Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«ΟΦΗ και Ηρακλής την πλήρωσαν λόγω CAS»

Ένας εκ των δικηγόρων του Ηρακλή, ο Αλέξης Αδαμίδης έδωσε την δική του ερμηνεία για το κυνηγητό που δέχονται από την ΕΠΟ ο ΟΦΗ και οι Θεσσαλονικείς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Athletic Radio» της Κρήτης, ο Αδαμίδης εξέφρασε την άποψη ότι ο λόγος που απορρίφθηκαν οι φάκελοι του ΟΦΗ και του Ηρακλή αποτελεί το γεγονός ότι πέρυσι προσέφυγαν στο CAS, κάτι που λειτούργησε ως αντίποινα από την πλευρά της ΕΠΟ.

«Θεωρούμε ότι το μέσο που πρέπει να ασκήσουμε είναι η προσφυγή μας στο CAS ώστε να πετύχουμε πιο άμεσα και την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις» είπε αρχικά ο Αλέξης Αδαμίδης αναλύοντας τις επόμενες ενέργειες της νομικής υπηρεσίας του Ηρακλή αποκαλύπτοντας τους λόγους που ο «Γηραίος» δεν πρόκειται να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια μιας και η ΕΠΟ δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα ανάκλησης της απόφασης. «Δεν αποκλείσαμε την προσφυγή μας στα πολιτικά δικαστήρια όμως δεν αποτελεί προτεραιότητα μας. Εκτός από αυτό, όπως απορρίφθηκε η προσφυγή του ΟΦΗ από την εκτελεστική γραμματεία για παράτυπη σύνθεση της απόφασης, έτσι και εμείς έχουμε ζητήσει ανάκληση της απόφασης όμως δεν έχει παρθεί αρνητική απόφαση. Όπως καταλαβαίνετε, ο Ηρακλής δεν μπορούσε να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια γιατί δεν έχει βγει απόφαση αφού το «μαγαζί» έκλεισε. Εξετάζουμε την προσφυγή μας στα πολιτικά δικαστήρια αλλά δεν έχουμε κάνει ακόμα τίποτα γιατί η ΕΠΟ δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα μας για ανάκληση της απόφασης».

Παράλληλα, ο Αδαμίδης εξέφρασε την άποψη του και για ποιους λόγους η ΕΠΟ έχει επιδοθεί σε αυτό το ανελέητο κυνηγητό του ΟΦΗ και του Ηρακλή γιατί «μια ομοιότητα που υπάρχει ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΟΦΗ είναι η προσφυγή τους στο CAS το περσινό καλοκαίρι. Ο κύριος Γυφτάκης αναφέρει στην έκθεση του ότι υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση και κατονομάζει την ΑΕΚ. Ήταν οι μόνες ομάδες που προσέφυγαν στο CAS και έχω την εντύπωση ότι αυτό αποτελεί ένα μελανό σημείο για την ΕΠΟ που δείχνει ότι ο ΟΦΗ και ο Ηρακλής έπρεπε να «την πληρώσουν». Έχω την εντύπωση ότι από εκεί ξεκίνησαν όλες».

Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος του Ηρακλή εξέφρασε την απορία του για την στάση της ΕΠΟ στο θέμα των πλαστών εγγράφων λέγοντας ότι «αυτές οι φορολογικές ενημερότητες που αφορούν την περίοδο του Αυγούστου του 2010 εν αντιθέσει με αυτούς που αφορούν την περίοδο του Ιανουαρίου. Τι έκανε λοιπόν η ΕΠΟ; Για τις 20 ομάδες πήγε στον αντιεισαγγελέα ενώ για το ίδιο αδίκημα δικάστηκε ο Ηρακλής. Τήρησαν δύο μέτρα και δύο σταθμά». The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: