Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο του ποδόσφαιρο»

Το σεβασμό της Κυβέρνησης προς το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου μέχρι τα όρια που δεν θίγεται το δημόσιο συμφέρον,  μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής στη συνάντηση με την εκπρόσωπο της FIFA, Εύα Πασκιέ. Παράλληλα, σε αυτή συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων και προβλημάτων, που απασχολούν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις προοπτικές του. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με την εκπρόσωπο της FIFA, Εύα Πασκιέ, την οποία συνόδευε αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, υπό τον πρόεδρό της Σοφοκλή Πιλάβιο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων και προβλημάτων, που απασχολούν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις προοπτικές του.

Ο κ. Πάνος Μπιτσαξής ανέλυσε λεπτομερώς τις προϋποθέσεις, υπό τις οποίες μπορεί το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο να στηρίζεται, στην άμεση ή έμμεση κρατική συνδρομή και ενημέρωσε την κυρία Πασκιέ για τη συνεργασία της ΕΠΟ με την Ελληνική Πολιτεία, σε θέματα βίας και προσυνεννοημένων αγώνων. Επίσης ζήτησε από τη FIFA να συνδράμει με τεχνογνωσία στα θέματά αυτά.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού επανέλαβε την πάγια θέση ότι η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όριο του οποίου είναι το δημόσιο συμφέρον και στηρίζει κάθε προσπάθεια εξυγίανσής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: