Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

«Γεννημένος» double-double στη Ρόμα! (video)

Μεταγραφή-έκπληξη πραγματοποίησε την Κυριακή η Μπάμπεργκ, καθώς απόσπασε την υπογραφή του Τρέβορ Εμπάκουε της Ρόμα. Ποια είναι η πορεία του άκρως εντυπωσιακού 25χρονου rookie σε Ιταλία και Αμερική.

«Γεννημένος» double-double στη Ρόμα (video)
Μπορεί να πραγματοποίησε την «παρθενική» του σεζόν ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστας μόλις πέρσι και σε ηλικία 25 ετών, ωστόσο οι εμφανίσεις του Τρέβορ Εμπάκουε με την φανέλα της Ρόμα έκαναν αίσθηση.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή η Μπάμπεργκ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον θηριώδη rookie, προσθέτοντας έτσι μια πολύτιμη προσθήκη στην αρμάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, ενόψει της νέας σεζόν των Γερμανών στο Eurocup.

Στην κανονική διάρκεια του ιταλικού πρωταθλήματος, ο Aμερικάνος σέντερ με νιγηριανικό διαβατήριο ήταν μια ανάσα από το νταμπλ-νταμπλ, έχοντας συνολικά 9.9 πόντους και 9.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Στα πλέι οφ όμως το έφτασε και με το παραπάνω, σκοράροντας 13.3 πόντους και μαζεύοντας 12.6 ριμπάουντ.

Να θυμίσουμε πως προ-Ρόμας εποχή, ο Εμπάκουε είχε αγωνιστεί μόνο σε πανεπιστήμια στην Αμερική. Ξεκίνησε από το Μαρκέτ την σεζόν 2007-2008, όμως υπέφερε από προβλήματα στο γόνατο και δεν μπόρεσε να στεριώσει. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στο Μαϊάμι Ντέιντ, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα νοτίου περιφέρειας.

Από το 2010 μέχρι το καλοκαίρι του 2013 που πήγε στους Ρωμαίους, ήταν στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα, όντας ο τρίτος ριμπάουντερ (327) στην ιστορία του.



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: