρκείας…
Και αν δεν πάνε οι φίλοι του ΠΑΟ να αγοράσουν τρέχοντας διαρκείας, άδικο θα έχουν;
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ για τα διαρκείας:
"Ξεκινάει από την Παρασκευή 10/6 η διάθεση των Καρτών Διαρκείας της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012
Τα τελευταία χρόνια οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν αγκαλιάσει με πρωτοφανή τρόπο την Oμάδα πραγματοποιώντας αλλεπάλληλα ρεκόρ στη διάθεση Kαρτών Διαρκείας δηλώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο «Αιώνια Πιστοί» στην Ομάδα.
Αποκορύφωμα υπήρξε η περσινή αγωνιστική περίοδος κατά την οποία ο αριθμός των Καρτών Διαρκείας που διατέθηκαν ξεπέρασε τις 30.000, νούμερο αναμφίβολα ασύλληπτο για τα δεδομένα του ελληνικού αθλητισμού.
Αυτή η στήριξη μας υποχρεώνει να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σ’ όλους όσους στάθηκαν δίπλα στην Ομάδα και τη στήριξαν ηθικά αλλά και οικονομικά όλα αυτά τα χρόνια παρά τη δεδομένα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Μας δείχνει παράλληλα και το δρόμο για την πολιτική που οφείλουμε να ακολουθήσουμε εν όψει της έναρξης της διάθεσης των Καρτών Διαρκείας της περιόδου 2011-12.
• Παγώνουμε τις αρχικές τιμές
Αντιλαμβανόμαστε την ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συνθήκη και «παγώνουμε» τις αρχικές τιμές όλων των κατηγοριών Καρτών Διαρκείας.

• Μεγαλύτερη έκπτωση Ανανέωσης
Αναγνωρίζουμε έμπρακτα την προσφορά και τη στήριξη των παλιών κατόχων και προσφέρουμε στους κατόχους Καρτών Διαρκείας της περιόδου 2010-11 τη δυνατότητα να ανανεώσουν τις Κάρτες τους, με ακόμη μεγαλύτερη έκπτωση σε σχέση με πέρυσι, διατηρώντας την ίδια θέση:
o 15%, στις θύρες 9 και 29 και
o 25%, σε όλες τις υπόλοιπες θύρες
Στη Θύρα Επισήμων η φετινή έκπτωση ανανέωσης φτάνει έως 10%, αξιοποιώντας την πρόσθετη έκπτωση για online ανανεώσεις.

• Ηλεκτρονική Ανανέωση με πρόσθετη έκπτωση Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους Βασικής και Χρυσής Κάρτας της περσινής σεζόν να ανανεώσουν την κάρτα τους με τον πλέον εύκολο και γρήγορο τρόπο, ηλεκτρονικά, μέσω του www.paotickets.gr από οποιοδήποτε σημείο, 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα με το κίνητρο της επιπλέον έκπτωσης 5%.

• Loyal Fans
Τιμάμε ξεχωριστά τους φιλάθλους με διαχρονική παρουσία στο πλευρό του Παναθηναϊκού. Δημιουργούμε την ειδική κατηγορία των Loyal Fans (στην οποία εντάσσονται όλοι οι κάτοχοι Καρτών Διαρκείας που έχουν συνεχόμενα Κάρτα Διαρκείας από το 2006 μέχρι και την προηγούμενη σεζόν), στους οποίους προσφέρουμε μια σειρά από ειδικά προνόμια πέραν της έκπτωσης ανανέωσης!

• «Άνοιγμα» στους νέους
Διευρύνουμε το όριο ηλικίας για τη νεανική έκπτωση από τα 24 στα 26 χρόνια προκειμένου ακόμα περισσότεροι νέοι φίλοι της ομάδας να μπορούν να βρεθούν στο πλευρό του Παναθηναϊκού με ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους.

• Σεβόμαστε την άποψή των φιλάθλων
Μεταφέρουμε την οικογενειακή Θύρα από τη Θ. 31 στη Θ. 23 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων. Η απόφαση αυτή λήφθηκε έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη της μεγάλης πλειοψηφίας των περσινών κατόχων Κάρτας στην ίδια Θύρα, των οποίων η άποψη ζητήθηκε μέσα από διαδικασία που διενέργησε η ΠΑΕ το τελευταίο διάστημα.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη στήριξη των φιλάθλων της καθώς η δική τους συμβολή μέσω της αγοράς Κάρτας Διαρκείας είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη και τη δυναμική της Ομάδας. Για το λόγο αυτό έχει προσαρμόσει ανάλογα την τιμολογιακή της πολιτική, η οποία όπως συνοψίζεται παραπάνω δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ομάδας να την στηρίξουν με τη μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση. Τονίζουμε ενδεικτικά ότι η φθηνότερη Βασική Κάρτα για την περίοδο 2011-12 ξεκινά από τα €178!

Η διάθεση Καρτών Διαρκείας της περιόδου 2011-12 ξεκινά αύριο, 10 Ιουνίου και μέχρι τις 20 Ιουλίου θα αφορά αποκλειστικά τους κατόχους Καρτών Διαρκείας της περιόδου 2010-11. Μέχρι τις 20 Ιουνίου οι ανανεώσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, ενώ από εκείνη την ημέρα και έπειτα οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα μπορούν να ανανεώνουν τις κάρτες τους και από τα Σημεία Διάθεσης. Στις 22 Ιουλίου η διαδικασία θα «ανοίξει» και για τις νέες αγορές, ενώ η διάθεση Καρτών Διαρκείας θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: