Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Μια περιουσία για το «κορίτσι του τένις»

Τότε, το μακρινό 1976 όταν όλα έμοιαζαν πιο αθώα, το περίφημο «κορίτσι του τένις» ήρθε να «ντύσει» εφηβικούς τοίχους και να προκαλέσει αϋπνίες… Τώρα, κάποιος έδωσε μια περιουσία για το φόρεμά της!

Μια περιουσία για το «κορίτσι του τένις»
Πριν από 38 χρόνια ο έφηβος τότε Μάρτιν Έλιοτ μαγνητίστηκε από μια εικόνα που έμελε να δημιουργήσει αντίστοιχο effect σε εκατομμύρια άλλους.

Η φιγούρα της 18χρονης Φιόνα Μπάτλερ να σηκώνει με σχεδόν παιδική αφέλεια το φορεματάκι της και να αποκαλύπτει τα οπίσθιά της στο αγόρι της, τον ανάγκασε να σηκώσει τη φωτογραφική μηχανή του και να της χαρίσει μια θέση στο διηνεκές αλλά και στις ονειρώξεις των συνομήλικών της.

inner

Σε αυτή την ιστορική φωτογραφία, το λευκό ένδυμα της Μπάτλερ παίζει το δικό του ρόλο και αφού το ίδιο συνέβη με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές, έφτασε η ώρα να αναγνωριστεί και η δική του θέση στην ιστορία.

Σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες, φανατικός συλλέκτης πλειοδότησε καταβάλλοντας 19.500 ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το φόρεμα το οποίο είχε ράψει μια φίλη της Φιόνα, η Κάρολ Νοτς, που το χαρακτήρισε «κομμάτι της ιστορίας του τένις».

inner

Μια τέτοια ατάκα αναφορικά με το άθλημα μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί υπερβολική, αλλά μάλλον δεν ισχύει το ίδιο σχετικά με την τέχνη της φωτογραφίας. Άλλωστε, μιλάμε για μια εικόνα που ανατυπώθηκε σε 2.000.000 αντίτυπα αναγκάζοντας τον (συγχωρεμένο από το 2010) δημιουργό της να την αποκαλέσει «την πιο δημοσιευμένη φωτό στον κόσμο.

inner

«Πακέτο» με αυτήν -στην ίδια δημοπρασία- δόθηκε στον συλλέκτη και η ρακέτα που κρατούσε η Φιόνα Γουόκερ, όπως είναι πια το όνομά της, που το 2011 αποφάσισε να δείξει για πρώτη φορά το πρόσωπό της στο κοινό. Πάντως, ακόμη και σήμερα, αρνείται κάθε πρόταση για remake έχοντας προφανώς στο μυαλό της τη γνωστή ρήση που ταυτίζουν τέτοιους είδους επαναλήψεις με φάρσα ή τραγωδία... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: